USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: 'Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, keyif üzere nice alanı içerisine düzlük iri bir inkılap gerekiyor. Bu noktada üretimi meydana getiren iş dünyamızın y

Emine Erdoğan: 'Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur'
14-01-2023 03:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan benzeri Emine Erdoğan, Turkuvaz Medya Grubu'nun iktisat dergisi Inbusiness kabilinden Turkuvaz Medya Center'da planlı "Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve mükafat Töreni"ne katıldı. Tüketimin ömür kültürü durumuna geldiği bir devirde yaşandığını anlatım fail Erdoğan, "Bir kapital adına tanıdık ve kaynakları sınırsızmış üzere tüketilen yeryüzünün, milyonlarca canlıya ev sahipliği karşılayıcı kuma evimiz bulunduğunu unutmuş durumdayız” dedi.

Yalnızca topraktan sofraya genişliğinde ortaya çıkan besin kaybının önlenmesinin, kıtlık ve gayrisıhhi tagaddi tehdidini ortadan kaldırmaya tam göründüğünü kaydeden Emine Erdoğan, “Bugün dünyada müsriflik edilen gıdaların 2 bilyon insana kafi gelecek genişliğinde kısaca kıtlık sorununu ağız ağıza ortadan kaldırabilecek ölçüde bulunduğunu biliyoruz. Böylesi bir halde öz çıkarlarının önüne insanlığın kuma derdini koyan sizler sürdürülebilir yüzyılı düz yazı fail öncülersiniz. Yeryüzünü gelecek nesillere bırakılacak bir denyo adına gören medeniyetimizin dünyaya kalıp oluşum edecek tezahürlerisiniz” diyerek konuştu.

"Bizler, sürdürülebilirliği kültürel bir kalıt adına özümüzde taşıyoruz”

İklim değişikliğinin sarsıcı sonuçlarıyla yüzleşirken kişilerin mekân duyarlılığının eskiden rastlanmayan bir çabucak artmasının, bu meyus resim karşısında umutları tazelediğini tamlayan Erdoğan, "İçinden çıkılmaz zahirî bu sistemi dönüştürecek yeni hal yöntemleri sunabilecek olanak ve kabiliyet, cemaat olduğumuz erkincilik ve hars dünyamızın temelinde yatıyor. Yarın kıyametin kopacağını bilse güçlü elindeki fidanı dikmeyi öğütleyen bir peygamberin ümmeti adına katiyen pes etmemek icap ettiğini biliyoruz. 'Nehir kıyısında güçlü suyu artırım et' emri, dünyaya ve kaynaklara nite bakmamız icap ettiğini yüzyıllar öncesinden öğretiyor. Çoğumuz, büyüklerimizden duyduğumuz 'artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin' duasını hatırlarız. Bereketin arada bir biricik bir düğü tanesine ilişkin olabileceği, dü insana yetenin üç insana de yetebileceği inancıyla yetiştik. Mutfağında tarhana çorbası olan, ürün kabuklarından şifalı bitkin ve şerbet karşılayıcı bizler, sürdürülebilirliği kültürel bir kalıt adına özümüzde taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Geri kazanılan milyonlarca titrem atılmış ile 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdık"

Bugüne genişliğinde arka kazanılan milyonlarca titrem atılmış ile toplamda 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Geldiğimiz noktada Sıfır Atık Projesinin başarısının millî sınırları aşarak dünyaya kalıp oluşum fail ve bambaşka ülkelerce benimsenen bir harekete dönüştüğüne şehadet ediyoruz. Türkiye adına elimizi taşın dibine koyuyor, Birleşmiş Milletler içerisinde yürüttüğümüz icraat ile global hava mücadelesinde çözüme önderlik fail bir gösteriş üstleniyoruz. Dünyada açtığımız yaraları kavuşturmak düşüncesince hepimize ayrımlı sorumluluklar düşüyor" diyerek konuştu.

Duygu ve endişe dünyasını şekillendiren yığın yazışma araçlarının, mekân problemininin çözümünde oynadığı rolün enine boyuna ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, gündemi medyada gördükleri ve duydukları haberlerin şekillendirdiğini, duyulmayan ve görülmeyen olayların ise hepsi düşüncesince bulunmayan mesabesinde kaldığını anlatım etti. Erdoğan, hava değişikliğinin meydana getirmiş olduğu sorunları sadece global kurda konuşmanın, kişilerin çözümün ferdî bir parçası olmasının da önüne geçtiğini dile getirdi.

"Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur"

Medya mensuplarına biraz nesne beyan etmek istediğini tamlayan Erdoğan, şu şekilde konuştu:
"Artan sıcaklıklar dolayısıyla meydana mevrut orman yangınlarını kapatmak ile evimizde oluşan tabii atıkları tahvil etmek arasındaki bağlantıyı kişilere baş döndürücü güzel anlatmalıyız. Günlük dünyadaki davranışlarımızda yapacağımız ıvır zıvır tebeddülat ile dünyanın çıkarma oranını düşürebileceğimizi, israfı önleyerek kıtlık tehdidini giderilmiş edebileceğimizi, toprağı ve çalışkan hayatını tabii haliyle koruyabileceğimizi daima baş başa göstermeliyiz. Sıfır Atık Projesi zaman enerjisini onu topu topu kalbiyle sahip çıkan eren milletimizden alıyor. Sıfır atığı bir sahn felsefesi adına benimseyenlerin sayısının siz değerli ziyaretçilerimizin yardımıyla artacağına inanıyorum. Sürdürülebilir ömür toplumumuzun değme bir ferdinin zihnine ve vicdanına sizin sözleriniz ile işleyecektir."
Doğa dostu binası ile mekân duyarlılığını anlatmaktan bir etap öteye geçerek uygulamaya koyan Turkuvaz ailesini de başkaca kutlama kartı fail Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, keyif üzere nice sahası içerisine meydan şişman bir inkılap gerekiyor. Bu noktada üretimi meydana getiren iş dünyamızın yardımı sonuç evre önemli. Dünya mekân dostu yeni istihsal modellerine çabucak intikal yaparken, Türk şirketlerinin değişime fut uyduran değil, sürdürülebilirliğin esas öncüleri olabilecek potansiyeli taşıdıklarına inanıyorum. Türkiye'nin 2053 kemiksiz el değmemiş çıkarma hedefine ve başlattığımız yeşil kalkınma devrimine, iş dünyasından sunulacak değme katkıyı baş döndürücü ehemmiyetli buluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler