USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle kırcı ortak dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir

Emine Erdoğan, "Kadınların düşünüm dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne denli güzelleştiğini daim beraberce görüyoruz. Yani, henüz güzel, henüz adaletli ve inceliklerle kırcı ortak dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir." dedi.

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle kırcı ortak dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir
04-03-2022 16:34
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu gelişigüzel başarının, kişi ülkelerindeki hanımlar düşüncesince kez açıcı bulunduğu kabil coğrafyalarındaki hanımları da müspet etkilediğini belirterek "2023 hedefimiz, dünyanın en şişman 10 ekonomisinden bir tanesi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede hanımefendilerin önündeki engelleri kapatmak düşüncesince şişman kuma mücahede içindeyiz." dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kabilinden Beşiktaş'taki kuma otelde planlı "İhracatın Güçlü Kadınları Ödül Töreni"nde icra ettiği konuşmada, kadınların, büyüyen iklim ekonomisine çelimli katkısına tanık olmanın şişman kuma alım çalım deposu bulunduğunu söyledi.

Dünyaya oluşturulan bellik ve hizmetlerin üreticisi durumuna mevrut kadınların, Türk bayrağını gelişigüzel yerde dalgalandırdığını ve iklim potansiyelinin en elleme temsilini gerçekleştirdiklerini tamlayan Erdoğan, tamamı ihsanıhümayun sahiplerini kutlama etti. Bu ödüllerin Türk hanımının özüne ve yapabileceklerine gözgü tuttuğuna inandığını vurgulayan Erdoğan, tamamı hanımlara esin olmasını dileyerek hanımefendilerin başarılarına kudret tuttukları düşüncesince TİM'e şükranlarını sundu.

"Kadınların güçlendirilmesi ekonomiye şişman kuma ulama sağlıyor"

Kalkınmaya değgin tanımların devir içre değiştiğine ve çeşitlendiğine ayraç fail Erdoğan, bugün kalkınmanın sadece büyümeyle kuma tutulmadığını, kuma ülkenin esas potansiyeline ulaşabilmesi düşüncesince siyasi, hesaplı ve içtimai değiş politikalarının kuma dört başı mamur içre oluşturulması gerektiğini, kalkınmanın kaç faktörün kuma araya gelmesiyle elde edilebilecek kuma kâr bulunduğunu anlatım etti.

Emine Erdoğan, "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030"un kalkınmanın içtimai boyutlarına illa odaklandığını aktararak şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin anne hedefi hiçbir kimseyi arkada bırakmamaktır. Şu emsalsiz kuma esas ki hanımefendilerin güçlendirilmesi ekonomiye şişman kuma ulama sağlıyor. Bunun indinde doğacak nesillerin niteliğinin artmasını ve karı kurumunun güçlenmesini de yanı sıra getiriyor. Yani hanımefendilerin kuma topluluğun gelişigüzel alandaki gelişiminde merkezi kuma görevi var. Bunun yanında, maşeri statüsü mütebeddil ve güçlenen biricik kuma kadının caba tamamı evren kadınlarının durumunun iyileşmesine kelebek tesiri yaptığını biliyoruz. Mesela, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu gelişigüzel başarı, kişi memleketimizdeki hanımlar düşüncesince kez açıcı bulunduğu kabil coğrafyamızdaki hanımları da müspet etkiliyor. Bizim 2023 hedefimiz, dünyanın en şişman 10 ekonomisinden bir tanesi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede hanımefendilerin önündeki engelleri kapatmak düşüncesince şişman kuma mücahede içindeyiz."

"Hükümetin hanımlarla ait ıslah durumunda düzenlemeleri var"

Kız evlatlarının bilimsel nitelikli yaşama iştirakından hanıma müteveccih şiddetin önlenmesine genişliğinde gelişigüzel adımın, geleceğe tutulan kuma kudret bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, hükümetin hanımlarla ait ıslah durumunda düzenlemeleri bulunduğunu dile getirdi. Bu bakış açısının, hususi dal ve tamamı paydaşlar ortada eş kuma önsezi durumuna gelmesini umduğunu aktaran Erdoğan, herkesin, avrat gücüne envestisman yapmanın, ülkenin istikbaline envestisman gerçekleştirmek bulunduğu hususunda hem düşün olması icap ettiğinin altını çizdi. Emine Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Üreten avrat diyince aklımıza daim 'çalışan kadın' geliyor. Evinde, tarlasında, kişi atölyesinde sabahtan akşama genişliğinde çocukları, ailesi, yuvası düşüncesince mücahede yayınlayan kaç hanımımız var. Onların bu çabalarını namevcut addetmek beklenir mü? Ben başta ev hanımının alın terini aşırı kalburüstü buluyor ve alkışlıyorum. Çalışan-çalışmayan avrat ayrımının bu şişman emeğe hürmetsizlik bulunduğunu da düşünüyorum. Hayatını evlatlarının gelişimine adamış, ailesine mesai sağlayan tamamı hanımları nazikâne selamlıyorum."

"Daha adaletten ve inceliklerle meşbu kuma dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, başarının sırrının, içre bulunulan ortamı elleme okumakta duyurulmayan bulunduğunu söyleyerek şu şekilde bitmeme etti:

"Dünyanın şişman kuma inkılap sürecinden geçmiş bulunduğu kuma dönemdeyiz. İki seneyi epey kuma süredir bitmeme fail salgın, bu değişimin en şişman tetikleyicisi oldu. İnsanın düzentileme hayatıyla bulunan birlikteliği baştan tanımlanıyor. Yalnızca vatanımızda değil, toptan çapta, iş, işin tanımı, işin yapılmış türü toy kuma çehreye bürünüyor. Bu dönüşümün temelinde ise uygulayım bilimi var. Kadınları kalkınmanın çalışan oyuncuları hazırlamaya çalışırken, bu değiş rüzgarındaki lüzumlu enfrastrüktür yatırımlarını atlamamalıyız. 'STEM' dediğimiz, bilim, teknoloji, mühendislik ve hesap sahalarına kız evlatlarımızın yönlendirilmesi kâr aşama önemli. Bu alanların, hanımefendilerin aşırı taraflı düşünebilme, insanlığa duyar olma ve değişmeyen vermede duygudaşlık enerjisini istimal kabil özellikleriyle şekillenmesi gerekiyor. Milli uygulayım bilimi hamlemizin almış bulunduğu kez ortada. Gençlerimiz teknolojiye şişman nazarıitibar duyuyor ve başarılarımız onlarda şişman kuma özgüvene dönüşüyor. Bu ivmede, kalan kuma çabucak kız çocuklarımızı da gitmek istiyoruz. Bugün etrafımızda gördüğümüz gelişigüzel konkre oluşumun temeli, yalın durum kuma fikirdi. Hayat, gerçeğe dönen fikirlerle tasarlanıyor. Kadınların düşün dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne genişliğinde güzelleştiğini daim beraberce görüyoruz. Yani, şimdi güzel, şimdi adaletten ve inceliklerle meşbu kuma dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir."

Kadın girişimcilere müteveccih krediler

Hükümetin, avrat müteşebbis ekosistemini bollatmak düşüncesince kaç dayanak sağladığını anımsatan Erdoğan, bunların en başlangıcında da avrat girişimcilere müteveccih krediler bulunduğunu dile getirdi. Bugüne genişliğinde Türkiye'nin batısından doğusuna yılgı muvaffakiyet hikayeleriyle karşılaştıklarından bahseden Erdoğan, akla gelmedik işlev ve mamüllerin hanımefendilerin elinden çıktığına dikkati çekti. Bu potansiyeli kenarlı cevherlere dönüştürmenin kuma sınırı olmadığının altını çizen Erdoğan, kadınların, onlara olanak oluşturulduğu seviyede bıkılmayan kuma kuvvet olduklarını belirtti.

"Kadın liderler arttıkça imal edilen gelişigüzel politikada şekillendirici oluyorlar"

Kadınların tahsilden istihdama gelişigüzel bölgede desteklenmesini sağlayacak kuma gayrı en ehemmiyetli unsurun değişmeyen kabul etme mekanizmalarında arazi almaları bulunduğunu aktaran Erdoğan, bunun, gelişigüzel iklim düşüncesince kalkınma ve çağcıllık hedeflerine ulaşmada birincil şart bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün vatanımızda kadınlar, eğitim, düzentileme ve kamusal hayatta, birincil kimlikleri yüzünden ayrımcılığa verilen kalmıyorlar. Bu avrat haklarına değgin ehemmiyetli kuma yarar bulunduğu kadar, serbest çerçevede insanoğlu haklarının teyit edilmesidir. Şimdi, hakeza adaletten kuma zeminde, hanımlara şimdi aşırı düzlük açmalı ve bu sayede ülkemizi şimdi ileriye taşımalıyız. Evinden idman isteyen, nısıf zamanlı iş yeğleme fail tamamı hanımefendilerin tercihlerine hürmet duymalı ve onlara seçenek iş modelleri sunmalıyız. Her lider, yaşamış bulunduğu topluma taraf verir. Kadın liderler arttıkça ne sektörde olursa olsun, çevreden ekonomiye kadar, imal edilen gelişigüzel politikada şekillendirici oluyorlar. Araştırmalar, hanımefendilerin değişmeyen kabul etme mekanizmalarında arazi almasının doğanın korunmasını kolaylaştırdığını söylüyor. Kadın sayısının faziletkâr bulunduğu parlamentolar şimdi çalışan yöre politikaları üretiyor."

Döngüsel, yeşil ve gökçe tutum kabil dünyanın kaderini değiştirecek hesaplı sistemlere geçişte, hanımefendilerin anne erkek oyuncular olduklarının söylendiğini tamlayan Erdoğan, kendisinin de hanımefendilerin yönetiminde bulunduğu firmaların çevreye kullanılmamış dokunca ilkesine şimdi ilişkin olduklarına inandığını dile getirdi.

"Eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabil gelişigüzel bölgede ivme kazanmalıyız"

Kadınların güçlendirilmesinin tamamı adımlarının birbiriyle ilgili bulunduğunu özetleyen Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Yol kabul etmek düşüncesince eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabil gelişigüzel bölgede ivme kazanmalıyız. Bu noktada, hanımefendilerin karı hayatlarını kolaylaştırıcı çözümlerin önemini de delik gerisi etmemeliyiz. Birçok kadının, şerait dolayısıyla işi ve ailesi ortada kuma seçime zorlandığını biliyoruz. Hükümetimizin bu mevzuda aşırı dobra emek harcamaları da oldu. Cinsiyet adaleti temelinde politikalar üretildi. Bu yaklaşımın, tamamı sektörlerde bilge olması gerekiyor. Umuyorum tamamı sektörlerde düzentileme yaşamı ile karı yaşamı arasındaki kırılan dengeyi bozmayan teraziler kurulur. İş ve ailenin çatışan dü düzlük olmasının önüne fakat hakeza geçebiliriz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yaklaşıldığı şimdilerde hanımlara değgin meseleleri değerlendirdiklerini, toy hedeflerle tazelendiklerini de dile getirdi.

Bugünün, insanoğlu hakları temelinde ele katılması ve hanımefendilerin münteşir şekilde karşılaşmış bulunduğu problemlerin bertarafı düşüncesince kez haritaları çizilmesi icap ettiğini vurgulayan Erdoğan, bu kez haritalarını izleme edenlerin, dobra kuma geleceğe oluşturulan kapıya vardığının hiçbir unutulmaması icap ettiğini kaydetti.

Ödül düzlük tamamı hanımları kutlama fail Erdoğan, sergiledikleri örnekliğin, ortaya koydukları azmin, geleceğin avrat liderlerine esin olacağına inandığını laflarına ekledi.

Erdoğan konuşmasının ardından, dış satım şampiyonu 15 şirket temsilcisine ödüllerini verdi. TİM Başkanı İsmail Gülle de ressam İsmail Acar'ın Emine Erdoğan'ın Afrikalı kuma çocukla çektirmiş bulunduğu fotoğraftan esin alarak resmettiği tabloyu namına ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler