USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle zait seyretti

Omicron varyantının toptan bazda olay sayılarını artırmasına rağmen varyantın korkulmuş olduğu derece ağırbaşlı etkilerinin olmadığına bağlı sav akışı ve dolara bulunan ilginin azalmasıyla mal sektörü sabık hafta artı birlikte manzara sergiledi.

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle zait seyretti
27-12-2021 15:14
İstanbul

Emtia piyasasında, sabık hafta artı ortak tempo izlendi.

Omicron varyantının global bazda hikâye sayılarını artırmasına rağmen varyantın korkulmuş olduğu derece ağırbaşlı etkilerinin olmadığına bağlı salık akışı ve dolara bulunan alakanın azalmasıyla mal sektörü sabık hafta artı seyretti.

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle artı seyretti

Analistler, ekonomilerde müstevli kaynaklı etkisinde bırakır bitmeme etse caba bundan böyle toparlanmanın bahis konusu bulunduğunu ve emtialara bulunan alakanın arttığını söyledi. Çin'de bankaların ekonomiye desteğini hızlandırmasıyla ülkede artmaya başlamış bulunan arzu de mal fiyatlarını müspet etkiledi.

Metallerde ortak esbak hafta tanıdık artı tempo sabık hafta da bitmeme etti. Paladyum yüzdelik 9,3, alüminyum yüzdelik 4,6, tutya yüzdelik 4,2, platin yüzdelik 3,7, sim yüzdelik 2,3, nikel yüzdelik 2, bakır ve altın yüzdelik 0,6 bedel kazandı.

Küresel çapta otomotiv üretiminin artacağına müteveccih iyimserliğin indinde Çin'in talebinin artacağına müteveccih beklentiler de paladyum fiyatlarını müspet etkiledi.

Alüminyum ve çinko, hem arza müteveccih küsurat endişeler aynı zamanda Omicron varyantına bağlı sıkıntıların hafiflemesiyle yükseldi. Analistler, küsurat erke fiyatlarının maliyetleri yükselteceğine müteveccih endişelerle de alüminyum fiyatlarında mafevk cepheli ortak tempo izlendiğini tabir etti.

Bakır tutarları da arza müteveccih sıkışıklıklar, dolara bulunan alakanın azalması, Çin ekonomisine müteveccih destekle baş başa öğrenci müteveccih küsurat ümit kararı artı ortak tempo izledi.

Brent petrol yatırımcısını sevindirirken, natürel patırtı yağı lambası lambası azalış serisini 4. haftaya taşıdı

Enerji emtialarında ise Brent petrol yatırımcısını sevindirirken, natürel patırtı yağı lambası lambası azalış serisini 4. haftaya çıkardı. Geçen hafta Brent petrol yüzdelik 5,1 arttı. natürel patırtı yağı lambası lambası ise yüzdelik 0,9 bedel kaybetti.

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişte, doların öbür mülk birimleri karşısında değerinin düşmesi ve Çin'in konuşu büyümesini sürdürebileceğine bağlı izahat can alıcı oldu. ABD'nin ticari idmansız petrol stoklarının dü hafta fevk üstüne üstlük beklenenden çok düşmesi de Brent petrolün yükselmesinde tesirini gösterdi.

Doğal patırtı yağı lambası lambası fiyatları, havaların soğumasından ötürü küsurat istihlak ve Rusya'dan mevrut natürel patırtı yağı lambası lambası miktarının azalmasıyla yükselse de ABD'nin Avrupa'ya sağlamış olduğu LNG miktarını artırmasıyla hasılatlarını arka verdi.

Tarım emtialarında da sabık hafta artı ortak tempo izlendi. Üretim tahminlerindeki azalış ve ihracatın artması, ekincilik emtialarının yükselmesindeki ehemmiyetli faktörler ortada toprak aldı.

Buğday yüzdelik 5,2, darı yüzdelik 2,3, hav yüzdelik 1,7 ve şeker hastalığı hastalığı yüzdelik 0,6 bedel kazanırken, kahvehane yüzdelik 1,5 bedel kaybetti.

Vadeli muamele ve mal piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, buğdayın, sabık haftayı yükselişle kapattığını belirterek, Avrupa ve Kuzey Amerika'da can alıcı bulunan itici iklim dolayısıyla üretime müteveccih endişeler olduğunu, bu yüzden toy istihsal tahminlerinde azalış yaşanmasının beklendiğini tabir etti.

Petrol fiyatlarındaki toparlanma, darı ve şekeri müspet etkiledi

Mısır fiyatlarındaki yükselişe yer veren Ergezen, Arjantin ve Brezilya'da yağışların az seyrettiğini, buna Avrupa ve Kuzey Amerika'daki soğuklar etkilenince alımların hâlâ da güçlendiğinin görüldüğünü aktardı.

Ergezen, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın mısıra bulunan arzu beklentilerini artırdığını söyledi.

Omicron varyantının etkilerinin hudutlu olacağına müteveccih beklentilerin pamukta alımların artmasına kere açtığını vurgulayan Ergezen, kemre ve erke maliyetlerindeki artışa dikkati çekti.

Ergezen, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın şeker hastalığı hastalığı fiyatlarını desteklediğini tabir etti.

Kahvenin sabık haftayı düşüşle tamamladığını aktaran Ergezen, "Kahve, haftayı düşüşle kapatan ortak tane ekincilik emtiası oldu. Ekonomilerin kapanmasıyla baş başa baştan küsurat öğrenci müteveccih endişeler fiyatlarda düşüşe illet oldu." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler