USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa'da Ukraynalı mülteciler, gayrı sığınmacılara mucibince ayrımlı muamelat görüyor

Fransa'da akıbet senelerde bir çok Afrika ülkelerinden mevrut sığınmacıların "kaderlerine bırakma edilmiş" halde verdiği savaşım ile hatırlanan Calais kentinde Ukraynalılara, öteki tabiiyetli sığınmacılara uyarınca imtiyazlı davranılması dikkati çekiyor.

Fransa'da Ukraynalı mülteciler, gayrı sığınmacılara mucibince ayrımlı muamelat görüyor
11-03-2022 11:47
Calais

Rusya'nın Ukrayna'ya harp açmasının arkası sıra bu ülkeden kaçan 2 milyondan birlikte tomar kişi, Avrupa'nın nice ülkesine gitti. Son günlerde yüzlerce Ukraynalı İngiltere'ye değerlendirmek için Fransa'nın Calais kentine geldi.

Manş Denizi kıyısındaki Calais'de senelerdir çokları Afrika ülkelerinden mevrut mülteciler, site merkezinin haricinde değişik noktalarda minval kenarlarında yaşamlarını temdit çalışıyor.

Mülteciler, ehliyetsiz esas insanca gereksinimlerle kıtal veriyor.

Fransız hükümetinin ve yerli yönetimlerin sunmuş olduğu olanakları ehliyetsiz bulan mülteciler, Manş Denizi'nin gayrı yanındaki İngiltere'ye mürur umuduyla bu şehirde şita soğuğunun güç şartlarında bekleyişlerini sürdürüyor.

Belediye, Ukraynalıların kente gelmesiyle onlar düşüncesince elden onama merkezi açtı.

Diğer budunsal kökenden sığınmacılar ise ilgisiz havada sokaklarda dirim savaşı veriyor.

Mültecilerin halini durumunda izlem kılmak düşüncesince trenle Calais'ye revan AA muhabiri, katar garında 4 çocuklu Ukraynalı ana ile Adil isminde Suriyeli birlikte gencin karşılaşmış olduğu muameleye şahsen tanık oldu. Tren garında memur birlikte personel, Ukraynalı familya düşüncesince göçüm çağırdı.

Adil de taksiye gelmek arzuladı fakat takside onun düşüncesince toprak kalmamıştı. Personel, göçüm şoförünü Adil'i gideceği yere derece iletmek düşüncesince birlikte kat hâlâ gara gelmesi düşüncesince kandırma etmeye çalıştı. Şoför böylelikle kandırma oldu.

Taksi gardan ayrıldığında Adil bekâr kalmıştı ve konaklayacak birlikte noktayı yoktu. Çaresiz birlikte biçimde karanlıkta gözleyen Adil, biraz dakika telefonla konuştuktan sonraları birlikte iane derneğinin marifetiyle duracak birlikte toprak bulmayı başardı. Adil, hâlâ sonraları mevrut taksiyle gideceği yere gitti.

Aslında Ukraynalı familya ile Adil'in hikayesi birbirinden aşırı değişik değildi. Her dü yan da vatanlarında yaşanmış olan savaştan kaçarak Calais'ye geldi. Tek fark, bahis konusu ülkelerden birinin Ukrayna, ötekinin Suriye olmasıydı.

Söz konusu Ukraynalı aileden 26 yaşındaki Tanya, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Romanya üstünden buraya geldiğini ve ara sınav alarak İngiltere'ye değerlendirmek istediğini söyledi.

Vize onama kılmak düşüncesince Paris'e değerlendirmek durumunda kalabileceklerini tabir fail Tanya, İngiltere'de babasının ve amcasının olduğunu tabir etti.

"Onları bu ayrıma iten, illet rasist ön yargılarıdır"

Calais'de sığınmacılara iane fail "L'Auberge des Migrants" derneğinin koordinatörü William Feuillard, "Ukraynalılar düşüncesince yapılanlar harika. Böylece Ukraynalılar Avrupa'da dolaşabiliyor, yakınlarıyla buluşabiliyor, akla yatkın onama merkezlerinde ağırlanabiliyorlar. Ancak geldikleri dünya neresi olursa olsun topu topu sığınmacılara denktaş biçimde muamelat edilmesi gerekiyor. İki yüzlülük var. Bir yandan Ukraynalılar insanca biçimde ağırlanıyor, gayrı yandan Suriye, Afganistan, Sudan'dan gelenler kaderlerine vazgeçme ediliyor, ayrıca hâlâ kötüsü tacize verilen kalıyorlar zira herhangi birlikte devir meri rahatsızlık politikası var." sanarak konuştu.

Feuillard, Calais'de çoğunluğu Afrikalıların kalmış olduğu kampların 48 saatte birlikte kolluk kabilinden boşaltma edildiğini belirtti.

Tahliye esnasında kampta bulunmamaları gibi polisin bu insanların eşyalarına el koyduğunu tabir fail Feuillard, bu yüzden mültecilerin, iane derneklerinin kemirmek dağıttığı alanlara gittiklerinde polisin eşyalarına el koyma korkusu yaşadıklarını anlattı.

Feuillard, Fransız yetkililerin sığınmacılara "iyi" ve "serseri" gibi değişiklik da yaptığını kaydetti.

"Yetkililer bahaneler üretmeye çalışıyor. Sonuçta onları bu ayrıma iten illet rasist ön yargılarıdır. Dolayısıyla değişik muameleler gır konusu." değerlendirmesini karşılayıcı Feuillard, Calais'ye herhangi birlikte devir sığınmacı akınının yaşandığını anlattı.

Feuillard, "İlk kat (mültecileri) insanca biçimde ikram kılmak iradesi var. Bu eskiden yapılmadı. Bu sebeple biraz senedir mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler