USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

G7 devletleri Rusya'yı ticarette 'en baş döndürücü kayrılan ülke' statüsünden çıkaracak

Rusya'nın IMF, Dünya Bankası ve EBRD kabil önde mevrut para kuruluşlarından finansman sağlaması engellenecek.

G7 devletleri Rusya'yı ticarette 'en baş döndürücü kayrılan ülke' statüsünden çıkaracak
11-03-2022 21:19
Washington

G7 ülkeleri, Rusya'yı ticarette "en baş döndürücü kayrılan ülke" statüsünden çıkaracaklarını duyurdu.

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin liderleri, Rusya'ya uygulanacak acemi hesaplı yaptırımlara bağlı kuma izah yaptı.

Açıklamada, Rusya'ya, Ukrayna'daki saldırıların kurbanlarına tehlikesiz ve açık insancasına iane erişimi sağlanması ve boşanmak talip siviller düşüncesince tehlikesiz geçişe müsaade verilmesi çağrısında bulunuldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'ya müteveccih saldırıyı başlatmasından beri Rusya'nın ekonomisini ve mali sistemini ağır biçimde tehlikeye atan açık şümullü baskıcı önlemlerin uygulamaya konduğu anımsatılan açıklamada, Rusya'nın ekonomilerden ve arsıulusal dünyalık sisteminden hâlâ müşterek tomar izole ika kararlılığının sürdürüldüğü vurgulandı.

Rusya'nın IMF, Dünya Bankası ve EBRD'den finansman almasına engel

Açıklamada, Rusya'nın devletlerin millî süreçleriyle düzgün ve anahtar ürünler ile ilişik namına "en baş döndürücü kayrılan ülke" statüsünden çıkarılacağı bildirildi.

Bunun, Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliğinin ehemmiyetli avantajlarını sonlandıracağı tamlanan açıklamada, Rus şirketlerinin ürünlerinin bundan sonra G7 ekonomilerinde "en baş döndürücü kayrılan ülke" muamelesi görmemesini sağlayacağı aktarıldı.

Açıklamada, Rusya'nın Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa bayındırlık ve Kalkınma Bankası (EBRD) da müdahale iktisap etmek neredeyse önde mevrut baş döndürücü yönlü dünyalık kuruluşlarından finansman sağlamasını engel sürdürmek düşüncesince çalışmış olduğu kaydedildi.

Rusya'nın IMF, Dünya Bankası ve EBRD'den finansmana ulaşmasına engel

Rus elitlerine, oligarklarına ve bunların eş üyelerine müteveccih yaptırımların süreceğine ayraç edilen açıklamada, müeyyide paketlerinin insancasına yardımın ulaştırılmasını engellememek düşüncesince cankulağı hazırlandığı tabir edildi.

Açıklamada, Rus devletinin, elitlerinin ve oligarklarının, sayısal varlıkları arsıulusal yaptırımların etkisinden gocunmak yahut bunları denkleştirmek düşüncesince müşterek taşıt namına kullanmamalarının sağlanacağı aktarıldı. G7 liderlerinin açıklamasında, bulunan yaptırımların saklı yazı varlıkları kapsadığı vurgulandı.

Rusya'nın dezenformasyon ifşa girişimlerine erinç koymaya azimli olunduğu tamlanan açıklamada, Rusya'ya müteveccih ehemmiyetli dünyalık ve teknolojilerin ihracatı ile bu ülkeden ithalatına hâlâ müşterek tomar hacir getirilmeye apiko olunduğu kaydedildi.

Enerji piyasalarının istikrarı ve besin güvenliğinin korunması düşüncesince çalışılacak

Rus elitleri ve oligarkların gösterişli mallar ile varlıklara erişiminin engellenmesinin sağlanacağı dökme açıklamada, mücadelesi aracısız yahut bilvasıta namına destekleyen Rus müesseselerinin arsıulusal kapital piyasalarına erişiminin olmaması gerektiği tabir edildi.

Açıklamada, Rusya'nın arsıulusal kurda finansman ölçü yeteneğini hâlâ da sınırlayacak önlemler yükseltmek ve infaz etmek düşüncesince çalışılmaya bitmeme edileceği bildirildi.

Söz konusu açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının bu sene ekincilik ürünlerinde ilk teşrin ve hasat kapasitesini gözdağı etmesinden çevre global namına erke piyasalarının istikrarının ve besin güvenliğinin korunması düşüncesince çalışılacağı vurgulandı.

İlk izah Amerika Başkanı Biden'dan geldi

G7 ülkelerinin acemi hamlesi, Putin'i 2.Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa'daki en iri mücadelesi sona erdirmesi düşüncesince bası yapmayı amaçlayan müşterek saf benzer yepyeni yaptırımlar, müstesna satım muayeneleri ve bankacılık engellemelerinin arkası esna geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, dakika meydana getirdiği açıklamada, G7 ülkelerinin Rusya'yı ticarette "en baş döndürücü kayrılan ülke" statüsünden çıkaracağını duyurmuştu. Amerika yönetimi, bunun birlikte Rusya'ya gösterişli dünyalık ihracatı ile çokluk ürünleri, alkollü içkiler ve sınai sıfır elmaslar da müdahale iktisap etmek neredeyse Rusya ekonomisinin ayrışık imza sektörlerinden dünyalık ithalatının yasaklanacağını açıklamıştı.

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Amerika ile Rusya arasındaki aut tecim kütlesi 2021’de müşterek eski yıla nazaran kısaca yüzdelik 66 artışla 36,1 bilyon dolara ulaştı.

ABD’nin Rusya’ya ihracatı güzeşte sene 6,4 bilyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, ülkeden ithalatı 29,7 bilyon doları buldu. Ülkenin Rusya’dan en baş döndürücü ithal etmiş olduğu mahsulat ortada mineral yakıtlar, giranbaha maden ve taşlar, çıpa ve çelik, gübreler ile anorganik kimyasallar toprak aldı.

En baş döndürücü kayrılan iklim prensibi nedir?

Söz konusu ilke, DTÖ örgen devletlerin ticari partnerleri ortada fark yapmamasını mecburi kılıyor.

Bir apayrı deyişle, müşterek örgen ülke, rastgele müşterek ülkeye tanımış olduğu makul müşterek diyeti şartsız namına tamamı örgen devletlere infaz etmek durumunda bulunuyor.

Bu ilkenin ayrışık istisnaları bulunurken, bunlar, gümrük birlikleri, başıboş tecim anlaşmaları kadar lehçe tecim anlaşmaları ve genelleştirilmiş seçenekler sistemi kadar evolüsyon yolundaki devletler lehine düşüt gümrük vergisi katılması yahut gümrük vergisinin alınmaması kadar ayrımcı nitelikteki çalışmalar ile anlaşmanın öngördüğü anti-damping ve telafi edici rüsum kadar birtakım gayrı uygulamaları içeriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler