USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fon dalavere şirketleri yatırım gerçekleştirmek düşüncesince girişimcilerin peşinde

Fon idare şirketleri, türlü kaynaklardan oluşturdukları yatırım araçlarını büyümekte bulunan firmalara aktarırken Türkiye'de bu desteklerden yararlanan girişimcilerin sayısı gelişigüzel sabık çağ artıyor.

Fon dalavere şirketleri yatırım gerçekleştirmek düşüncesince girişimcilerin peşinde
17-12-2021 12:15
Ankara

Diffusion Capital Partners (DCP) Ortağı Altan Küçükçınar, AA muhabirine, ortaklaşa iş kendisine millî ve arsıulusal kuruluşlardan sağladıkları kaynakları girişimlere yatırım kendisine aktardıklarını söyledi. Küçükçınar, "Bu girişimlerin büyümesini sağlamaya çalışıyoruz, onlara yönetimde de dayanak oluyoruz. Daha sonradan bu girişimler tam büyüklüğe ulaştıkları devir oradaki paydaşlık paylarımızı satarak, bizlere yatırım yapanlara iadeli ediyoruz." dedi.

Bugüne derece Türkiye'de dü ayrı fon yönettiklerini tamlayan Küçükçınar, şöyleki bitmeme etti:

"Son fonumuzdaki yatırımcılar ortada Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın yürüttüğü izlence kapsamında dayanak almaya adalet ele geçiren ODTÜ ve Ege Üniversitesi de arazi alıyor. Bunların haricinde Avrupa Yatırım Fonu kabil arsıulusal kuruluşlar ile ülkemizin güzel uran ve mal kuruluşları da yatırımcılarımız oldular. Biz bu kuruluşlardan topladığımız kaynakları Türkiye'de başta uygulayım bilimi dalında çalışkanlık gösteren, çoğalma potansiyeli olan, istihdam yaratıp dış satım yapabilecek, global pazarlarda arazi edinebilecek firmalara aktarmaya çalışıyoruz. Bu kuruluşların büyümelerini terazi uğraşındayız."

Küçükçınar, hepsi dünyada bulunduğu kabil Türkiye'de de amme kuruluşlarının bu mevzunun önceliğinin farkına vardığını, kendilerinin de amme çeşidinden desteklemeye bedel tanıdık fon yöneticilerinden olduklarını bildirdi.

"Fon büyüklüğümüzün artmasını bekliyoruz"

Yönettikleri fonların hep büyüklüğünün 66 milyon ekü yöresinde bulunduğu bilgisini verici Küçükçınar, "Önümüzdeki aylarda bunun az buçuk şimdi artmasını bekliyoruz. Bunun yüzdelik 50'sinden müşterek hacim fazlasını girişimcilere aktarmış durumdayız. Hala önümüzde girişimcilere aktarabileceğimiz şişman miktarlar var, bundan dolayı de güzel işleri bulmaya çalışıyoruz. Elimizde 30 milyon ekü büyüklüğünde nitelikli, uygulayım bilimi tabanlı, çoğalma potansiyeli bulunan girişimlere aktarma etmek az daha ehil olduğumuz müşterek kaynağımız mevcut. Bunun düşüncesince de girişimcilere ulaşmaya çalışıyoruz." diyerek konuştu.

Küçükçınar, teşebbüs düşüncesi bulunan gençlere seslenirken şu ifadeleri kullandı:

"Mutlaka bizlere ulaşsınlar. Biz kolay erişilebilir müşterek fon yöneticisiyiz. İnternette web sayfamızdan bizlere kolay erişebilirler. Bize teknolojik girişimlerini aktarmalarını istiyoruz. Teknoloji dair uzmanlaşmış müşterek fonuz. Teknolojiyi üreten girişimler şimdi baş döndürücü ilgimizi çekiyor. Teknolojiyi kullanan değil, üreten, ilişik kıymeti uygulayım bilimi imal ederek mucit şirketler bizim düşüncesince önemli. Küresel pazarlarda rakiplik gücünün olması ehemmiyet taşıyor. Bütün girişimcilere, dinç girişimcilere çağrım, bizlere ulaşsınlar, yaptıklarını anlatsınlar, konuşalım, değerlendirelim. Yatırım yapmadığımız hallerde fark sefer fotoğraf olmayı seviyoruz. Tecrübelerimizi paylaşmaktan kıvançlı oluruz."

"Teknolojinin gelişigüzel bölgesine yatırım yapabiliyoruz"

Şu anne derece önceki fonlarından 18, ikinci fonlarından ise 6 kuruluşa yatırım yaptıklarını dile getiren Küçükçınar, hızla gelişen teknolojinin gelişigüzel dalında yatırımda bulunabildiklerini anlatım etti. Küçükçınar, hayat bilimleri, bilgelik ve yazışma teknolojileri, erke ve materyal sahalarında yatırımları bulunduğunu belirterek, "Ülkeye ulama sağlayabilecek, büyümeye, üretime, istihdama ulama sağlayacak, dış satım meydana getirecek hepsi uygulayım bilimi alanlarındaki firmaları kıvançla değerlendiriyoruz." dedi.

Uluslararası yatırımlar alarak çabucak büyüyen firmaları olduğuna dikkati çekici Küçükçınar, şunları kaydetti:

"Bizim sağladığımız kaynaklarla şimdi baş döndürücü riziko alabilir duruma gelmelerini istiyoruz. Bunda güzel olan, baş döndürücü yukarıya revan kalifiye firmalarımız var. dışsatım yapıyorlar, istihdam yaratıyorlar, ecnebi yatırımcıların merakını çekiyorlar, dünya haricinde büro açıyorlar, yatırım alıyorlar, ülkeye eşme girmesini sağlıyorlar. Biz yatırım aldıktan sonradan sonsuza derece o firmalarda kalmıyoruz. Fonlarımızın süresi 10 yıl. Bir şirkette yatırım yaptıktan en müşterek tomar 10 sene sonradan o şirketteki paydaşlık paylarımızı satarak, aldığımız deposu bizlere yatırım eden kuruluşlara arka götürüyoruz. Şirketteki paylarımızı satıp çıkıyoruz."

Hem yatırımcı hatırlamak bununla beraber şirketlere yatırım gerçekleştirmek düşüncesince girişimlerini sürdürdüklerini tamlayan Küçükçınar, "Daha kesin müşterek ortamda şimdi erdemli kaynakları harekete geçirebileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'nin baş döndürücü şişman potansiyelinin olduğuna inanıyoruz. Bu potansiyelin hakkını verebilecek arsıulusal yatırımcıları Türkiye'ye çağırma edebilecek ortamın oluşmasını bekliyoruz." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler