USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Evlerdeki ruhsuz malzemeler kadınlar yardımıyla ekonomiye kazandırılıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Halk Eğitim Merkezince oluşturulan kursta, evlerde kullanılmayacak vaziyetteki etkisiz malzemeler baştan ekonomiye kazandırılıyor.

Evlerdeki ruhsuz malzemeler kadınlar yardımıyla ekonomiye kazandırılıyor
01-03-2022 12:30
Osmaniye

Ev kadınları atölyede cam, plastik, fersude güpür parçası üzere kullanılmayacak haldeki malzemelerden tablo, çanta, oyuncak, bezek ve ev eşyası yapıyor.

Atıkları baştan ekonomiye kazandıran kadınlar, planlı işporta ve festivallerde ürünlerini satarak karı ekonomik durumuna de ulama sağlıyor.

Atölyenin eli uz öğreticisi Berrin Fetullahoğlu, AA muhabirine, planlı kursla kullanılmayacak haldeki materyallerin baştan ekonomiye kazandırılmasının ve hanımlara sistem öğretmenin amaçlandığını söyledi.

Kursa eklenmiş olan bayanların evlerindeki malzemeleri ayrımlı ürünlere dönüştürdüğünü özetleyen Fetullahoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açtığımız atölyede, evde kuvvetsiz ve metruk pırtı ve malzemeleri ayrışık evrelerden geçirerek baştan kullanılabilir bir duruma getiriyoruz. Tadilat ve pentür üzere icraat yapıyoruz. Sosyalleşme ara bulucu kendisine gördüğümüz atölyede ev kadınları ile düşünüm donanması içinde üretiyoruz. Evlerde ve doğada eski, metruk ne var ise değerlendiriyoruz. Ev kadınları baş döndürücü iyi mahsulat ortaya çıkarıyorlar. Yapılan çalışmayla hem natür kirliliği önleniyor hem israfın önüne geçiliyor bununla birlikte nice evsel atılmış arka dönüşüme kazandırılmış oluyor."

Kursa eklenmiş olan ev kadınlarından 2 bebek anası Canan Durmuşcan, ev ve doğadaki atıkları değerlendirerek iyi mahsulat ortaya çıkardıklarını söyledi.

Atölyede eskileri yenilemeye çalıştıklarını aktaran Durmuşcan, "Atölyede hacısı hocası ayrımlı ortak düşünüm üretiyor. Böylece kendimizi geliştiriyoruz. Doğaya dokunca vermektense arka dönüşümü sanatla buluşturuyoruz." dedi.

Ev kadını Gülsüm Çalış da buldukları topu topu kuvvetsiz ürünleri değerlendirdiklerini ve bunun menfaatlerini baş döndürücü bahtiyar ettiğini aktardı.

Yasemin Fetullahoğlu da emektar eşyaları değerlendirerek bezemeli bir duruma getirdiklerini ve bu sayede karı ekonomisine katkıda olduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler