USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emniyet hizmetleri sınıfı personelleri atama ve göçüşme yönetmeliğinde değişiklik

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu acemi talimatname ile Emniyet Teşkilatı'nda ‘bölge sistemi' getirildi.

Emniyet hizmetleri sınıfı personelleri atama ve göçüşme yönetmeliğinde değişiklik
18-03-2022 00:36

Polislerin “şark” fariza sürelerini düşüren ve atamalarda dünkü düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün Resmi genel ağ sitesinden yönetmeliğe bağlı meydana getirilen açıklamada şöyleki sıralandı:

"1-) Yönetmelikte 2016 yılının Haziran ayında meydana getirilen tebeddülat ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki il ve ilçelerin süresi arttırılmış idi.
Personelimizden mevrut talepler ve İl Emniyet Müdürlüklerimizin de görüşleri doğrultusunda il ve ilçelerin fariza süreleri baştan düzenlenmiş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde bulunan il ve ilçelerin süreleri iri miktarda düşürülmüştür.
Nitekim halen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerimizde fariza işleyen kısaca (62.000) personelimiz meydana getirilen değişiklikteki sürelere editör olacak ve bu halden yararlanacaktır. Hizmet süresi kalan yerlerde halen fariza işleyen personelimiz ise artıştan etkilenmeyecektir.
Ayrıca 2. doğu vazifesini yapmakta bulunan personelimiz, fariza süresi (2) sene bulunan birimler haricinde, dünkü planlı sürelerden (1) sene kalık fariza yapması yerinde gün doğusu vazifesini tamamlamış sayılacaktır. Ancak Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personel, bu uygulamaya editör tutulmayacaktır.
Yeni kombinezon yardımıyla hizmet süresi düşürülmesinden çevre kısaca (7.500) personelimiz gün doğusu illerindeki vazifesini tamamlamış sayılacaktır.
2. doğu vazifesini bütünleyen personel, istem etmesi biçiminde şimdi geçmiş çalışmış bulunduğu ekibe gine atanması anlamında değerlendirilmeye editör tutulacaktır.
2-) doğu görevinden bağışıklık ve nüfusa mukayyet bulunduğu yere atanma hakkından yararlanan martir ve gazi yakınlarımız bu haktan yararlanmaya bitmeme edecek olup, mevzuat cihetiyle bu haklardan yararlanamayan martir ve gazi yakını Teşkilat mensuplarımızın da bu şümul katılması sağlanmıştır. (Tüm martir yakınları, tamamı gaziler ve gazi yakınları, 15 Temmuz gazileri ve yakınları)
3-) Mevcut yönetmelikte personelimizin yakınlarının esenlik zımnında atanma mazereti çabucak kendi, eş ve evlatları ile hudutlu iken, dünkü kombinezon ile personelimize;
-Evin yegâne evladı olması ve murafaa ile vasi atama edilmesi şartıyla ana ve babasının esenlik mazereti nedeniyle,
-Tek ahi olması ve murafaa ile vasi atama edilmesi şartıyla kardeşinin esenlik mazereti zımnında atama talebinde bulunması hususu düzenlenmiştir.
4-) Personelin eşinin sabit kol namına fariza yapmakta olması durumunda, çalışmış bulunduğu ilin hizmet süresini tamamlaması üzerine, istem etmesi yerinde Emniyet teşkilatında Genel yönetim Hizmetleri Sınıfına atanabilmesi şimdi havadan bir vaziyete getirilmiştir.
5-) Personelimizin; ilköğretim, lise yahut darülfünun sonuç sınıfa geçecek bulunan evladı olması durumunda, ipka taleplerinin bildirme edilmesi düzenlenmiştir.
6-) Personelimizin editör bulunduğu (2) semt üstünden meydana gelen atama ve metatez uygulaması, personelin atandığı birimde aşırı derinlemesine kesiksiz çalışmasına etmen olmaktadır. Uzun kesiksiz çalışmanın birlikte getirmiş bulunduğu kötü etkileri kaldırılmış etmek, atama ve metatez sistemini şimdi devim bilimi müşterek yapıya sarmak üzere bulunan uygulamadaki 1. Bölge (Batı) ve 2. Bölge (Doğu) namına dü alana ayrılan iller; zat ortada (2) gruba ayrılmış, illerimiz toplanmış (4) grupta sınıflandırılmıştır.
Yapılan kombinezon ile personelin yurt genelinde şimdi adil ve hakkaniyete makul istihdam edilmesi, personelin istedikleri şehirlerde fariza yapmasının önünün açılması ve personel ortada gerginliğe defa açan uygulamaların önüne geçilmesi amaçlanmıştır.
Bu yürütüm ile personelimizin manzume yaşamı süresince tamamı semt ve gruplarda anlaşılan müşterek esna dahilinde fariza yapması hedeflenmekle birlikte; teşkilatta halen fariza işleyen personelin bulunan yönetmelikteki (2) bölgeli düzene editör olması, fasile düzenini ve düzentileme yaşamını buna mucibince planlamış olması nedeniyle, bahse özellik uygulamaya 01.01.2024 tarihinden itibaren aşamalı namına intikal yapılacaktır.
7-) Halen teşkilatımızda tamamı rütbelerdeki personelimizden sırası gelenler düşüncesince doğrusu 2. gün doğusu rolü uygulaması yapılmaktadır.
Bu değişiklik ile müşterek personel manzume yaşamı süresince merkezden en müşterek tomar (4) atamaya editör tutulacak olup şimdi sonradan zat tutkusu ile tercihlerine mucibince atama istem edebilecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler