USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa’da kilisede rahibe bıçaklı saldırı: 2 yaralı

Fransa'nın Nice kentinde kilisede rahibe bıçaklı saldırı düzenlendi. Olayda karabaş ve saldırgana engelleme eden kilise görevlisi avrat yaralandı.

Fransa’da kilisede rahibe bıçaklı saldırı: 2 yaralı
24-04-2022 14:05

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde mevcut Saint-Pierre-d'Arne Kilisesi'nde domestik saatle 10.00'da meydana getirilen ritüel esnasında birlikte karabaş bıçaklı saldırıya uğradı. Hayati tehlikesi yok rahibin hastaneye kaldırıldığı ve saldırıya dahil fail kilise görevlisi birlikte kadının yaralandığı belirtildi.

Alpes Maritimes Milletvekili Eric Ciotti, saldırı sonra icra ettiği açıklamada, “Saldırgan, Rahip Christophe'u bıçaklamaya bitmeme ederken dahil fail kilise görevlisi Marie-Claude yılgı cesarette bulundu" dedi.
İçişleri Bakanı Gerard Darmanin ise Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, "Nice'de bu sabahleyin birlikte kiliseye saldırı düzenlendi. Rahip yaralandı. Hayati birlikte gestalt bahis konusu değil. Din adamlarıyla dayanışmamı paylaşıyorum ve saldırganı çabucak tutuklayan polise teşekkürname ediyorum. Vali görüngü yerinde" ifadelerini kullandı.

Psikolojik hastalığı bulunmuş yer aldığı anlatım edilen saldırgan, kolluk çeşidinden yakalandı. Saldırganın Nice'de canlı 31 yaşlarında birlikte Fransız yer aldığı ve sabıkası olmadığı öğrenildi. Bir kolluk deposu Fransız basınına verdiği demeçte, "Saldırgan, polise Yahudi inancına eş olduğunu, seçme gününde Macron'u gebertmek istediğini ve böylecene birlikte kiliseye yöneldiğini söyledi" dedi.

Melike Yazır
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler