USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fedakar baba, kızını yaşatabilmek düşüncesince tek koluyla boyacılık yapıyor

Kastamonu'nun Seydiler ilçesinde canlı bedenî sakat baba, tek koluyla boyacılık yaparak ölümsek birlikte hastalığa yakalanan 15 yaşındaki kızını otama ettirebilmek düşüncesince uğraş ediyor.

Fedakar baba, kızını yaşatabilmek düşüncesince tek koluyla boyacılık yapıyor
25-04-2022 14:25

Kastamonu'nun Seydiler ilçesinde canlı 51 yaşındaki bedenî mânialı Dursun Kıvrak ile 15 yaşındaki ölümsek hastalıkla uğraş fail kızının hikayesi canevi burkuyor.

9 yaşlarında kolunu kaybeden Dursun Kıvrak, malulen zor olduktan sonradan anadan doğma "Nörofibromatozis" sorununa yakalanan kızının tedavisi düşüncesince tek koluyla boyacılık hazırlamaya başladı. Dursun Kıvrak kendisini, rahatsızlığı nedeniyle okulu tasarruf etmek mecburiyetinde artan kızı Filiz Kıvrak'ı yaşatabilmeye adadı.

Engelli baba, kızını otama ettirebilmek düşüncesince tek kolu ile duvara tutunmaya çalışırken ölümsek sorununa dirlik uğraş sağlayan Filiz ise babasına takma kol takılmasının hayalini kuruyor.

Hastalığı ilk saçlarından, sonradan da mektebinden etti

Vücudunun ur üretmesinden ötürü aşırı sayıda cerrahi müdahale nâkil Filiz Kıvrak, ameliyatlar evveliyat doğranan aşırı sevilmiş olduğu saçlarının hesabına gözyaşları içinde peruk takmaya başladı.

"İyileşmek istiyorum”

Hastalığından ötürü okulu bıraktığını ve şu anda havadan bitmeme ettirmeye çalıştığını kail Filiz Kıvrak, “Nörofibromatozis hastasıyım. Sürekli hastaneye gidip geliyorum. Şu an tedavim yok. Sürekli hastanedeyim. Son yıllarda tansiyonum düşüyor. Hastalığımdan ötürü okula gidemiyorum. O nedenden dolayı havadan okuyorum. Ailem benim yüzümden aşırı yoruluyor. Benim tek isteğim babama takma kol takılması. Bir de dirilmek istiyorum” dedi.

'Yemek yapmasını seviyorum'

En iri hayalinin lokanta edinmek bulunduğunu tamlayan Filiz Kıvrak, “Kaymakamlıkta benim düşüncesince ağırşak açabiliyorlarmış, ona yazılacağım. O sayede lokanta olabileceğim. Yemek yapmasını seviyorum. Güzel yemekler yapabildiğimi düşünüyorum, eğilim ediyorum. Güzel tatlılar yapıyorum. Evde de kemirmek yapıyorum. En aşırı şekerli yapıyorum, çikolatalı olanları seviyorum” sanarak konuştu.

“Boyacılık yaparak kızımın tedavisini ve ailemin geçimini sağlıyorum”

Tek kolunun olmamasına karşın kızını yatabilmek düşüncesince idman mecburiyetinde bulunduğunu kail baba Dursun Kıvrak ise, “9 yaşımda yalıtım kazası geçirdim ve kolumu kaybettim. Yaşım 50 oldu. Halen boyacılık yaparak çalışmaya bitmeme ediyorum. Sakatlığımdan ötürü emekliliğim mevcut yek o yetmiyor. Kızımın tedavileri oluyor. Bu nedenden dolayı boyacılık yapıyorum. Benim yapabileceğim apayrı da birlikte iş yok. O nedenden dolayı yapamıyoruz. Kızım rahatsız, onun tedavisi düşüncesince uğraşıyorum. Sürekli İstanbul'a gelip gidiyoruz. Tek temennimiz kızını sağlığına kavuşmasıdır” biçiminde konuştu.

"Kızımın yüzünün gülmesi bizim düşüncesince en önemlisi”

Tek istediğinin kızının sorununa tılsım bulunması ve kızının otama edilmesi bulunduğunu kail Dursun Kıvrak, “Bu nedenden dolayı İstanbul'a benzeyen sürede gene gideceğiz. MR çekileceğiz. Neticeye mucibince değişmeyen verilecek. Tam alegori hastalığının bozukluk kaynaklandığını tığ de bilmiyorum. Kızımın yüzünün gülmesi bizim düşüncesince en önemlisi” ifadelerini kullandı.

“İstanbul'da duracak toprak düşüncesince iane bekliyoruz”

Nörofibromatozis hastası kızının İstanbul'da otama gördüğünü tamlayan Hatice Kıvrak (41) da, tek arzusunun kızının iyileşmesi bulunduğunu belirterek, "İstanbul'a gidiyoruz tedaviye, orada duracak toprak sorunumuz var. Kalacak toprak sorunumuzu çözebilirlerse aşırı bahtiyar oluruz. Burada birlikte nesne yapılmıyor, İstanbul'a bundan ötürü aşırı kesif gelip gidiyoruz. Tek istediğim evladımın iyileşmesi. Eğer varsa birlikte çözümü, evladımın otama edilmesi. Başka birlikte nesne istemiyoruz. Canımı istesinler vermeye razıyım. Yeter ki evladımı iyileştirsinler. MR çekilecek, iç görüm çekilecek, 13-14 bölümden İstanbul'dan strateji ediliyoruz. MR'da 2,5 sayaç kalıyor. Çıktığı devir yürüyemiyor bile. Kalkamıyor, zira kıpırdamadan durması gerekiyor. Ultrason çekilecek. Vücudunun nice durumunda ur var. Doktorumuz biricik tılsım bulunduğunu ancak Türkiye'ye sağlık mi gelmez mi bilmediğini söyledi, bu ilacın birlikte düş olabileceğini söyledi. Şu anda iklim dışındaki fiyatının 1,5 milyon dolar bulunduğunu söylediler. Türkiye'nin bunu benimseme yazar onaylaması icap ettiğini söyledi. Bu ilacın tümörleri küçülttüğünü ve namevcut ika derecesine getirdiğini, o ölçüde durdurduğunu söyledi. İlacın henüz acemi bulunduğunu güneş tacı virüs aşısı aranırken hasbelkader bulunduğunu söyledi” dedi.

"Aniden yürüyemez oluyor"

İstanbul'da duracak toprak düşüncesince iane talip Hatice Kıvrak, “Hayatımız aşırı zor. Sürekli İstanbul'a gidip geliyoruz. Aniden yürüyemez oluyor. Aniden cankurtaran ile değerlendirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Bu aralar tansiyonu sonsuz düşüyor. Sürekli İstanbul'a tedaviye gidiyoruz, orada da kimsemiz bulunmadığı düşüncesince kişilerin yüzünü gözlüyoruz. En azından bizlere İstanbul'da birlikte toprak ayarlanması. Biz de bu sayede çocuğumuzun tedavisini şen yaptırabilelim” sanarak konuştu.

Vedat Yunus İkizoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler