USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski eşi tarafından öldürülen okul müdiresi olay yerinde anıldı

Eski eşi tarafından çıkmaz ortasında öldürülen okul müdiresi Yasemin Ağır, olay yerinde anıldı. Davanın avukatlığını eden İbrahim Yasin Kurt, olayın topu topu yönleriyle aydınlatılarak kamuoyunun rahatlatılması icap ettiğini söyledi.

Eski eşi tarafından öldürülen okul müdiresi olay yerinde anıldı
20-02-2022 13:55

Geçtiğimiz hafta Bursa'da okul müdiresi bulunan emektar eşini ayrıksı ortak erkekle ayrımsız makine ortamında görür görmez sinir krizi nâkil ve emektar karısını öldürüp, 2 kişiyi ise yaralayan manşet memuru, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eski eşi tarafından öldürülen okul müdiresi Yasemin Ağır, siyasal partilerin temsilcileri, avukatlar, STK'lar ve iş arkadaşları tarafından olayın yaşandığı yerde anıldı. Yasemin Ağır'ın ana ve babasının parlamenter avukatı İbrahim Yasin Kurt, icra ettiği açıklamada şu cümlelere yer verdi:
“Tam ortak hafta ilk sonuç basamak acıklı ortak hadiseye daim birlikte tanık olduk. Maalesef ilimiz Osmangazi ilçesinde mevcut Sakarya Ortaokulu müdürü, yaşamını aklı özgür vicdanı özgür erat yetiştirmeye adamış giranbaha eğitimci, ortak bebek anası Yasemin Ağır, boşandığı emektar eşi manşet memuru Bilal Ağır tarafından rolü dolayısıyla uhdesinde mevcut emaret tabancasıyla vurularak acımasızcasına katledilmiştir.

Şüpheli Bilal Ağır, olay aceleten öldürülmüş Yasemin Ağır'ın yanı sıra mevcut Y. Aydın isminde insana de kanlı düşünce ve kastıyla yüz kere acı etmiş, fazladan Yahya A. yerde iken yanına gelip benzeyen mesafeden kafasına da acı etmiştir. Yahya A. almış bulunduğu ölümsek yaralara karşın yaşamını kaybetmese de; halen koyu bakımda olup sahn mücadelesine bitmeme etmektedir. Şüphelinin etmen bulunduğu facialar bununla da hudutlu kalmamıştır. Şüphelinin, silahını bodoslama sağa sola akıllıca ateşlemesi sonra şüphelinin silahından çıkan kurşunlardan bir tanesi maatteessüf daha hâlâ 17 yaşlarında bulunan 12. derslik talebesi Şeyma Ü.'ye vurma etmiştir. Şeyma Ü. de olay dolayısıyla dirimsel korku geçirecek halde yaralanmış olup tedavisi halen hastanede bitmeme etmektedir.”

Olay haset Yasemin Ağır'ın mektebinin işi düşüncesince çalışırken öldürüldüğünü tamlayan ve 'şehit öğretmen' statüsüne alınmasını talip Kurt, "Bu hafta ortamında muktezi müracaatlarımızı yaparak maktulün martir hoca sayılmasının temini düşüncesince talepte bulunacağız. Olayın öbür ortak boyutu ise çirkin Bilal Ağır'ın pozisyonu ile ilgilidir. Şüpheli Bilal Ağır da olay haset resmi namına fariza başlangıcında bulunmaktadır. Bu vaziyeti kendisi de elhak ifadesinde bildirme etmiştir. Saat 16.00 sularında fariza yeri bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünde kadro amirinden ortak saatliğine müsaade alarak olay adına mevrut ve öldürülmüş Yasemin Ağır'ı gözünü kırpmadan öldürmüş, dü yaşamın hâlâ kararmasına etmen olmuştur" dedi.

Olayın tamamı yönleri ile aydınlatılarak kamuoyunun rahatlatılmasını istem fail Kurt, "Şüpheli Bilal Ağır'ın kullanımında mevcut kişisel cep telefonuna tahkikat aceleten el konulduğu anlaşıldığından Sulh Ceza Hakimliğinden CMK m.134 ve 135 mucibince muktezi izinlerin alınmasının akabinde şüphelinin telefonundan meydana getirilen kontrol kayıtları ile ileti kayıtlarının delil dibine alınmasını, bu kapsamda ilkin gönderilen mesajların içeriklerinin belirleme dilmesi ve rapora geçirilmesini başkaca genel ağ üstünden haberleşmeyi sağlayıcı whatsapp üzere hareketli uygulamaların da incelenmesini, bu uygulamalardan meydana getirilen aramalar ve gönderilen ileti içeriklerinin de görüntülük görüntülerinin ortak suretinin anket dosyasına eklenmesini istem ediyoruz.

Maktul Yasemin Ağır'ın kullanımında bulunan 26 DC 016 plak mahdut anahtar ile ilgilendiren tarafların metrukiyet zamanı bulunan 05.10.2021 tarihinden olay gününe genişliğinde güzeşte müddet içerisinde plak takip edeni sorgulaması yapılıp yapılmadığının belirleme edilmesi, bu kapsamda ilkin şüphelinin kullanımında mevcut elektronik beyin ve benzeşim elektronik cihazların belirleme edilerek LOG kayıtlarının çıkartılması ve şüphelinin maktulü izlem yazar etmediği ile ilgilendiren LOG kayıtları üstünden araştırı ve tetkik yapılması, sonuç namına olay haset bulunan 12/02/2022 zamanı düşüncesince PTS sorgulaması yapılıp yapılmadığının eşya dibine alınmasını istiyoruz. Burada ilkin şüphelinin olay adına vürut görüntülerinin elde edilmesi ve incelenmesi sonuç basamak önemlidir. Olayın elden sonra yalnızca olay anını yayınlayan Bursa Akademik Odalar Birliği'nin alıcı görüntüleri edilgin fakat öbür alıcı kayıtları incelenmemiştir. Bunun düşüncesince de caddenin dört dörtlük çat noktasında mevcut ve dört tarafı da açık ortak halde gören kent düşüncesince alıcı görüntüleri sonuç basamak önemlidir" ifadelerini kullandı.

Abdullah Çibir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler