USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, balıkçı problemi dair İngiltere'yi uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bitmeme fail balıkçı problemine bağlı "İngilizler açıkça biçimde harekete geçmezse 2 Kasım bakımından planlanan dişe diş önlemleri yaşama geçirilecek." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, balıkçı problemi dair İngiltere'yi uyardı
31-10-2021 22:04
Paris

Macron, İtalya'nın başkenti Roma'da planlı G20 Zirvesi'nin peşi sıra düzenediği matbuat toplantısında, aralarındaki balıkçı hastalığına karşın İngiltere ile askeri iş birliğinin bitmeme ettiğini belirtti.

Ülkenin Calais kentinde mevcut aşırı sayıda kesintili göçmenin Fransa'ya sığınma talebi olmadığını ve İngiltere'ye kullanmak istediğini tabir fail Macron, "Bu mevzuda kan basıncı terfi etti ve İngiltere'nin süresince siyasal tartışmalara illet oldu. Bazı yeğleme ve uygulamaları benimseme edemeyiz, derya eliyle gelenleri arka sürüklemek gibi. Bu arsıulusal insanca hukuka aykırıdır. Bu mevzuda Boris Johnson ile nice kat görüştük." niteleyerek konuştu.

Macron, Brexit anlaşmasının uygulanmasının elden Fransa'yı ilişik müşterek bap olmadığını söyledi.

İngiltere'nin Brexit anlaşmasını uygulamadığını, buna dirlik kelimesiz kalamayacaklarını tabir fail Macron, balıkçı hastalığına ilişkin, "Hiçbir yüklülük istemiyorum fakat ağırbaşlı olunmalı. 10 aydır çalışıyoruz. (Fransız) balıkçıların müşterek bölümüne lisans verildi diğerlerine ise adsız sansız nedenlerden çevre verilmedi. Lisans ilişkin hala müşterek yöntem belirlenmedi. Fransız hükümeti ve Avrupa Birliği 'bu yaklaşımda bitmeme edersiniz dişe diş önlemleri olacak' anlam hakkı var." niteleyerek konuştu.

Macron, arzusunun dişe diş önlemleri benimseme buyurmak olmadığını söyledi.

Fransız balıkçılarının işlerini yapabilmeleri düşüncesince anlaşmanın sağlanması icap ettiğini tabir fail Macron, Johnson ile bu probleminin çözümü üstünde konuştuklarını kaydetti.

Macron, Johnson ile meydana getirilen görüşmenin peşi sıra İngiliz hükümetine istem edilen belgeleri ilettiklerini tabir ederek "Top bundan böyle onlarda. İngilizler açıkça halde harekete geçmezse 2 Kasım bakımından planlanan dişe diş önlemleri yaşama geçirilecek." dedi.

Bu probleminin elden Fransa'yı değil, nice Avrupa ülkesini de ilgilendirdiğini tabir fail Macron, bu sorunda AB Komisyonunun ve Avrupa ülkelerinin Fransa'nın birlikte bulunduğunu aktardı.

Macron, Kuzey İrlanda Protokolü ilişkin da "topun İngiltere'de" bulunduğunu söyledi.

Emmanuel Macron, G20 Zirvesinin iklim, çevre, keyif ve sayısal hikayelerinde güzel sonuçlandığını belirtti.

Fransız Hükümeti Sözcüsü Gabriel Attal, 27 Ekim'de meydana getirdiği açıklamada, bitmeme fail balıkçı problemi zımnında 2 Kasım bakımından İngiltere'ye dirlik dişe diş önlemlerini yaşama geçireceklerini belirtmişti.

İngiltere'den Fransa'ya ithal edilen mamüllerin gümrükte sistemli adına arama edileceğini ve derya ürünlerinin ithal edilmesini yasaklayacaklarını tabir fail Attal, bunların haricinde bambaşka önlemlerin alınacağını ve doğacak günlerde açıklanacağını kaydetmişti.

Balıkçılık sorunu

AB ve İngiltere ortada 2021'deki balıkçılık kotalarının belirlenmesine müteveccih müzakerelerde uzlaşma sağlanabildi fakat başta Fransız balıkçılar, belirlenen alanlarda çalışkanlık gösteremedi.

İngiltere'ye ilişkin Jersey Adası yönetimi, kişi karaca sularında avlanmaya sürdürmek talip Fransız balıkçı teknelerinden, geçmişteki faaliyetlerine ilişkin tez sunmalarını istemişti. Bu durum, İngiltere ve Fransa ortada gerilime illet olmuştu.

Fransa, Jersey'in elektriğini stabil tehdidinde bulunmuş, Fransız balıkçılar da Ada'daki limanı ablukaya almıştı.

İngiliz hükümeti, Jersey Adası'na tılsım adına dü donanma gecesi gecesi gemisi göndermiş, Fransa da bunun peşi sıra dişe diş adına alana dü donanma gecesi gecesi gemisi sevk sonucu almıştı.

Fransız balıkçıların ablukasının bitmesi üzerine, donanma gecesi gecesi gemileri aykırı arka çağrılmıştı. Fransa, balıkçılık ilişkin AB'nin, Birleşik Krallık'a dirlik elan sert davranmasını istem ediyor.

Manş Adaları'ndan bulunan Jersey'nin elektriğinin yüzdelik 95'i tahminî 14 balçık uzaklıktaki Fransa çeşidinden sağlanıyor. Kendine katışıksız müşterek yönetimi bulunan ve Kraliçe'nin müşterek mümessili mevcut Ada, arsıulusal arenada İngiltere çeşidinden anabolizma ediliyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler