USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Emine Erdoğan: Türkiye'nin dünkü yüzyılı ideali birlikte doğacak yolculuğudur

Emine Erdoğan, "Türkiye'nin dünkü yüzyılı ideali birlikte doğacak yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, esenlik kabilinden nice sahası içerisine düzlük şişman birlikte inkılap gerekiyor." dedi.

Emine Erdoğan: Türkiye'nin dünkü yüzyılı ideali birlikte doğacak yolculuğudur
13-01-2023 23:09
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Türkiye'nin "yeni yüzyılı" idealinin müşterek doğacak yolculuğu bulunduğunu belirterek, "Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, esenlik üzere kaç endüstrisi içerisine düzlük şişman müşterek inkılap gerekiyor. Bu noktada üretimi meydana getiren iş dünyamızın yardımı akıbet aşama önemli." dedi.

Emine Erdoğan, Turkuvaz Medya Grubu'nun iktisat dergisi Inbusiness çeşidinden Turkuvaz Medya Center'da planlı "Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve Ödül Töreni"nde meydana getirmiş olduğu konuşmada, Türkiye'nin dünkü yüzyılının sürdürülebilir müşterek asır olması hedefiyle çıktıkları yolda verilen gelişigüzel katkıyı takdire uygun bulduğunu söyledi.

Tüketimin ömür kültürü biçimine geldiği müşterek dönemde yaşandığını anlatım fail Erdoğan, "Bir kapital şekilde tanıdık ve kaynakları sınırsızmış üzere tüketilen yeryüzünün, milyonlarca canlıya ev sahipliği karşılayıcı eş evimiz bulunduğunu unutmuş durumdayız." niteleyerek konuştu.

Erdoğan, dünyanın müşterek indinde ihtiyacın baş döndürücü ötesinde istihlak yaşanırken, bu tüketimi karşılayabilmek düşüncesince dünyanın apayrı yerlerinde insanoğlu emeği ve tabii kaynakların kesintisiz sömürüldüğünü aktardı.

Bu müsriflik çemberini oluşturanların en şişman iddiasının ise dünyanın kaynaklarının şu anki nüfusun gereksinimlerini kaldıramadığı anlamında bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, oysaki meydana getirilen incelemelerin dünyanın kaynaklarının hakkaniyetli dağıtımı ile müşterek bu genişliğinde şimdi insana ferah ferah yetebileceğini gösterdiğini dile getirdi.

"Dünyada müsriflik edilen gıdaların 2 bilyon insana kafi ati genişliğinde bulunduğunu biliyoruz"

Tüketim hırsının bedelini, emeği ve tabii kaynakları kaba sömürülen mazlumların ak pak yurt ve suya, dimdik gıdaya ulaşım üzere en esas haklarından mahrum kalmış şekilde ödediklerini aktaran Erdoğan, şimdi baş döndürücü tüketimi motivasyon ederek elde edilen gelişigüzel kazancın adamlık yerine müşterek kaybolma biçimine geldiğini vurguladı.

Emine Erdoğan, sadece topraktan sofraya genişliğinde ortaya çıkan besin kaybının önlenmesinin, kıtlık ve gayrisıhhi tagaddi tehdidini ortadan kaldırmaya tam göründüğünü kaydederek, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün dünyada müsriflik edilen gıdaların 2 bilyon insana kafi ati genişliğinde doğrusu kıtlık sorununu ağız ağıza ortadan kaldırabilecek ölçüde bulunduğunu biliyoruz. Böylesi müşterek vaziyette kişi çıkarlarının önüne insanlığın eş derdini koyan sizler sürdürülebilir yüzyılı mensur fail öncülersiniz. Yeryüzünü doğacak nesillere bırakılacak müşterek denyo şekilde gören medeniyetimizin dünyaya kip dokuma edecek tezahürlerisiniz."

İklim değişikliğinin sarsıcı sonuçlarıyla yüzleşirken şahısların mekân duyarlılığının eskiden rastlanmayan müşterek çabucak artmasının, bu kötümser safiha karşısında umutları tazelediğini dile getiren Erdoğan, şöyleki konuştu:

"İçinden çıkılmaz hasıl bu sistemi dönüştürecek dünkü hal alternatifleri sunabilecek olanak ve kabiliyet, ehil olduğumuz erkincilik ve hars dünyamızın temelinde yatıyor. Yarın kıyametin kopacağını bilse üstelik elindeki fidanı dikmeyi öğütleyen müşterek peygamberin ümmeti şekilde katiyen pes etmemek icap ettiğini biliyoruz. 'Nehir kıyısında üstelik suyu artırım et' emri, dünyaya ve kaynaklara kesinlikle bakmamız icap ettiğini yüzyıllar öncesinden öğretiyor. Çoğumuz, büyüklerimizden duyduğumuz 'artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin' duasını hatırlarız. Bereketin bazı bazı müşterek tane müşterek düğü tanesine ilişkin olabileceği, dü insana yetenin üç insana de yetebileceği inancıyla yetiştik. Mutfağında tarhana çorbası olan, semere kabuklarından şifalı bitkin ve şerbet karşılayıcı bizler, sürdürülebilirliği kültürel müşterek kalıt şekilde özümüzde taşıyoruz."

Erdoğan, yurt krizini bağımsız müşterek mekân problemi olmaktan mavera müşterek vicdan ve ahlak meselesi şekilde gören müşterek ayn açısıyla herkesi istihlak davranışlarını dönüştürmeye çağırma ettikleri Sıfır Atık Projesinin de ehil oldukları bu kadim değerlerin müşterek kararı bulunduğunu vurguladı.

"Geri kazanılan milyonlarca titrem atılan ile 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdık"

Emine Erdoğan, atıkların akıllıca yönetimi ile sadece 5 yılda baş döndürücü ehemmiyetli kazanımlar elde ettiklerini, 195 bin ailenin çarpıcılık kullanımına eş bedel erke tasarrufu, 2 milyon hanenin de su kullanımına eş bedel su tasarrufu sağladıklarını aktardı.

Yılda 850 bin otomobilin trafikten çekilmesi anlamına mevrut kısaca 4 milyon titrem limonluk gazının salınımını önlediklerini tamlayan Erdoğan, 650 milyon titrem incelmemiş maddeden artırım sağladıklarını kaydetti.

Erdoğan, bugüne genişliğinde arka kazanılan milyonlarca titrem atılan ile toplamda 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdıklarını vurgulayarak, "Geldiğimiz noktada Sıfır Atık Projesinin başarısının millî sınırları aşarak dünyaya kip dokuma fail ve apayrı ülkelerce benimsenen müşterek harekete dönüştüğüne tanıklık ediyoruz. Türkiye şekilde elimizi taşın dibine koyuyor, Birleşmiş Milletler içerisinde yürüttüğümüz icraat ile toptan yurt mücadelesinde çözüme önderlik fail müşterek gösteriş üstleniyoruz. Dünyada açtığımız yaraları dolamak düşüncesince hepimize ayrımlı sorumluluklar düşüyor." biçiminde konuştu.

Duygu ve fikir dünyasını şekillendiren yığın enformasyon araçlarının, mekân problemininin çözümünde oynadığı rolün enikonu ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, gündemi medyada gördükleri ve duydukları haberlerin şekillendirdiğini, duyulmayan ve görülmeyen olayların ise hacısı hocası düşüncesince namevcut mesabesinde kaldığını anlatım etti.

Erdoğan, yurt değişikliğinin meydana getirmiş olduğu sorunları sadece toptan kurda konuşmanın, şahısların çözümün ferdî müşterek parçası olmasının da önüne geçtiğini dile getirdi.

"Türkiye'nin dünkü yüzyılı ideali müşterek doğacak yolculuğudur"

Buradan komünikasyon araçları mensuplarına biraz obje bildirmek istediğini tamlayan Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Artan sıcaklıklar zımnında meydana mevrut orman yangınlarını bloke etmek ile evimizde oluşan tabii atıkları tahvil etmek arasındaki bağlantıyı insanlara baş döndürücü güzel anlatmalıyız. Günlük dünyadaki davranışlarımızda yapacağımız önemsiz tadilat ile dünyanın sürüm oranını düşürebileceğimizi, israfı önleyerek kıtlık tehdidini kaldırılmış edebileceğimizi, toprağı ve çalışkan hayatını tabii haliyle koruyabileceğimizi gelişigüzel daim beraberce göstermeliyiz. Sıfır Atık Projesi çağ enerjisini onu tamamı kalbiyle sahip çıkan eren milletimizden alıyor. Sıfır atığı müşterek sahn felsefesi şekilde benimseyenlerin sayısının siz değerli üyelerimizin desteği ile artacağına inanıyorum. Sürdürülebilir ömür toplumumuzun gelişigüzel müşterek ferdinin zihnine ve vicdanına sizin sözleriniz ile işleyecektir."

Erdoğan, komünikasyon araçları mensuplarını bu hareketin sesi şekilde gördüğünü belirterek, sürdürülebilir hayatı mensur edecek haberlerin sayısının artmasını diledi.

Doğa dostu binası ile mekân duyarlılığını anlatmaktan müşterek aşama öteye geçerek uygulamaya koyan Turkuvaz ailesini de başkaca kutlama fail Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye'nin dünkü yüzyılı ideali müşterek doğacak yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, esenlik üzere kaç endüstrisi içerisine düzlük şişman müşterek inkılap gerekiyor. Bu noktada üretimi meydana getiren iş dünyamızın yardımı akıbet aşama önemli. Dünya mekân dostu dünkü istihsal modellerine çabucak intikal yaparken, Türk şirketlerinin değişime fut uyduran değil, sürdürülebilirliğin esas öncüleri olabilecek potansiyeli taşıdıklarına inanıyorum. Türkiye'nin 2053 açık el değmemiş sürüm hedefine ve başlattığımız yeşil kalkınma devrimine, iş dünyasından sunulacak gelişigüzel katkıyı baş döndürücü ehemmiyetli buluyorum."

Emine Erdoğan, ihsanıhümayun takanak kasıntı ve bireyleri de kutlama ederek, mekân duyarlılığıyla ön plana çıkan iş insanlarının başarılarının kaç yenilikçi projeye esin olmasını diledi.

Atık camlardan meydana getirilen armağan ikram edildi

Konuşmaların arkası sıra Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, artist Yasemin Aslan Bakiri'nin atılan camı 1200 derecede şekillendirerek meydana getirmiş olduğu "Doğanın Dengesi" angın eserini, Emine Erdoğan'a armağan etti.

Daha sonradan Emine Erdoğan ödüle müstahak tanıdık kasıntı ve insanlara ödüllerini verdi. Emine Erdoğan'a Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Serhat Albayrak da haremlik etti.

Törenin böylece çöpten topladıkları atıkları enstrümana muhavvil Paraguaylı Cateura Orkestrası, misafirlere musiki dinletisi sundu.

Törende ihsanıhümayun alanlar

Törende, "Sürdürülebilirliği Sürdüren Bankacılık" projesiyle VakıfBank yerine Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih, "Akıllı Hayat 2030" projesiyle Zorlu Holding yerine ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Aliağa Bisküvilik Buğdayı" projesiyle Yıldız Holding yerine Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ödüle müstahak görüldü.

"Sürdürülebilir Tekstil" projesiyle Sanko Holding yerine Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yeşil Çelik Üretimi" projesiyle Tosyalı Holding yerine Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Tosyalı, "Yeni Nesil Şehirler-Yeni Nesil Ulaşım" projesiyle Türk Telekom yerine CEO umut Önal, "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası" projesiyle Kalyon Enerji yerine Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalyon PVC İcra Kurulu Başkanı Kübra Kalyoncu Şeherli'ye de ihsanıhümayun verildi.

"Lay's Yenileyici Tarım" projesiyle Pepsico Türkiye yerine Pepsico Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, "Kadın Girişimcileri Destekleme Programı" projesiyle Trendyol yerine Trendyol Kurucu Ortağı Begüm Tekin, "Birlikte Biz" projesiyle Eczacıbaşı Holding yerine Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Daha Az Plastik, Daha İyi Plastik ve Sıfır Plastik" projesiyle Unilever Türkiye, "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesiyle Limak Holding yerine Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'e de ihsanıhümayun verildi.

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Ebru Dildar Edin, Tabit Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın, Etki Yatırımı Danışma Kurulu Başkanı tan Müderrisgil ve sürdürülebilirlik, sayısal dönüşüm, yeşil inkılap projelerinin yaşama geçirilmesine önderlik fail Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin de ihsanıhümayun düzlük gayri adlar oldu.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler