USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fitch: Avrupalı iklim yollarının toparlanması Rusya-Ukrayna gerilimiyle bozuluyor

Uluslararası güven derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa hususi havacılık dalının toparlanmasının Rusya ve Ukrayna ortada kalan yüklülük zımnında bozulduğunu bildirdi.

Fitch: Avrupalı iklim yollarının toparlanması Rusya-Ukrayna gerilimiyle bozuluyor
14-03-2022 17:54
Londra

Kredi derecelendirme kuruluşundan meydana getirilen açıklamada, Avrupa’daki iklim yolu şirketlerinin görünümünün akıbet çağda üstün dereceli ölçüde kalan erke tutarları ve Batı devletleri ile Rusya ortada çapraz makbul yaptırımlardan aksi yönde etkilendiği bildirildi.

Avrupa’daki iklim yolu şirketlerinin karlılıklarının azalabileceği tamlanan açıklamada, Türk Hava Yolları’na (THY) bağlı ise şu ifadelere toprak verildi:

“Türkiye, Rus iklim yollarının iklim alanına girmesine müsaade sağlayan beş altı dünya ortada toprak alıyor. Türkiye'nin taşıyıcıları (özellikle arbede esnasında kapasitesini çoğaltan Türk Hava Yolları), endamsız vadede ülkenin Rusya'yı öbür noktalara bağlayan tarz konumundan faydalanabilir. Asya'dan mevrut umumi istem daha manalı olmasa da Rusya üstünden uçuşların durması durumunda, Türk Hava Yolları ve Etihad kabilinden Asya'ya hâlâ baş döndürücü lodos rotaları bulunan iklim metodları endamsız vadede kâr sağlayabilir.”

Avrupa’da iklim yollarının pervaz trafiğinin 2019 yılındaki müstevli evveliyat seviyesine fakat 2024 senesinde dönmesinin beklendiği tamlanan Fitch açıklamasında, mal fiyatlarındaki ve enflasyondaki artışın iklim yollarının kalan maliyetleri karşılamasını ve sektöre yansıtmasını zorlaştırabileceği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler