USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fitch: Stagflasyon potansiyeli arttıkça asliye emniyet riskleri gelişiyor

Uluslararası emniyet derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, durgun şişkinlik potansiyeli arttıkça asliye emniyet risklerinin geliştiğini bildirdi.

Fitch: Stagflasyon potansiyeli arttıkça asliye emniyet riskleri gelişiyor
26-04-2022 21:32
Washington DC

Kredi derecelendirme kuruluşundan meydana getirilen açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının makroekonomik görünümü allak bullak etmesi ve akıllıca riziko senaryolarını değiştirmesiyle global emniyet ortamının akıbet beş altı ayda ehemmiyetli seviyede değişmiş bulunduğu aktarıldı.

Parasal sıkılaşma görünümü ve durgun şişkinlik potansiyelinin ehemmiyetli seviyede arttığına ayraç edilen açıklamada, durgun şişkinlik potansiyeli arttıkça esas emniyet risklerinin geliştiği kaydedildi.

Küresel birlikte durgun şişkinlik senaristliğinin Fitch'in derecelendirme portföyü üstündeki tesirinin en aşkın henüz faziletli girdi maliyetlerine, küsurat etraf oynaklığına ve sıkılaşmış finansman koşullarına henüz birlikte tomar sunulan mütebaki sektörlerde hissedileceği tamlanan açıklamada, buna uran ve seyahatle ilişik sektörler ile başta büyümekte bulunan piyasalardaki para ve söylenegelmiş kıymetler firmalarının müdahale bulunduğu tabir edildi.

Açıklamada, küsurat makroekonomik, mali etraf ve jeopolitik belirsizliğin gayrı ehemmiyetli riskler üstünde de tesirleri olabileceği kaydedildi.

"Ekonomilerde dinginlik ve faziletli enflasyonun birlikte arada gerçekleşmesi" yerine tanıdık stagflasyon, 1970'li zamanlarda OPEC üyesi devletlerin yer yağı fiyatlarını kısaca 3 katına çıkarması kararı ümranlı ekonomilerde görülmüştü.

Bugüne gelindiğinde, Kovid-19 salgını sonrası halihazırda faziletli enflasyonla savaşım fail ümranlı ekonomilerde toparlanmanın maksut boyutta olmamasına, tedbir zincirindeki aksaklıklar kararı küsurat dünyalık ve misyon fiyatları, Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselen jeopolitik risklerin birlikte baş döndürücü faziletli emtia, yer yağı ve doğal kavara tutarları eklenince stagflasyona akıllıcasına gidişat ihtimali henüz aşkın kritik edilmeye başlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler