USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Erdoğan ve Aliyev'in açılışını yapacağı Fuzuli Havalimanı 8 ayda nesir edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in erte açılışını yapacağı Fuzuli Uluslararası Havalimanı 8 ayda tamamlandı.

Erdoğan ve Aliyev'in açılışını yapacağı Fuzuli Havalimanı 8 ayda nesir edildi
25-10-2021 11:16
Bakü

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda düz yazı etmiş olduğu evvel hatır meydanı erte Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev'in katılacağı törenle hizmete girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na nazil evvel mevki başkanı olacak.

Temeli 14 Ocak 2021'de Cumhurbaşkanı Aliyev çeşidinden atılmış Fuzuli Havalimanı en efdal arsıulusal standartlara makul yerine 8 ayda uçakları ikrar edecek bir duruma geldi. Havalimanına evvel imtihan uçuşu 22 Ağustos'ta gerçekleştirildi.

Havalimanının pisti 3 bin mt. uzunlukta ve 60 mt. genişliğinde. Terminali saatte 200 yolcuya görev verecek kapasiteye sahip. Büyük kargo uçakları karışma tamamı serbest gövdeli uçaklar Fuzuli Havalimanı'nda ferah ferah gerileyiş ve kalkış yapabilecek.

Otomatik sistemlerle donatılmış, arsıulusal sivil polis polis havacılık ve transport standartlarına makul arama kulesine eş havalimanının inşaatında Türk şirketleri de toprak aldı.

"Karabağ'ın dünyaya oluşturulan kapısı"

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un 16 Ekim'de imzaladığı kararname ile Fuzuli Havalimanı'na, "uluslararası havalimanı" statüsü verilmesi ve bu mevzuda ilişik arsıulusal kuruluşlara bilim gönderilmesi anlamında değişmeyen aldı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havalimanını FZL kodu ile arsıulusal havalimanları listesine aldı.

Uluslararası uçuşların da yapılacağı Fuzuli Uluslararası Havalimanı, bu sayede Karabağ'ın dünyaya oluşturulan kapısı olacak.

Havalimanının bölgedeki gezim ve ticaretin büyümesine ulama sunması bekleniyor.

Karabağ'ın bayrak şehri Şuşa'ya gidecek gezmen kafileleri de Fuzuli Havalimanı üstünden taşınacak. Havalimanı Şuşa'ya kısaca 100, başşehir Bakü'ye ise kısaca 300 kilometre mesafede toprak alıyor.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yapım sürecinde havalimanına gerçekleştirdiği ziyaretlerden birinde, "Havalimanı inşaatı bu sene başladı. O devir demiştim ki Fuzuli Uluslararası Havalimanı bu sene açılacak. Belki de dünyada tek hatır meydanı bu çabucak düz yazı edilmemiştir. Pist hazır. Son hazırlıklar yapılıyor. Bu hatır meydanı Karabağ'ın iklim kapısıdır." ifadesini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler