USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine gereğince akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti:

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun seyrine layıkıyla servet politikasını sıkılaştırmayı hızlandırabileceklerini anlatım etti.

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine gereğince akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti:
17-03-2022 00:15
Washington

Powell, Fed'in siyasa faizini 25 temel nokta artırmasının arkası sıra videoteyp konuşma yöntemiyle matbuat toplantısı düzenledi.

Fed repo oranını artırdı

Toplantının başlangıcında Rusya'nın saldırısı dolayısıyla Ukrayna halkının yaşamış olduğu zorluğa yer veren Powell, "Küresel ekonomi ve Amerika ekonomisi düşüncesince akçeli ve kazançlı neticeler iyice belirsiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'daki harp kazançlı vizyon düşüncesince aşağılık cepheli riziko oluşturuyor

Powell, azami istihdam ve değer istikrarı hedeflerine erişme dair azimli olduklarını vurgulayarak bu hedefleri doğrulamak düşüncesince politika faizini 25 temel nokta artırdıklarını, doğacak görüşmede bankanın bilançosunun boyutunu da küçültmeye başlamayı umduklarını tabir etti.

Fed Başkanı Powell, "Ekonomi baş döndürücü çelimli ve akıbet aşama yoğun düzen ortak iş gücü sahası ve efdal pahalılık zemininde, Komite, federal kaynak payı düşüncesince amaç aralıkta bitmeme fail artışların akıllıca olacağını kestirim ediyor." dedi.

Ukrayna'nın "işgal edilmesi" ve ilgilendiren olayların kazançlı vizyon düşüncesince aşağılık cepheli ortak riziko oluşturduğuna ayraç fail Powell, fakat Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin "sağlam" ortak repo öngörmeye bitmeme ettiğini aktardı.

Yüksek erke tutarları enflasyonu artırıyor

Enflasyonun derinliğine vadeli yüzdelik 2 hedefinin iyice üstünde kalmaya bitmeme ettiğini kaydeden Powell, "Arz kesintileri beklenenden elan şişman evet ve elan derinliğine sürdü, burada ve dünya haricinde virüs dalgaları kabilinden şiddetlendi ve değer baskıları elan serbest ortak mülk ve misyon yelpazesine yayıldı." sanarak konuştu.

Powell, efdal erke fiyatlarının da enflasyonu artırdığına dikkati çekerek "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden meydana gelen idmansız yer yağı ve başka finans fiyatlarındaki artış, burada endamsız vadeli pahalılık üstünde fevk cepheli ek edisyon oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Güçlü ortak iş gücü piyasasını doğrulamak düşüncesince yapabilecek en güzel şeyin derinliğine mütemadi ortak genişlemeyi isteklendirme eylemek bulunduğunu bildiklerini tamlayan Powell, bunun fakat değer istikrarı süresince benzer bulunduğunu tabir etti.

Enflasyonun beklenenden elan derinliğine sürmesi muhtemel

Para politikası duruşundaki akıllıca sıkılaşma ile iş gücü sahası çelimli kalırken enflasyonun yüzdelik 2'ye dönmesini beklediklerine ayraç fail Powell, enflasyonun değer istikrarı hedefine dönmesinin önceleri beklenenden elan derinliğine sürmesinin beklenen bulunduğunu vurguladı.

Powell, Fed'in bilançosunun küçültülmesinin de mangır politikası duruşunu sıkılaştırılmasında ehemmiyetli ortak gösteriş oynayacağını, repo oranları ve dengelem ile ilgilendiren kararlar alırken piyasalardaki ve ekonomideki elan serbest bağlamı dikkate alacaklarını, bankanın araçlarını akçeli ve makroekonomik istikrarı doğrulamak düşüncesince kullanacağını aktardı.

Artan global yer yağı ve finans fiyatlarının aracısız etkilerine ek namına Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve bununla ilgilendiren gelişmelerin dünya dışındaki kazançlı faaliyeti kısıtlayabileceğine ve tedbir zincirlerini elan da bozabileceğine dikkati çekici Powell, bunun da tecim ve başka kanallar kanalıyla Amerika ekonomisini etkileyebileceğini dile getirdi.

"Amerikan ekonomisi elan yoğun düzen mangır politikasıyla başa kabarmak düşüncesince güzel ortak konumda"

Powell, "Finansal piyasalardaki oynaklık, başta bitmeme ederse cesaret koşullarını sıkılaştırabilir ve gerçek ekonomiyi etkileyebilir." dedi.

Gelen verilere ve gelişen görünüme karşılık vermede "atik" olunması icap ettiğini vurgulayan Powell, pahalılık ve pahalılık beklentilerine müteveccih fevk cepheli risklere huzur tetik olduklarını tabir etti.

Powell, "Amerikan ekonomisi baş döndürücü çelimli ve elan yoğun düzen mangır politikasıyla başa kabarmak düşüncesince güzel ortak konumda." sanarak konuştu.

Bilanço küçültmesine başlanması düşüncesince mayıs ayını ayraç etti

Gelecek sene süresince duraklık yaşanma olasılığının efdal olmadığını tamlayan Powell, gelişen koşullara bakacaklarını ve akçasal desteği dağıtmak düşüncesince elan aceleci cereyan etmenin akıllıca olabileceği kararına varılırsa bunu yapacaklarını aktardı.

Powell, repo rakamlarını artırmanın ve bilançoyu küçültmeye başlamanın çağının geldiğine ayraç ederek enflasyonun görünümüne gereğince kıymetlendirme yapacaklarını ve icabında repo rakamlarını elan aceleci artırabileceklerini kaydetti.

Fed'in kısaca 9 trilyon dolarlık bilançosunun küçültülmesine mayıs ayında başlanabileceğine ayraç fail Powell, Fed yetkililerinin bu mevzuda ehemmiyetli tekâmül kaydettiğini ve bunun ayrıntılarının mayıs toplantısında kesinleşebileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler