USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa'da aşırı sahih çabucak yükselen kesinleşmemiş acemi ismi: Eric Zemmour

Fransa'da cumhur reisi seçiminde adaylığını hâlâ açıklamamasına karşın anketlerde endamsız müddette çabucak yükselen Zemmour, aşırı muhafazakar, İslam ve muhacir karşıtı, ulusalcı ve ulus-devlet anlayışını hazımlı kişi yerine öne çıkıyor.

Fransa'da aşırı sahih çabucak yükselen kesinleşmemiş acemi ismi: Eric Zemmour
22-10-2021 16:00
Paris

Fransa'da 10 Nisan 2022'de düzenlenecek cumhur reisi seçimin evvel turuna bağlı meydana getirilen anketlere göre, cumhurbaşkanlığına yöntemince namzet olması Eric Zemmour'un evvel turda alması muhtemel oy payı akıbet beş altı ayda yüzdelik 5'ten 16-18'e denli çıktı.

Zemmour'un birtakım anketlerde aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen'in "tahtını" sallaması, muhtemel oy oranının, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'unkine tedricen yaklaşması da dikkati çekti.

Aşırı sağcı yazarın adaylığına birlikte müddet evvela "hayal" kendisine bakılırken, bunun artık ağırbaşlı birlikte olabilirlik olduğu yorumları yapılıyor.

Fransız basınında ve kamuoyunda, Zemmour'un anketlerde aceleci yükselişinin nedenleri, siyasetçi tesiri ve aşırı sağcı yazarın geçmişi kabilinden mevzular kritik edilmeye başlandı.

Televizyon programlarına katılarak adını degaje kitlelere duyurdu

Paris'te 1958'de Cezayir kökenli Yahudi birlikte ailede dünyaya mevrut Zemmour'un anne babaları Fransa'ya Cezayir Bağımsızlık Savaşı esnasında geldi.

Zemmour, 1994'te Quotidien de Paris'te başladığı gazetecilik kariyerini 1996'da sağ merkezli Le Figaro gazetesinde sürdürdü.

2009'da birlikte monitör programında "suçluların çoğunun Arap ve siyahi" bulunduğunu söylemesi ve faziletli maaşına karşın aşırı birlikte tomar mazruf üretmemesi zımnında Le Figaro'daki işine akıbet sunulan Zemmour, 2013'te Le Figaro Magazine dergisine haftalık kır yazmaya başladı.

Kitapları da mevcut Zemmour, 2000'li senelerden itibaren nice monitör programına katılarak kamuoyunda hâlâ birlikte tomar görünür olmayı ve adını degaje kesime duyurmayı başardı.

Aşırı muhafazakarlık, İslam ve muhacir karşıtlığı, kültürel kendisine bağdaşık birlikte el üzerinde düz kır edilmiş milliyetçilik, ulus-devlet anlayışı Zemmour'un ide dünyasını meydana getiren en ehemmiyetli kavramlar kendisine öne çıkıyor.

Zemmour başkaca Fransa'da aşırı muhafazakarlık ile Yahudi kimliği ve sert milliyetçiliği harmanlayan önde mevrut adlar ortada toprak alıyor.

Uzmanlar başkaca Zemmour'un adaletsizliğe ve ayrımcılığa için büyümek hesabına "sistem karşıtı", üste düzen teorilerine vasıl eleştirilerde bulunduğuna dikkati çekiyor.

Ülkede canlı yabancıların dejenere olmasını icap ettiğini korumak için çaba sarfeden ve entegrasyona için bulunduğunu dile getiren Zemmour, kesif pıtrak İslam ve Müslüman karşıtı söylemlerde de bulunuyor.

İslam'ın politik plan bulunduğunu ve Fransa ile mevzun birlikte diyanet olmadığını tez fail Zemmour, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması şeklinde ilkin "Muhammed" kabilinden Müslüman isimlerini yasaklayacağını belirtiyor.

Zemmour, ülkedeki problemlerin kaynağının Müslümanlar, Araplar, siyahiler ve göçmenler bulunduğunu savunarak, üste göçmenlerin ülkeyi vazgeçme etmesi icap ettiğini söyleyerek İslam'ı ve Müslümanları "saplantı" durumuna getirdiğini ortaya koyuyor.

Nefreti körükleyen ifadeleri zımnında servet cezası aldı

Zemmour, Eylül 2019'da birlikte monitör programında Müslümanlara için nefreti körükleyen ifadeleri zımnında 3 bin ekü servet cezası çarptırıldı.

Mahkeme, programda Müslümanlara İslam ve Fransa ortada birlikte seçme yapması gerektiğini, banliyölerde başörtülü Müslüman hanımefendilerin Fransa'da İslam hakimiyeti ihdas etmek istediğini gelecek devam eden Zemmour'un bu açıklamalarının ayrımcılık içerdiğine hükmetti.

Eric Zemmour'un 20 Ekim'de birlikte asayiş fuarında incelemiş olduğu birlikte incitici menşur tüfeğini, "Şaka değil, arka çekilin, arka çekilin" sanarak gazetecilere doğrultması ülkede ruzname beli ve tepkiyle karşılandı.

Zemmour'un yükselişinin nedenleri

Aşırı sağcı edip Zemmour'un aceleci yükselişinin arkasında, anadan görme sağ-sol rekabetinin az hâlâ ortadan kalkmasının ve sol siyasetin kilo vermesinin yatmış olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Fransa'da 1950'li senelerden beri sağ ve sol olgunlaşmak amacıyla dü siyasetçi taraf ortaya çıkarken, hâlâ aşırı sağ hükümetlerin yönettiği ülkede François Mitterrand ve François Hollande dönemlerinde sol iktidara geldi.

2017'deki meydana getirilen akıbet cumhur reisi seçiminde Macron iri muvaffakiyet sağlayarak anadan görme sağ ve sol partilere zamanı yenilgi yaşattı. Sonrasında tarz sol Sosyalist Partinin (PS) tesiri siyasetçi arenada ağırbaşlı halde azaldı.

Öte yandan, Macron'un cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasının peşi sıra uyguladığı politikalar sonucunda sağ, ilkin aşırı sağ yükselişe geçti.

Kasım 2018'de başlamış olan solgun yeleklilerin gösterileri, iktisadi sorunlar, tekaütlük reformuna için meydana getirilen iş bırakımı ve eylemler zımnında popülaritesi sakıt Macron da İslam karşıtlığının sağ ve aşırı sağ seçmende prim yaptığını gözlemleyerek 2022'deki cumhur reisi seçiminde oy doğrultmak amacıyla bu politikalara yöneldi.

Zemmour'un aşırı sahih cumhur reisi seçiminde mümkün zaferinin önünü açmaya başladığı yorumları yapılırken, aceleci yükselişi de sağ ve aşırı sağ görüşlerin tedricen hâlâ birlikte tomar mefruşat kazanılmış olduğu çağda gerçekleşiyor.

Marine Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen'in dayanaklık etmek vermesiyle Zemmour'un seçmenlerin gözünde haysiyet kazanılmış olduğu da anlatım ediliyor. Uzmanlar başkaca Zemmour'un Marine Le Pen'den hâlâ birlikte tomar aşırı sağcı bulunmasına karşın "muhafazakarlara" hâlâ etkili göründüğünü belirtiyor.

Eric Zemmour'un aceleci yükselişinin birlikte öteki nedeni de basında ve monitör kanallarında aşırı birlikte tomar görünür olması.

Zemmour'un aşırı kesif monitör ekranlarına çıkarak kamuoyunda ve siyasette kendisini bildirme ettirdiği, bu manada medyanın Zemmour'un yükseliş trendinde ehemmiyetli gösteriş oynadığı düşünülüyor.

Eric Zemmour mavera taraftan cumhur reisi seçilmesi şeklinde iri dayanaklık etmek almış olduğu medyanın gücünün sınırlandırılması icap ettiğini savunuyor.

Seçim kampanyasını aşırı sağcılar ve milliyetçiler hazırlıyor

Fransa'da hususi araştırmalarıyla maruf Mediapart sitesinin haberinde, elde edilmiş belgelerin ışığında muhtelif alanlarda Zemmour'un kampanyasını "Kahrolsun Cumhuriyet, Paris'e kral istiyoruz" sloganıyla bildik aşırı sağcı "Action Française", gene aşırı sağcı "Generation Idenditaire"nin emektar üyeleri ve ulusalcı "Ligue du Midi" örgütünün hazırladığı anlatım ediliyor.

Kampanyaya tedarik amacıyla birlikte sene evvela bu ekibin oluşturulmaya başlandığı belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler