USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

FBI baskından 2 ay geçmiş de Trump'ın evinden celp ile vesaik almış

Eski Amerika Başkanı Donald Trump’ın Florida’da mevcut Mar-a-Lago malikanesine pazartesi haset meydana getirilen baskından ilk FBI'nın, haziran başlangıcında duruşma celbi ile ayrımsız yerden duyurulmayan vesaik almış olduğu belirtildi.

FBI baskından 2 ay geçmiş de Trump'ın evinden celp ile vesaik almış
11-08-2022 23:06
New York

Trump'ın evine meydana getirilen FBI baskını ülkede kritik edilmeye bitmeme ederken olayın örgüsüyle alakalı detaylar da çıkmaya başladı.

CNN’nin mevzudan bilgisi bulunan kaynaklara dayandırdığı haberinde, haziran öncesinde iri hakem heyeti kabilinden çıkarılan celpten hareketle, federal müfettişlerle Trump tarafının 3 Haziran’da Mar-a-Lago’da görüştüğü ve oradan millî güvenliği alakalı kimi belgelerin alındığı kaydedildi.

Haberde, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığı yetkililerine, musahabe esnasında bahis konusu belgelerin Trump yerleşkesinde nerelerde korunum edildiğinin gösterildiği, buradan tahsil edilen belgelerle Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresinin zayi vesaik üstünde açmış yer aldığı cezai soruşturmayı Adalet Bakanlığına devretme etmiş yer aldığı belirtildi.

Daha sonraları federal yetkililerin, haziranda el konulmuş bulunan belgelere ve minimum ortak tanığa dayanarak, Trump’ın malikanesinde hâlâ gizil kendisine duyurulmayan büyüklük belgelerinin kaldığına müteallik gelişen kanıtlardan hareketle 'arama kararı' çıkararak hafta başlangıcında baskın düzenledikleri yazıldı.

Trump sözcüsü Taylor Budowich, CNN'e, hazirandaki iri hakem heyeti duruşma celbi ile alakalı sorulara karşılık verirken "Pazartesi haset Başkan Trump'ın evine meydana getirilen aynısı benzer yepyeni ve banko boş baskın, Biden Yönetimi'ne bağlı, tabanca kendisine geçer Adalet Bakanlığı’nın Trump’a, personeline ve destekçilerine huzur en akıbet ve özlem husumet eylemiydi.” ifadesini kullandı.

Trump: "Bakın, neye ihtiyacınız var ise bilelim"

Hazirandaki celp ve muhit arasındaki mukarenet huzur etraflıca bilim sağlayan “Just the News” sitesi de o tarihlerde duyurulmayan tutulan iri hakem heyeti celbinin ulaşmasından sonraları malikanesine mevrut yetkilileri Trump'ın avukatlarıyla beraberce fahri kendisine gezdirdiğini ve matlup belgeleri doğrulama ettiğini yazdı.

Görgü tanıklarından hareketle Trump’ın evine mevrut yetkililere "Bakın, neye ihtiyacınız var ise bilelim." söylediği tamlanan haberde, onların talebi üstünde hususi eşyalarının bulunmuş yer aldığı kestirmece 2 m. yükseklikte ve 3 m. genişlikteki kasayı da aramalarına müsaade verdiği ve bu doğrultuda henüz sonraları mevrut ek öğrenci binaen kasanın ek kilitle kapatılarak dikiz kamerası altında kalmasını ikrar etmiş yer aldığı aktarıldı.

George Washington Üniversitesi Hukuk Profesörü Jonathan Turley, Fox News’e meydana getirdiği açıklamada, “Detayları öğrendikçe işler karışıyor. Bu açıklamalara mucibince Trump 'tam iş birliği' yapmış. Bütün bunlar, baskın düşüncesince 40 FBI ajanının gönderilmesine ister olmadığını gösteriyor. Acaba bu olanları FBI baskınına müsaade sağlayan duruşma yargıcına ilettiler mi?” sanarak sordu.

Haberde, Trump’ın aylar öncesinden, Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresi yetkililerinin talebi üzerine, Beyaz Saray’dan taşındığı tam bilmeyerek Mar-a-Lago’ya gönderildiğini söylediği 15 kutuyu arka doğrulama etmiş yer aldığı hatırlatılara, yetkililerin malikanede hâlâ duyurulmayan doküman kalmış yer aldığı kuşkusuyla mayıs böylecene celp çıkardığı ve 3 Haziran’da da Mar-a-Lago’yu görüşme etmiş yer aldığı aktarıldı.

Trump’ın çelimsiz süreliğine yetkililere fahri kendisine haremlik ederek asistan yer aldığı 3 Haziran’daki Mar-a-Lago ziyaretinden sonraları ise yetkililerle ortada ayrıksı ortak değini bulunmadığı öne sürüldü.

Haberde, yetkililerin, pazartesi meydana getirilen FBI baskınına müsaade sağlayan Amerika Sulh Mahkemesi Hakimi Bruce Reinhart’ın hepsi bu detaylardan haberinin olup bulunmadığı üstünde değerlendirme yapmadığı, 5 Ağustos’ta tahsil edilen kontrol izninden sonraları Trump’ın kent haricinde yer aldığı ortak günün beklenerek evine baskın yapıldığı kaydedildi.

Trump'ın evine meydana getirilen FBI baskını

Eski Amerika Başkanı Donald Trump, Florida’da mevcut Mar-a-Lago malikanesinin 8 Ağustos sabahı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarınca arandığını duyurmuştu.

Trump, bağlanmış açıklamasında, "Florida, Palm Beach'teki iyi evim Mar-a-Lago su anda abluka altında, iri ortak FBI ajanı grubu kabilinden baskın yapılıp obstrüksiyon edildi, bu milletimiz düşüncesince ziyasız ortak zamandır. Daha evvel tek Amerika Başkanı'nın başına hakeza ortak nesne gelmedi." ifadesini kullanmıştı.

Daha sonraları Amerika basınına yansıyan haberlerde, FBI aramasının, Trump'ın Beyaz Saray'daki rolü esnasında Florida'daki ikametgahına duyurulmayan kayıtları alıp almadığına bağlı ortak soruşturmayla alakalı yer aldığı açıklanmıştı.

Yaklaşık 40 FBI ajanının 9 saatten çok devam eden araması kararında Mar-a-Lago’dan 12 kutu tez toplandığı haberlere yansımıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler