USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

‘Engel Tanımayanlar’ın gücü dünyaya örnek oluyor

Turkcell, ‘erişilebilirlik' emek harcamaları kapsamında sakat bireylerin, toplumsal hayatlarına arkalamak düşüncesince hal sunuyor. Şirket, ‘Engel Tanımayanlar' çatısı altında Engelsiz Eğitim Programı, İçimdeki Hazine Projesi, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Spor, Engelsiz

‘Engel Tanımayanlar’ın gücü dünyaya örnek oluyor
03-12-2021 15:14

Engelli bireylerin içtimai yaşama kusursuz katılımını bildirmek düşüncesince icraat fail Turkcell, ‘erişilebilirlik' prensibi ile yaşama geçirdiği içtimai hata projelerinin odağına vesile eşitliğini koyuyor. Kuruluşundan beri özürlü bireylerin önündeki içtimai bariyerleri kaldırmayı, içtimai yaşama denk ve kusursuz katılımları düşüncesince vesile eşitliği sağlamayı hedefleyen şirket, ‘Engel Tanımayanlar' çatısı altında Engelsiz Eğitim Programı, İçimdeki Hazine Projesi, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Akademi, Engelsiz Spor, Hayal Ortağım ve İşaret Dilim uygulamalarıyla hızla gelişen teknolojinin yaşamı kolaylaştırıcı enerjisini topluma yansıtıyor.

“Engel tanımayan dünyalar mümkün”
Erişilebilirlik uygulamalarında kılavuz gemisi şirketlerden birisi olduklarını tamlayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Yenilikçi teknolojilerimiz ve maşer yararını gözeten içtimai hata projelerimizle özürlü bireylerin içtimai geçinme denk ve kusursuz katılımlarına imkân bildirmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Bu bilinçle Türkiye'de GSMA'in (The GSM Association) Engelli Bireyler düşüncesince Dijital Kapsayıcılık ve Erişilebilirlik Prensipleri'ne imza atan geçmiş müşareket olduk. Ayrıca dünya çapında bu imzayı atan geçmiş 8 şirketten de biriyiz. Herkes düşüncesince şimdi erişilebilir müşterek dünya bina eylemek hesabına hakeza müşterek projede toprak almaktan ötürü talih duyuyoruz. Bu projenin paydaşlarından birisi olarak, şirketimizin tamamı platformlarını hem özürlü alıcılarımız bununla ortak çalışanlarımız düşüncesince arsıulusal benimseme edilen erişilebilirlik standartlarına layıkıyla geliştireceğimizin ve cansiparane çalışacağımızın mesajını veriyoruz. Turkcell'liler olarak; engelliliğin fiziksel değil içtimai bariyerler kararında ortaya çıkan müşterek gidiş bulunduğunun bilinciyle, erişilebilir verim ve çözümlerimizin sayısını artırmaya, şimdi eşitlikçi hizmetler sunmaya ve bariyer tanımayan dünyalar düşüncesince hızla gelişen teknolojinin manivela tesirini kullanmaya bitmeme edeceğiz” halinde konuştu.

‘Engelsiz Eğitim' programı özürlü evlatları topluma kazandırıyor
Turkcell'in hususi tahsile gereksinim duyan özürlü evlatların yetkinliklerini bırakmak ve maşeri geçinme katılımlarını bildirmek amacıyla 2015 senesinde Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatmış olduğu ‘Engelsiz Eğitim' Programı, özürlü öğrencilerin yetişek ve istihdama müteveccih gelişimlerine dayanaklık eylemek oluyor. Türkiye genelinde hususi Eğitim Merkezi'nde kurulan sistem atölyelerinde geniş zihnî özürlü öğrenciler, mektep sonrası iş yaşamına hazırlanıyor. Bu kapsamda 2015'ten beri 60 ilde 112 okulda, 100 binden aşkın öğrenciye ulaşıldı. 2021'de ise projeden bütün 20 bin mektepli faydalandı.

Otizmli füru ‘İçimdeki Hazine' Projesi'yle engelleri aşıyor
Otizmli evlatların eğitimine korumak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan ‘İçimdeki Hazine' Projesi, okullara kurulan hususi sınıflar ve parasız sayısal uygulamaları hususi çocuklarla buluşturuyor. Proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'na ilişkin 18 ildeki okulda, Turkcell'in kurduğu 21 nüsha İçimdeki Hazine hususi sınıflarında 10 bine andıran içe yöneliklik çeşitlilik bozukluğu yahut öğrenme zorluğu canlı çocuğun eğitimine dayanaklık eylemek olunuyor. Proje, 2021 senesinde online şekilde bitmeme etti ve yetişek içerikleri EBA üstünden öğrencilere ulaştı.

‘Turkcell Diyalog Müzesi' değişik dünyaların kapılarını açıyor
İstanbul Social Enterprise ortaklığıyla yaşama geçirilen ‘Karanlıkta Diyalog' sergisine, ‘Sessizlikte Diyalog' sergisinin de eklenmesiyle baş başa ‘Turkcell Diyalog Müzesi' ismi altında mihman müşterek müze oluşturuldu. Turkcell yardımıyla ziyaretçileri müşahede ve sem özürlü rehberler eşliğinde değişik müşterek dünyaya haiz proje, İstanbul'da 50'ye andıran müşahede ve sem engelliye istihdam sağlıyor. Müzenin ziyaretçi sayısı 2021'de 10 bini bulurken; mutedil vadede 65 bin, derinlemesine vadede ise 75 bin ziyaretçiye muvasala hedefleniyor.

‘Engelsiz Spor' ile 10 bine andıran bireye muvasala sağlandı
2021 senesinde ‘Engelsiz Spor' Projesi kapsamında pandemi devrinde evde bulunan özürlü sporculara dayanaklık eylemek düşüncesince yetişek programı hazırlandı. Toplamda 40 değişik videodan oluşan engin yetişek programında; görme, işitme, bedenî özürlü bireylerin ve otizmli evlatların zat gereksinimlerine hususi şekilde hazırlanmakta bulunan içerikler, Turkcell Engelsiz Akademi ve Turkcell YouTube kanalı üstünden ulaştırıldı. Proje kapsamında 10 bine andıran özürlü bireye muvasala sağlandı.

Engelsiz Spor Projesi kapsamında geçtiğimiz senelerde Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde 11 spor sınıfı kuruldu, 10 bine andıran özürlü öğrenciye muvasala sağlandı. Pandemi devrinde engin yetişek ile öğrencilere dayanaklık eylemek bitmeme etti.

‘Engelleri Aşan Filmler' TV+'ta
Türkiye'nin sayısal göstergeç platformu TV+, özürlü kullanıcıları düşüncesince 2019 senesinde açmış olduğu ‘Engelleri Aşan Filmler' kategorisini bu sene da yenilemeyi sürdürüyor. Görme ve sem özürlü seyircilerin de platformdan denk halde faydalanması düşüncesince etkin TV+; filmlere detaylı altyazı, ayraç dili ve ünlü tasvir alternatifleri ilaveten kullanıcılara sunuyor. Engelli erler düşüncesince akıllıca duruma getirilen 20'nin üstünde film, Engelleri Aşan Filmler kategorisinin yanı esna 555. kanalda ve Plus salonlarda toprak alıyor.

Engelsiz Akademi özürlü insanlara müfit içerikler sunuyor
Turkcell Akademi, özürlü insanlara hususi eğitimlere değme sene değişik içerikler ilaveten engin tahsile yardıma bitmeme ediyor. Platformda bugüne denli teknolojiden ferdî gelişime, iş dünyasından liderliğe, inovasyondan girişimciliğe denli ayraç dili ile eğitimler ve ‘Türk İşaret Dili' eğitimi sem özürlü insanlara görev veriyor. Görme özürlü erler düşüncesince IOS ve Android eğitimleri, özürlü insanlara yaklaşım dair ‘Engelsiz Yaşam' eğitimleri ve bu sene dahil bulunan spor eğitimleri ile özürlü bireylerin müfit içeriklerle buluşması sağlanıyor.

Görme özürlü erler düşüncesince dünyada müşterek ilk: ‘Hayal Ortağım'
Turkcell'in müşahede özürlü insanlara müteveccih geliştirdiği ‘Hayal Ortağım' uygulaması, dünyada müşterek geçmiş şekilde uyanıklık çekiyor. Görme engellilerin bilgiye ve teknolojiye erişimini hazırlop duruma getiren uygulama; kullanıcılarına beyaz perdede ünlü betimleme, aktüel kenar yazısı ve haber, gizli bölgelerde yönleme servisi sunuyor. Hayal Ortağım, tamamı operatörler üstünden parasız indirilebiliyor.

Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri'nde ayraç diliyle görüntülü dayanaklık eylemek alınabiliyor
Turkcell, 2019'da başlatmış olduğu Yüze Yüze Müşteri Hizmetleri tarafından Turkcell ve Turkcell Superonline sem özürlü müşterilerinin yaşamına suhulet getiriyor. Turkcell Dijital Operatör ve İşaret Dilim uygulamaları hizmetine Mayıs 2020'de BiP kanalının da eklenmesiyle baş başa bu uygulamalardan Turkcell ve Superonline mağazalarında iken Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri'ne ulaşılarak, haftanın değme haset 10.00-01.45 saatleri ortada ayraç diliyle görüntülü görev alınabiliyor. Bu kapsamda maaş kısaca 3 bin sem özürlü alıcıya görüntülü davet cihazı merkezinden görev veriliyor.

Spor bariyer tanımıyor
Turkcell'in Bedensel Engelli Spor Federasyonu'nun ayak topu branşı ile 2016 senesinde başlatmış olduğu iş birliği; fevk üstüne üstlük dü Avrupa şampiyonluğu ve müşterek dünya ikinciliğine eş bulunan ampute futboldan çelim güreşine, okçuluktan haltere, danstan eskrime denli 18 branşa yayıldı. Bu sponsorluklarla baş başa tamamı branşlarda 9 bin 289'u erkek, bin 819'u avrat sportmen iktisap eylemek kıl payı bütün 11 bin 108 lisanslı sportmen desteklendi. Bu sene Tokyo'da gerçekleşen Paralimpik Oyunları'nda özürlü sporcular; 1 altın, 3 sim ve 6 tunç iktisap eylemek kıl payı bütün 10 olimpiyat madalyasını ülkemize getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler