USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filipinler'i vuran Rai Tayfunu geride 75 can kaybı bıraktı

Filipinler'i vuran Rai Tayfunu zımnında yaşamını kaybedenlerin sayısının 75'e yükseldiği açıklandı.

Filipinler'i vuran Rai Tayfunu geride 75 can kaybı bıraktı
19-12-2021 12:05

Filipinler'de Perşembe haset karaya vuran ve esbak nısfınnehar saatlerine denli tesirini sürdüren Rai Tayfunu'nda dengelem ağırlaştı. Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi'nden (NDRRMC) meydana getirilen açıklamada, tayfunun sebep bulunduğu hararetli yağışlar, baskın baskınları ve fırtınada hayatını yitirenlerin sayısının 75'e yükseldiği bildirildi.

Birçok alanda canlılık ve telefon kesintilerinin halen bitmeme etmiş bulunduğu öğrenilirken, istirdat çalışmalarına 18 bini çok asker, manşet ve deniz boyu asayiş gücünün dayanak verdiği belirtildi.

Filipinler Ulaştırma Bakanı Arthur Tugade icra ettiği açıklamada, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin gerekseme sahiplerine iane ulaştırılması düşüncesince lüzumlu birimlere emir verdiğini söyledi.

Hayatı selamünkavlen etmişti

Filipinler'de 3 çağ süresince ağırlık yayınlayan ve hızı saatte 300 kilometreye vasıl rüzgarlar, hararetli yağışlar ve su baskınlarına sebep bulunan Rai Tayfunu iri yıkıma sefer açmış, binlerce bina kullanılamaz bir duruma gelirken, etkilenen alanlarda canlılık ve telefon kesintileri yaşanmıştı. Hava ve esmer ulaşımını selamünkavlen fail tayfundan minimum 780 bin ferdin etkilendiği bildirilirken, 300 bini çok ad tehlikesiz yerlere boşaltma edilmişti. Filipin Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler Dairesi'nden (PAGASA) meydana getirilen açıklamada, ülkede Tayfun Odette adına da bildik Rai Tayfunu'nun esbak nısfınnehar saatleri nedeni ile Filipinler ağırlık bölgesini vazgeçme etmiş bulunduğu duyurulmuştu.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler