USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine gereğince akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun seyrine mucibince mal politikasını sıkılaştırmayı hızlandırabileceklerini tabir etti.

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine gereğince akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti
17-03-2022 09:05
Washington

Powell, Fed'in siyaset faizini 25 temel benek artırmasının peşi sıra videoteyp konuşma yöntemiyle matbuat toplantısı düzenledi.

Fed ürem oranını artırdı

Toplantının başlangıcında Rusya'nın saldırısı dolayısıyla Ukrayna halkının yaşamış olduğu zorluğa yer veren Powell, "Küresel ekonomi ve Amerika ekonomisi düşüncesince akçeli ve hesaplı neticeler ince belirsiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'daki harp hesaplı zevahir düşüncesince dun taraflı riziko oluşturuyor

Powell, azami istihdam ve değer istikrarı hedeflerine anlayış dair azimli olduklarını vurgulayarak bu hedefleri beslemek düşüncesince politika faizini 25 temel benek artırdıklarını, doğacak görüşmede bankanın bilançosunun boyutunu da küçültmeye başlamayı umduklarını tabir etti.

Fed Başkanı Powell, "Ekonomi aşırı çelimli ve akıbet basamak düzen bağı müşterek iş gücü alanı ve faziletli mangır şişkinliği zemininde, Komite, federal görüntü payı düşüncesince erek aralıkta bitmeme fail artışların akıllıca olacağını kestirim ediyor." dedi.

Ukrayna'nın "işgal edilmesi" ve ilgilendiren olayların hesaplı zevahir düşüncesince dun taraflı müşterek riziko oluşturduğuna ayraç fail Powell, fakat Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin "sağlam" müşterek repo öngörmeye bitmeme ettiğini aktardı.

Yüksek erke tutarları enflasyonu artırıyor

Enflasyonun derinlemesine vadeli yüzdelik 2 hedefinin ince üstünde kalmaya bitmeme ettiğini kaydeden Powell, "Arz kesintileri beklenenden henüz iri evet ve henüz derinlemesine sürdü, burada ve dünya haricinde virüs dalgaları çeşidinden şiddetlendi ve değer baskıları henüz degaje müşterek mangır ve misyon yelpazesine yayıldı." sanarak konuştu.

Powell, faziletli erke fiyatlarının da enflasyonu artırdığına dikkati çekerek "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden meydana gelen kabak yer yağı ve başka mangır fiyatlarındaki artış, burada çelimsiz vadeli mangır şişkinliği üstünde üst taraflı ek bası oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Güçlü müşterek iş gücü piyasasını beslemek düşüncesince yapabilecek en dobra şeyin derinlemesine kesiksiz müşterek genişlemeyi isteklendirme buyurmak bulunduğunu bildiklerini tamlayan Powell, bunun fakat değer istikrarı süresince gibi bulunduğunu tabir etti.

Enflasyonun beklenenden henüz derinlemesine sürmesi muhtemel

Para politikası duruşundaki akıllıca sıkılaşma ile iş gücü alanı çelimli kalırken enflasyonun yüzdelik 2'ye dönmesini beklediklerine ayraç fail Powell, enflasyonun değer istikrarı hedefine dönmesinin önceleri beklenenden henüz derinlemesine sürmesinin beklenen bulunduğunu vurguladı.

Powell, Fed'in bilançosunun küçültülmesinin de mangır politikası duruşunu sıkılaştırılmasında ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayacağını, ürem oranları ve dengelem ile ilgilendiren kararlar alırken piyasalardaki ve ekonomideki henüz degaje bağlamı dikkate alacaklarını, bankanın araçlarını akçeli ve makroekonomik istikrarı beslemek düşüncesince kullanacağını aktardı.

Artan global yer yağı ve mangır fiyatlarının aracısız etkilerine ek namına Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve bununla ilgilendiren gelişmelerin dünya dışındaki hesaplı faaliyeti kısıtlayabileceğine ve tedbir zincirlerini henüz da bozabileceğine dikkati çekici Powell, bunun da tecim ve başka kanallar eliyle Amerika ekonomisini etkileyebileceğini dile getirdi.

"Amerikan ekonomisi henüz düzen bağı mangır politikasıyla başa kabarmak düşüncesince dobra müşterek konumda"

Powell, "Finansal piyasalardaki oynaklık, başta bitmeme ederse itimat koşullarını sıkılaştırabilir ve gerçek ekonomiyi etkileyebilir." dedi.

Gelen verilere ve gelişen görünüme cevap vermede "atik" olunması icap ettiğini vurgulayan Powell, mangır şişkinliği ve mangır şişkinliği beklentilerine müteveccih üst taraflı risklere erinç tetik olduklarını tabir etti.

Powell, "Amerikan ekonomisi aşırı çelimli ve henüz düzen bağı mangır politikasıyla başa kabarmak düşüncesince dobra müşterek konumda." sanarak konuştu.

Bilanço küçültmesine başlanması düşüncesince mayıs ayını ayraç etti

Gelecek sene süresince nekahet yaşanma olasılığının faziletli olmadığını tamlayan Powell, gelişen koşullara bakacaklarını ve akçasal desteği feshetmek düşüncesince henüz aceleci akıntı etmenin akıllıca olabileceği kararına varılırsa bunu yapacaklarını aktardı.

Powell, ürem rakamlarını artırmanın ve bilançoyu küçültmeye başlamanın çağının geldiğine ayraç ederek enflasyonun görünümüne mucibince kıymetlendirme yapacaklarını ve icabında ürem rakamlarını henüz aceleci artırabileceklerini kaydetti.

Fed'in kestirmece 9 trilyon dolarlık bilançosunun küçültülmesine mayıs ayında başlanabileceğine ayraç fail Powell, Fed yetkililerinin bu mevzuda ehemmiyetli gelişim kaydettiğini ve bunun ayrıntılarının mayıs toplantısında kesinleşebileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler