USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Emine Erdoğan: "Angola halkının birlik içinde yürüttüğü emek harcamaları takdirle izliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Angola'nın başkenti Luanda'da Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'ni görüşme etti. Angola'nın dayanıklı imtihanlardan geçtiğini ve etraflıca bir iç harp döneminden sonradan demokratik bir diyar yerine arsıulusal t

Emine Erdoğan:
19-10-2021 00:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Angola'nın başkenti Luanda'da Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) çeşidinden Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezine Destek Projesi kapsamında planlı etkinliğe katıldı. Emine Erdoğan etkinlikte meydana getirdiği konuşmada, Angola'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve Türk halkının selamlarını getirdiğini belirtti. Angola'nın nice Afrika ülkesi kabil kavi imtihanlardan geçtiğini, levent boylu bir iç harp devri ve istiklal mücadelesinden sonraları demokratik bir yurt yerine arsıulusal toplumda yerini aldığını bildiren Emine Erdoğan, "Angola'nın çabucak büyümesi, onu Afrika'nın yükselen bir kıymeti durumuna getirdi. Angola halkının birlik içinde yürüttüğü emekleri takdirle izliyoruz. Sizlerle herhangi bir devir el birliği içinde olduğumuzu tabir buyurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Afrika'ya yaklaşımımız, uygarlık tasavvurumuz temelinde yükseliyor"

Türkiye'nin aşırı boyutlu, müteşebbis ve insanca aut politikalarında Afrika'nın hususi bir noktayı bulunduğunu ve bunun da mutluluk politikalarıyla hudutlu olmadığına ilgi çekici Erdoğan, "Afrika'ya yaklaşımımız, uygarlık tasavvurumuz temelinde yükseliyor. İnsanlığı iri ve yegâne bir eş yerine görüyoruz. Politikalarımızı da bu aileye için hissettiğimiz sorumlulukların bilinciyle şekillendiriyoruz. Türkiye'nin Afrika açılımı, ana kara ülkeleriyle bulunan ilişkimizi akıbet aşama pekiştirdi. Her seyahatimiz kardeşliğimizi artırdı. 1 milyarı hayli nüfusuyla Afrika, dünyanın en iri potansiyellerini bağrında taşıyor. İnanıyorum ki geçmişin hepsi zorluklarına karşın doğacak Afrika'nın ışıldak ışığıyla aydınlanacak" dedi.

"TİKA, Türkiye'nin güzel niyetlerini hepsi dünyaya taşıyor”

Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'nin hanımefendilerin yaşamına "büyük bir katkı" sağladığını aktaran Emine Erdoğan, devletlerin kalkınmasının hanımefendilerin içtimai ve kazançlı yaşama katılımının desteklenmesiyle beklenen bulunduğunu ve çelimli toplumların fakat hanımefendilerin da güçlenmesiyle kurulabileceğini kaydetti. Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'nde 2014'ten beri 6 bin hanıma kuaförlük, terzilik, aşçılık, pastacılık, bilim teknolojileri, arka dönüşüm, zanaat ve iş hizmetleri kabil nice bölgede sunulan mesleksel eğitimlerin hanımefendilerin hayatlarını dönüştürdüğünü tamlayan Erdoğan, "Biz de vatanımızda hanımefendilerin güçlenmesini, değişmeyen donör ve reis pozisyonlarda arazi almalarını destekliyoruz. Kadınların terbiye ve istihdam dalında uğrunda duran hepsi engelleri kaldırıyoruz. Geleceğin eş kuvvetiyle bayındırlık edileceğine içten inanıyorum. Dolayısıyla hanımefendilerin hepsi dünyada desteklenmesi, bu aydın geleceğe en ehemmiyetli katkıdır. Her devir altını çizdiğim bir madde var. Kadınlar doğacak nesilleri yetiştiriyorlar. Bir nüfusun niteliği, hanımefendilerin ne genişliğinde kuvvetli olduğuyla direkt ilgilidir. Afrika'nın geleceğini Afrikalı hanımlar şekillendirecek" ifadelerini kullandı.

TİKA'nın Türkiye'nin güzel niyetini hepsi dünyaya taşıdığına dikkati çekici Emine Erdoğan, özek içerisinde dü derslikten oluşan ari yapının donanımını tamamlayarak bir musiki odası ve enformatik teknolojileri sınıfının hizmete alınmasını sağlayıcı kuruluşa ve çalışanlarına teşekkürname etti.

"Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi dayanışmamızın en manalı örneklerindendir"

Kadınların güçlendirilmesinde en ehemmiyetli unsurlardan birinin eş müteşebbis ekosisteminin desteklenmesi bulunduğunu kaydeden Emine Erdoğan, girişimciliğin insanoğlunun ibdai potansiyelini ortaya koyabileceği, düşlerini gerçeğe dönüştürebileceği bir hat bulunduğunu ve bu ruhun ortaya çıkmasıyla yaşamın zenginleşeceğini dile getirdi. Türkiye'de hem kamuda bununla beraber hususi sektörde eş girişimciliğini destekleyen aşırı hususi çalışmalar olduğuna ayraç fail Emine Erdoğan, "DA MAMA projesi, Angolalı eş girişimcilerin de beraberinde olduğumuzun bir ifadesidir. Bu kapsamda Angolalı hanımefendilerin anadan görme yiyecekleri hazırlayıp satabileceği 15 skor hareketli satı noktasının kurulmasına dayanaklık buyurmak verdik. Ben de bu stantları, Angolalı eş girişimcilerimize teyit etmekten iri sevinme duyuyorum" dedi.

Emine Erdoğan, 2015'te Etiyopya temasları sırasında AIDS hastalarına iane buyurmak için müesses bir atölyeyi görüşme ettiğini, burada hanımefendilerin el emeklerinin 1 Amerika dolarına satın alınarak, Avrupa'nın fiyatlı butiklerinde faziletli fiyatlara satıldığını öğrendiğini kaydetti. Buradan sağlanan kazancın emeğin sahiplerine arka dönmediğini tabir fail Emine Erdoğan, bunun ilişkin Ankara'da Afrikalı hanımlar için adaletli bir piyasa kurmaya değişmeyen verdiklerini ve Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ni açtıklarını belirtti. Güney Afrika'nın evvel arap Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın "Kadınlar yoksulluğa mahkum bulunduğu ve ıvır zıvır görüldüğü sürece insanoğlu hakları özüne kavuşamayacaktır" sözünü hatırlatan Emine Erdoğan, "Bu sözün verdiği mesaja içten inanıyorum" sanarak konuştu.

Emine Erdoğan, henüz ilkin Afrika'ya icra ettikleri gezilerde edinmiş bulunduğu tecrübeler ışığında yazdığı "Afrika Seyahatlerim" kitabının da kalbinde büyüttüğü yârenlik ve kardeşliğin sembolü bulunduğunu vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler