USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fabrika gibi meslek lisesi

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ehil yer aldığı ekipmanlar sebebiyle üretime yardım sağlarken yetiştirdiği nitelikli elemanlarıyla bulunmuş yer aldığı sektörlere eli uz kazandırıyor.

Fabrika gibi meslek lisesi
10-11-2021 13:19

Eğitimlerine bitmeme fail Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şehrin en flaş okulları ortada bulunuyor. Okul ortak taraftan istihsal yapıyor ortak taraftan da kuvvetli ve nitelikli elamanlar yetiştirerek öğrencilere istihdam endüstrisi oluşturuyor. Lise, Raylı Sistemler Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Harita-Tapu-Kadastro, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarım ve İnşaat Teknolojisi gibi bölümleriyle adeta üretimlik gibi.

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi Erzincan'da da uygulanmaya bitmeme ederken üretimlerine ve çalışmalarına bitmeme fail meslek lisesi şu aralar kütüphanesi yok okullara bibliyotek yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın buyrukları doğrultusunda 2021 yılı sonuna denli Erzincan ilinde kütüphanesi sıfır okullara katalog yapılması düşüncesince toprak tespitleri ile muktezi teçhiz planlamaları yapılırken il genelindeki hepsi meslek şekli kademelerinden 38 okulun projeden yararlanacağı belirtildi. Kütüphanesi sıfır okullara ise katalog teçhiz malzemeleri Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kabilinden terbiye bilimi bilimi gördükleri atölyelerinde üretiliyor.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi düşüncesince lisede bitmeme fail üretimi durumunda görüp araştırmalarda bulundu.

Gün, bu projenin okullar arası muvaffakiyet farkının azaltılması açısından aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Ayrıca potansiyeli harekete nakil yönünde bu kitaplıkların hepsinin meslek liselerinde yapılmaktadır olmasının hem mektepli açısından hem de öğretmenleri açısından ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, “Devam fail plan kapsamında Erzincan'da da 38 kıta okulumuzda katalog yok. Kütüphanesi sıfır okullarla ilgilendiren şekilde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde şuan da bu okullarda ki kütüphaneleri, kitaplıkları aşırı dip ve aceleci ortak biçimde yetiştirilmeye çalışılıyor. Özellikle bakanlığın okullar arası muvaffakiyet farkının azaltılması ile ilgilendiren eğer olmazsa gayrimümkün kütüphanelerin bulunması aşırı önemlidir. İlber Ortaylı'nın bu madde da aşırı özen çeken ortak lafı var, ‘beşeriyetin hafızasıdır' diyor. O biçimde okullarımızda beşeriyetin hafızasını çelimli avlamak hesabına dezavantajlı okullarımızda da behemehâl ortak bibliyotek yada katalog bulundurulması açısından bakanlığımızın aşırı ağır ve aşırı ehemmiyet vermiş bulunduğu ortak proje. Bu aşırı ehemmiyetli olmakla beraberce öteki ortak yönü Milli Eğitim Bakanlığının potansiyelini harekete nakil yönünde halis muhlis bunların hepsinin meslek liselerinde yapılmaktadır olması. Çocuklarımız hararetli ortak biçimde burada çalışıyorlar. Almış oldukları eğitimle kılgısal şekilde da burada çıkarlarını ihya adına, yaşama hazırlanma hesabına şefleri, düzlük öğretmenleri, dümen kabilinden meydana getirilen bu emek vermek evlatların özgüvenleri, mesleksel yönden gelişmeleri ve Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu fut da bizim düşüncesince aşırı önemli. Bundan sonraları aşırı dip ortak biçimde bire ortak sürede maden bölümüyle de beraberce çalışıyor bu möble alanımız. Orada da hararetli ortak emek vermek var. Bizler Erzincan şekilde kütüphanesi yok 38 okulumuzun en endamsız müddet içinde hazırlayıp bitirip yollayacağız ve montesini yapacağız. Ondan sonraları da ortak plan ile bu kütüphaneleri kitaplarla dolduracağız. Ben burada emeği güzeşte öğrencilerimize teşekkürname ediyorum. Bir öteki ehemmiyetli madde da burada etkin rastgele mektepli okulun basar sermaye kebap sermaye sermayesinden meydana getirilen zerre aslında sevap almakta bunu da çocuklarımıza sağlanan ağır ortak üstünlük şekilde görüyorum” sanarak konuştu.

Emin Ferhat Sevilir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler