USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gayrettepe-Havalimanı metro hattında test sürüşü yarın yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'daki metrolarda çalışmaların himmet kesmeden bitmeme ettiğini ve Gayrettepe-Havalimanı metro hattının geçmiş aşamasında yarın test sürüşü gerçekleştirileceğini açıkladı.

Gayrettepe-Havalimanı metro hattında test sürüşü yarın yapılacak
07-11-2021 13:04

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Havalimanı metro hattıyla ilişik kayıtlı izah yaptı. İstanbul'da 7 metro hattında 7 güneş 24 zaman çalışmaların bitmeme ettiğini tamlayan Karaismailoğlu, hatların hep uzunluğunun 103,3 kilometre bulunduğunu kaydetti.

Karaismailoğlu, bu hatların Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı bulunduğunu anlatım etti.

İstanbul raylı meslek ağının yüzdelik 50'si görü çeşidinden yapılıyor

“Şu an İstanbul'un raylı meslek acı 259,5 kilometredir. Yapımı bitmeme fail projelerimiz bittiğinde bu nicelik 362,8 kilometreye yükselecek” diyen Bakan Karaismailoğlu, İstanbul raylı meslek ağının yüzdelik 50'sinin Bakanlık çeşidinden yapıldığına dikkati çekti.

Günde 600 bin geçici taşınması hedefleniyor

Yarın Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro hattının önce aşamasında test sürüşünü gerçekleştireceklerinin altını çizen Karaismailoğlu, “30 kilometre kere büküm edeceğimiz bu test sürüşü böylece İstanbul Havalimanı istasyonuna ulaşarak, bu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunacağımız güne müşterek aşama elan yaklaşmış olacağız” dedi.

Gayrettepe İstasyonu'ndan başlayıp İstanbul Havalimanı'na vasıl hattın 37,5 kilometre uzunlukta bulunduğunu ve toplamda 9 istasyondan oluştuğunu özetleyen Karaismailoğlu, “İstanbul'un, Türkiye'nin ve bölgenin en ehemmiyetli şehirlerarası ve arsıulusal iklim muvasala terminali bulunan İstanbul Havalimanı'na aracısız raylı meslek ile güvenli, çabuk ve hesaplı halde erişmek benzer olacak. Saatte 120 kilometre çabucak gidecek metro araçları ile günde 600 bin geçici taşınması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Zöhre Alagöz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler