USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Evinin terasında İHA yapan Alper'in sıradaki hedefi insansız çokluk aracı

Ankara'da evinin terasında öz olanaklarıyla insansız iklim aracı (İHA) yapan Alper Sarısan'ın bu seferki hedefi insansız deni aracı (İDA) yapmak.

Evinin terasında İHA yapan Alper'in sıradaki hedefi insansız çokluk aracı
25-12-2022 11:07

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda etkin 39 yaşındaki Alper Sarısan, evinin terasında öz olanaklarıyla Alpkuş adını verdiği ortak İHA yapmıştı. Sarısan'ın icra ettiği modelin ortak benzer ise Yunanistan menşeili ortak müşareket çeşidinden Talos adlı İHA kendisine prezante ve içtimai medyada bu gidiş ruzname olmuştu. Sarısan'ın ortak ahir hedefi ise evinin terasında insansız bahir aracı yapmak.

Evinin terasında Alpkuş'u yaptığını hatırlatan Sarısan, “Alpkuş'u sınav uçuşuna denli ulaştırdık ve dobra ortak uçuştan sonradan indirdik. Bu boşalan atölyemde gene devletimizde dobra ortak noktaya getirilecek planlar yürütüp, anlaşılan ortak şeyler çıkartmak ve ülkemize yarayışlı kazanmak düşüncesince deminden de ortak bahir aracı, önceki önceden ortak bölge kendisine sâdır ortak insansız bahir aracı hesabına çalışmaya başladım” ifadelerini kullandı.

“Birçok materyalin araştırılması dair kullanılacak”

Evinin terasında icra ettiği İDA'nın ne bölgelerde çalışkanlık gösterebileceğini özetleyen Sarısan, “Tarım ve Orman Bakanlığı içinde çalışıyoruz, şu anda iç sularımız, denizlerimiz ve nice bölgede genel anlamda savuma dalında insansız bahir araçları kullanılıyor. Fakat benim bu projemde iç sularımızda suların analizleri, avlanan noktaların kontrolleri, su diplerindeki geberik ve dokuncalı ve analizi yapılması müstelzim nice materyalin araştırılması dair kullanılacak” diyerek konuştu.

“İDA'nın maliyeti minimum 150-200 bin lirayı bulacak”

Alpkuş'un pervaz testinin ortak sene evvela yapıldığını bildiren Sarısan, yaşama geçireceği projenin maliyetine dikkati çekerek, “O vakitler 200 bin lirayı aştı. Şu anki İDA'nın maliyeti minimum 150-200 bin lirayı bulacak. Aradan sabık yılları temel aldığımız devir elden elden ayrımsız gene ortak insansız bahir aracını atölyemden çıkartmayı düşünüyorum” halinde konuştu.

Oğlunun 'Tekne yapabilir misin' sorusundan esin aldı

İDA hazırlamaya oğlunun tutkusu hesabına başladığını dile getiren Sarısan, “Aslına bakarsanız hakeza ortak evim yoktu. Teraslı ortak ev almamın sebebi, Alpkuş'un imalatı düşüncesince hususi kendisine aldığım ortak teras kat. Burayı atölyeye çevirip, hâlâ sonradan uçağı burada yapım eylemek has münfail ortak ev. Boş küsurat atölyeyi deminden de İDA'ya çevirdik. Tepkiler iyi. Bir bahir aracının yapılmasının nedeni de oğlum. Oğlum ortak İDA demiyor lakin ‘Tekne yapabilir misin baba?' söylediği devir ego de yersiz ortak atölyede ondan esin alarak işe başlamış oldum” ifadelerini kullandı.

Tepkilere karşın yılmadı

Projeye başladığında çevresinden tepkiler aldığını dile getiren Sarısan, mevrut tepkilere aldırış etmediğini belirterek şöyleki konuştu:

“İşin başlangıcında uçağı yaparken buradan ortak tayyare çıkaracağımın fotoğraflarını kimisi arkadaşlara gösterdiğim devir 'Bu neye benziyor?' söylediğim devir dalavere geçen, 'Bu ne böyle', 'Bu teneke parçası, ne' diyenler bile oldu. Bunlara elbette aldırış etmedim. Ülkemizde kılıç de nice bölgede ati noktalara gelebileceğimizi, azimle 5 buçuk salname ortak çalışmayla Alpkuş kendisine adını koyarak uçağımızı anlaşılan ortak noktaya getirdik. Tekne dair hâlâ nice insana göstermedim. ‘Terasta bölge yapılıyor mı?', elbette değişik bakılıyor. İlk sordukları istifham 'Terastan kesinlikle çıkaracaksın?' oluyor. Bir vinç sayesinde çıkartacağımı kendilerine bildiriyorum."

İDA'ların yalnızca defans sanayii özelinde kullanılmadığını vurgulayan Sarısan, “Bu noktada ortak insansız bahir aracı dediğimiz devir genel anlamda defans sanayiinde kullanılmaktadır lakin nice alanda, iç suların araştırılması ve denetlenmesi, suların analizleri üzere mevzularda ortak insansız bahir aracı kullanılabilir. Bu mevzuda da hem bakanlıklarımız tıpkı zamanda hususi bölüm firmaları bu mevzuda sponsorluk gerekiyor. Evin terasında İDA gerçekleştirmek havadan değil” diyerek konuştu.

Doğukan Gürel - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler