USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Kadınların kişiye reva ortak sahn sürmelerini istiyorsak ilk savaşları durduralım

Emine Erdoğan, "Eğer hanımefendilerin doğruluk ettikleri kabil kişiye reva birlikte sahn sürmelerini istiyorsak, önceki savaşları durduralım." dedi.

Emine Erdoğan: Kadınların kişiye reva ortak sahn sürmelerini istiyorsak ilk savaşları durduralım
08-03-2022 18:43
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Beştepe Kongre Merkezi'nde planlı "Kadının Gücü Türkiye'nin Gücü Programı"nda icra ettiği konuşmada, kâffesi hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Bu ehemmiyetli günün avrat meselelerini ele bildirme etmek ve farkındalığı tazelemenin borda bordaya vesilesi bulunduğunu anlatım fail Erdoğan, iyi borda bordaya dünyanın kapısını anahtar anahtarın, hanımefendilerin gelişigüzel bölgede güçlendirilmesi bulunduğunu vurguladı.

Bu gerçeğin, gelişigüzel toplumda bilgili borda bordaya sağgörü olması temennisinde mevcut Erdoğan, "Güzel borda bordaya dünya' dediğimizde aklımıza yoksulluğun giderilmiş edildiği, müreffeh, sulh ve abra içre tabiatın ve kaynaklarının korunduğu borda bordaya arazi geliyor. Böyle borda bordaya dünyanın inşası, insanoğlu haklarının, avrat haklarının, bebek haklarının birlik adına doğrulama edilmesiyle mümkündür." niteleyerek konuştu.

"Kadınların güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma düşüncesince borda bordaya zarurettir"

Emine Erdoğan, ahit evren nüfusunun tahminî 7,9 milyara dayandığını, bu nüfusun yarısını hanımefendilerin oluşturduğunu belirterek, Türkiye'de de 85 milyonluk nüfusun yarısının avrat bulunduğunu söyledi.

Kadınların maşeri yaşamın ve ailelerin bulunduğu denli kalkınmanın da anne oyuncuları bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Kalkınma dediğimiz kavram, bugünün dünyasında arı fiziki kalkınmayı değil, maşeri ve içtimai kalkınmayı da içerisine düzlük serbest borda bordaya çapa ulaştı. Dolayısıyla hanımefendilerin güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma düşüncesince borda bordaya zarurettir. Kadınların içtimai hayatta, iş hayatında yahut bilimsel nitelikli yaşamda karşılaştıkları engellerin kaldırılması eş gayretimiz olmalıdır. Hükümetimiz, kâffesi büyüklenme ve imkanlarıyla, hanımefendilerin gelişigüzel bölgede enerjik gösteriş almaları düşüncesince şümullü icraat yürütüyor. En ilkin hanımefendilerin insanoğlu onuruna yakışan borda bordaya avlu sürmeleri, doğruluk ve fırsatlardan denktaş yararlanmaları düşüncesince muhtelif dayanak mekanizmalarıyla hanımefendilerin indinde arazi alıyor."

"Biz hanımı ve erkeğiyle borda bordaya milletiz." diyen Erdoğan, ulus düşüncesince koyulan hedeflerin, avrat ve koca dal omuza, el birliği içre gerçekleştirileceğini vurguladı.

Kadınların karşılaşmış bulunduğu gelişigüzel muhtelif soruna kalımlı ve transformatör analizör arz etmek gerektiğine ayraç fail Emine Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Hükümetimiz bugüne denli ıslah durumunda tensikat gerçekleştirdi. Kadınların haklarının korunması düşüncesince çelimli borda bordaya tüzel ve yönetsel altyapının temellerini attı. Bu temelin ilişkin gelişigüzel devir yeni başlıklar ekleniyor. Kadınların, geleceğe ümitvar bakabilmelerini istiyoruz. Her şeyden önce, hanıma müteveccih sefih savaş en ehemmiyetli ruzname maddemizdir. Kadına müteveccih şiddet, insanlığa huzur meful en ciddi suçlardan biridir. Tüm kurumlarımız, 'amasız, fakatsız' uğur boncuğu bahaneye boğaz vermeden, şiddete 'sıfır tolerans' ilkesiyle mevzuya yaklaşıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımız derin borda bordaya emek ve eş güdüm içindeler. Dünyanın gelişigüzel durumunda münteşir bulunan ve maşeri borda bordaya maraz bildirme ettiğimiz hanıma müteveccih sefih mücadelede kip icraat ortaya koyuyorlar. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ŞÖNİM, 81 ilimizde 7 devir 24 zaman esasına gereğince görev veriyor. 2002'de 283 mert kapasitesi bulunan 11 Kadın Konukevi ahit 3 bin 624 mert kapasitesiyle 149'a çıkmıştır."

Emine Erdoğan, Kadın Acil Destek Uygulaması'nın (KADES) İtalya'da gerçekleşen 2021 Akdeniz Parlamenter Asamblesi mükafat Töreni'nde ödüle müstahak görüldüğünü söyledi.

KADES üstünden iane çağrısı düzlük kolluk ve jandarmanın en çabuk biçimde kıygın kadının yardımına koştuğuna ayraç fail Erdoğan, "Bugün tahminî 3,3 milyon mert KADES'i telefonuna indirmiş durumda. Burada yegâne hiç sayamayacağımız, inceden inceye düşünülmüş ve yürürlüğe konmuş nice hizmet, hanımları garanti dibine alıyor." dedi.

"Kız evlatlarının ve hanımefendilerin eğitimini aşırı taraflı destekliyoruz"

Emine Erdoğan, hükümetin yegâne borda bordaya sertlik mağduru kalmayana denli hanıma müteveccih sefih savaş dair şişman borda bordaya habitat içre bulunduğunun altını çizdi.

Kadınların iş dünyasında kalan sayılarla yerlerini almalarının, kazançlı bulunduğu denli içtimai statülerinin artmasını da sağladığını dile getiren Erdoğan, sonuç sayılara bakılınca 2002'de yüzdelik 27,9 bulunan hanımefendilerin iş gücüne iltihak oranının 2021 Aralık bakımından yüzdelik 33,6'ya yükseldiğini anlatım etti.

Kadın istihdam oranının yüzdelik 25,3'ten yüzdelik 29'a çıkmış bulunduğu bilgisini verici Erdoğan, pırtı dışı etkin avrat oranının yüzdelik 72,5'ten yüzdelik 33,8'e gerilediğini dile getirdi.

Hükümetin yaşama geçirdiği evde bakım desteği, tevellüt izni düzenlemeleri, yetiştirme yurdu desteği kabilinden uygulamalarla iş ve eş yaşamı arasındaki kırılan dengenin korunduğunu aktaran Erdoğan, bu açıdan hanımefendilerin eş hayatına müteveccih rahatlatıcı uygulamaların kâffesi sektörlerde artması dileğinde bulundu.

Bu mevzuya kesinlikle eşey adaleti nazarıyla yaklaşmak, iş ve eş yaşamını çatışmalı borda bordaya düzlük olmaktan idare etmek icap ettiğinin altını çizen Erdoğan, "Bununla beraberce bildiğiniz kabilinden kalkınma politikaları maşeri değişim yapmak de hedefliyor. Kadın ve koca arasındaki okullaşma payı farklarının giderilmesi, hanımefendilerin istihdamdan ekonominin çelimli oyuncuları bulunmasına denli nice kazanımın evvel adımıdır. Bu mevzuda nice kampanya düzenliyoruz. 'Haydi Kızlar Okula', 'Ana-Kız Okuldayız' kabilinden kampanyalarla, kız evlatlarının ve hanımefendilerin eğitimini aşırı taraflı destekliyoruz." bilgisini verdi.

Emine Erdoğan, kız öğrencilerin "STEM" denilen bilim, uygulayım bilimi ve hesap kabilinden alanlara yönlendirilmesinin dirimlik önemini gitmek icap ettiğini söyledi.

Dünyanın gelişigüzel devir baştan nesir edildiğini anlatım fail Erdoğan, "Hayatımızın kâffesi alanları uygulayım bilimi çevresinde şekilleniyor. Fikir en ehemmiyetli eşme biçimine geldi. Dolayısıyla hanımefendilerin yaşamı tasarlayan ve önderlik fail roller üstlenmesi adaletli borda bordaya doğacak düşüncesince aşırı önemli. Bu iyi gelişmelerin neticesi adına 2002-2003 terbiye talim senesinde yükseköğretimde kadınlarımızın açık okullaşma payı yüzdelik 13,53 iken, 2020-2021 devrinde yüzdelik 48,46'ya yükseldi." dedi.

"Savaşlar hanımefendilerin ve evlatların hayatlarını bulunmayan etmeye bitmeme ediyor"

Emine Erdoğan, hanımefendilerin nesilleri yetiştiren borda bordaya öğretmen, anne ocağı ve medeniyetin beşiği olduğuna ayraç etti.

Kadınların tarladaki emeğe müdahil alın terinin, borda bordaya evladı yaşama hazırlayan emeğinin takdirlerin en büyüğünü doğruluk ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Anadolu'nun binlerce salname tarihinde yüzlerce sene öncesinde hanımefendilerin maşeri ve kazançlı yaşamın liderleri bulunduğu gerçeğini hatırlayalım. Tarihimize dönerek bakarsak hemen bugünün yaşamına değil, yarının yaşamına da gösteriş manken olacak sayımsız çelimli kadının fut izini göreceğiz. Bizim esasımız, Bacıyan-ı Rum'dur, Milli Mücadele'nin avrat kahramanlarıdır, 15 Temmuz efsanesini yazan kadınlardır. Bilimde, sanatta, sporda ve iş dünyasındaki başarılarıyla, dünyanın gelişigüzel durumunda bayrağımıza yel bulunan kadınlardır. İşte, geleneğiyle ve birincil kimliğiyle büyüyen bu güç, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak güçtür.

Böyle ehemmiyetli borda bordaya günde hanımefendilerin ve elbette evlatların savaşlardan orantısız etkilendikleri gerçeğinin altını yemek istiyorum. Gerek Ukrayna'da lüzum dünyanın nice mazlum coğrafyasında muharebeler hanımefendilerin ve evlatların hayatlarını bulunmayan etmeye bitmeme ediyor. Eğer hanımefendilerin doğruluk ettikleri kabilinden kişiye reva borda bordaya avlu sürmelerini istiyorsak, ilkin savaşları durduralım. Tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadınların ışığının kâffesi karanlıkları aydınlattığı borda bordaya evren diliyorum."

Konuşmaların peşi sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Emine Erdoğan'a uğur, bereket, kısmet, mevki ve neşeyi sembolize fail "eli belinde" motifinin işlendiği borda bordaya sergi armağan etti. Ardından, salondaki hanımefendilerin da katılımıyla hatırat fotoğrafı çekildi.

Program kapsamında, Emine Erdoğan ile Bakan Yanık, "Kadının Gücü Türkiye'nin Gücü" adlı ışık sergisini gezdi.

Programa iş, akademi, siyaset, STK, zanaat ve spor kabilinden nice alandan hanımlar ile martir anneleri, esirgeyici anneler, özürlü anneler ve avrat muhtarlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler