USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan'dan Başak Cengiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, İstanbul'da samuray kılıcıyla öldürülmüş Başak Cengiz'in ailesini ziyaretine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızla bu arada aileyi evlerinde görüşme ettik. Bu yaşanmış olan anca şişman müşterek biberli ki tek lafız

Emine Erdoğan'dan Başak Cengiz açıklaması
25-11-2021 17:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü kabilinden planlı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programına katıldı. İstanbul'da samuray kılıcıyla öldürülmüş Başak Cengiz'e yağmur isteyen Emine Erdoğan, "Sözlerime, geçtiğimiz günlerde bizi milletçe kanun boğan, özlem saldırıda yaşamını kaybeden Başak kızımıza Allah'tan yağmur dileyerek neşet eylemek istiyorum. Cumhurbaşkanımızla bu arada aileyi evlerinde görüşme ettik. Bu yaşanmış bulunan anca iri müşterek ateş ki uğur boncuğu sözcük hislerimi tanım etmeye yetmiyor. Ondan geriye maatteessüf kalplerindeki coşkun uğur boncuğu sönmeyeceği müşterek fasile kaldı. Gidilemeyecek müşterek düğün, hasreti dinmeyecek müşterek adaklı ve ihvan kaldı. Geleceğe müteallik planların, kurulan hayallerin sürgit sıhhatsiz kalacağını aşina olmak emin olun içimizi baş döndürücü acıtıyor. Çok sevilmiş bulunduğu kedisi ve sokakta beslediği nice dirilik da bu iri hasretten payını alıyor. İşte kalbi hakeza esenlik ve kardeş kardeş mahmul müşterek güre kızımız yaşamdan kopartıldı. Bizi en baş döndürücü dehşete düşüren, vicdanlarımızda hazmedemediğimiz şeylerden bir tanesi de katilin hanımları savunmasız bulmuş bulunduğu düşüncesince onu seçmiş olmasıydı. Başak kızımız her insanın evladı, her insanın kardeşidir. Onu ve yitirdiğimiz başka canları unutmayacağız ve hanımlara koruyucu elleri katiyen affetmeyeceğiz" dedi.

"Kadına müteveccih şiddet, coğrafi sınırları aşan, topu topu toplumların kuma sorunudur"

Kadına müteveccih şiddetin topu topu toplumların kuma problemi bulunduğunu anlatım fail Emine Erdoğan, "Kadına müteveccih şiddet, coğrafi sınırları aşan topu topu toplumların kuma sorunudur. Dolayısıyla verdiğimiz mücadele, sağladığımız herhangi müşterek iyileşme, topu topu evren kadınlarının hayrınadır. Küresel sayılara baktığımızda görüyoruz ki raporlardaki istatistikler maatteessüf halen bire müşterek şeyi söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü ve nice arsıulusal kuruluşun rakamlarına uyarınca dünyada herhangi müşterek 3 hanımdan 1'i hayatlarının müşterek çağında şiddete sunulan kalıyor. Yine 15-49 gözyaşı aralığındaki bayanların yüzdelik 27'si, doğrusu az hâlâ 3'te 1'i benzeri veya müşterek yakını kabilinden hız görüyor. Bu rakamlar, coğrafi yerlere ve ülkeden ülkeye baş döndürücü az ayrımlılık gösteriyor. Dolayısıyla dünyanın ciharıyek yanını muhasır müşterek hız yangınından bahsediyoruz. Büyük medeniyetlerin doğduğu, topraklarında irfanın orijin tuttuğu, dobra ülkemizin de bu yangından nasibini almış olması bizi tabii dikçe üzüyor. Bu mücadeleyi müşterek tane müşterek cepheden veremeyiz. Şiddeti toplumumuzun damarlarından arıtmak düşüncesince arı müşterek bölgeye kaynamak kesiksiz müşterek hal getirmez. Şiddetin kökünü zayıflatmak her insanın el birliğiyle yürüteceği çalışmalara bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Küreselleşme ve teknolojik dönüşümün kültürler arası etkileşimi çabucak arttırdığına uyanıklık çekici Erdoğan, "Bilhassa gençlerimiz global müşterek havuzdan besleniyorlar. Sinema ve musiki üzere insanların zihnine en çabuk etkileme fail araçlar, maatteessüf yanı sıra hız unsurlarını da taşıyor. Hatta şiddetin kutlanan, hız yayınlayan karakterlerin alkışlanan modellere dönüştüğünü görüyoruz. Şarkılarda bayanların haysiyetine iri hamle saydığımız sözlerin adeta tekerlemeye döndüğünü gitmek akıbet basamak acı. Bununla bu arada içtimai medyada hanımlara yöneltilen hız dili ise işin kesinlikle ele katılması müstelzim başka müşterek safhası. Aslında topu topu bunlar baş döndürücü ehemmiyetli müşterek gerçeğe ayraç ediyor. O da zihnimizi ve kalplerimizi filtrelerle donatmamız gerekliliğidir. Peki, kılıç bu filtreleri nereden bulacağız? Elbette kişi ekin havuzumuzdan ve tinsel dünyamızdan" dedi.

Çocukların yaşanmış bulunan hız vakalarından baş döndürücü negatif etkilendiğini kaydeden Erdoğan, "Kadına saygının öz bedel bulunduğu Anadolu medeniyeti, sayfalarını gene yeniden okumamız müstelzim iri müşterek kitaptır. Toplumumuzun çekirdeği bulunan aile, topu topu gücümüzle korumamız müstelzim en ehemmiyetli değerimizdir. Her hız olayından sonraları bu akıbet olsun diyoruz. Ancak bu sonu birbirimize kenetlendiğimiz seviyede getirebiliriz. Kadınların monitör haberlerinde çaresizce sunulan kalmış bulunduğu hız sahnelerine hâlâ müşterek tomar tanık olmamalı, evlatların bu vahşetin ortamında toprak aldığını görmemeliyiz. Uzmanlar, sertliği görerek büyüyen ufaklıklara gine şiddetin kalıt kaldığını söylüyor" ifadesini kullandı.
Erdoğan, bayanların güçlenmesinin şiddetin önlenmesi düşüncesince de akıbet basamak ehemmiyetli olduğuna uyanıklık çekerek, "Böylece kadının savunmasız bulunmadığı görülecektir. Hiçbir kadının hız görmediği, ruha habis müşterek ur üzere yapışan şiddetin bulunmadığı müşterek evren diliyorum" dedi.

"Şiddete kullanılmamış müsamaha ilkesiyle kökünü kazıyana genişliğinde gece gündüz çalışacağız"

Şiddetle mücadelenin daima olması icap ettiğini ve camianın topu topu taraflarınca sürdürülmesi icap ettiğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise, ”Şiddete kullanılmamış müsamaha ilkesiyle kökünü kazıyana genişliğinde gece gündüz çalışacağımızı buradan anons etmiş olalım. Bizler bu mücadeleyi herhangi müşterek fasıl ve herhangi müşterek vaziyette en ehemmiyetli gündemlerimiz ortada görüyoruz. Şiddetin mağduru yahut faili hepsi olabilir. O devir düşünmek ki her insana müteveccih farkındalık eğitimi, her insana müteveccih dulda tedbirleri, her insana müteveccih şiddetten ırak sübvansiyon tedbirleri almamız gerekiyor. Bu da mücadelenin önemini müşterek kat hâlâ hatırlatan müşterek unsur. Kendini anlatım etmekte dava canlı ve hınç kontrolü sağlayamayan insanların yaş, eğitim, eşey ayırt etmeksizin insanlara, üste doğaya ve canlılara yönelttiği müşterek gözdağı unsuru şiddet. Şiddetin müşterek tane müşterek biçimi yok. Bu açıdan şiddete besleyici kaynaklar var ise kurutulmalı, sertliği yasal görebilen veya mazeretli görülebilen idrak ve zihniyetlerin dönüşümü düşüncesince de başkaca güç masrafınız gerekiyor. Kadına müteveccih hız aha bu türden hususi dinamikleri bulunan hız biçimlerinden birisi. Kendine başmaklık gerçeklerini akıllıcasına çözümleme eylemek ve problemi çözüme dolamak zorundayız” dedi.

"KADES'e 240 binin üstünde suç duyurusu geldi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise etkinlikte olmaktan büyüklük duyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye konuşulmayanı konuşan, dokunulmayanlara dokunan, yüzleşmekten korkmayan, medeniyetine erbap çıkan, inancına ve bu toprakların etraflı değerlerine ilişkin olma anlayışını iktidara geldiği önceki günden itibaren evveliyatına bulunan bağlılık, istikbaline bulunan sorumlulukla namına getirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere anlatım etmiş bulunduğu iş hemen günlere ilişkin biçimde meselelerin üstünde gidebilmek değil, 24 vakit yaşamaktır. 25 Kasım'ı 365 çağ canlı ve kendini mesul hisseden müşterek anlayışa sahibiz. Bu çalışmalarımızı yaparken topu topu bakanlıklarımız ile Aile Bakanlığımız liderliğinde müşterek önsezi içindeyim. Benim çalışmalarda gördüğüm ilginç müşterek bilinçlilik var; bu meselede arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bütünlük anca müşterek görevdaşlık oluşturdu ki dünyada global şekilde 4 problemi beraberce yaşıyoruz. Salgın, erke sorunu, hicret problemi ve evren iktisadi sorunlar ile dirlik karşıya. Her birimizin attığı aşama birbirimize bulunan desteğin, sorumluluğun sonucudur. KADES'i, ilkin kadınlarımızın müşterek düğmeye bastığında kollukçu kuvvetlerinin 4 dakikada indinde olabileceği uygulamayı devreye aldık. 240 binin üstünde suç duyurusu geldi. Sadece siyasa gerçekleştirmek namına nice bilinçlilik söyleniyor. Tüm kollukçu amirliklerinde itimat masası kuruldu. 3 binin üstünde eş kollukçu görevlendirildi. Karakola girdiğinde onu orada eş kollukçu karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler