USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Elon Musk'ın servetinin 5'te biriyle Twitter'ı satın kabul etmek düşüncesince icra ettiği barışma neva g

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın sosyal medya firması Twitter'ı mecmu servetinin 5’te birtanesini gözden çıkararak satın kabul etmek düşüncesince anlaşması şişman nağme getirirken, Twitter'da toy birlikte zamanın de kapısı aralandı.

Elon Musk'ın servetinin 5'te biriyle Twitter'ı satın kabul etmek düşüncesince icra ettiği barışma neva g
26-04-2022 14:22
Berlin

Twitter yönetim kurulu, esbak Elon Musk'ın sosyal medya şirketini satın benimseme etmek düşüncesince pay başına 54,20 dolarlık teklifini benimseme ederken, firmanın mecmu kıymeti de 44 bilyon oldu. Bu da bugüne genişliğinde uygulayım bilimi şirketlerinde bedel adına üçüncü en şişman satın alma adına kayıtlara geçti. Daha evvela Dell’in EMC'yi 67 bilyon dolara ve AMD de Xilinx'i 50 bilyon dolara satın almıştı.

Elon Musk, Twitter'ı kestirmece 44 bilyon dolara satın benimseme etmek düşüncesince anlaştı

Musk'un Twitter'ı 100 ülkenin GSYH’nın üstünde birlikte ifa ile servetinin 5’te birisini gözden çıkararak satın takanak olması dikkati çekti.

Twitter'dan meydana getirilen açıklamada, mübayaa işleminin tamamlanmasının peşi sıra şirket, 2013'teki evvela çecik arzından bu yana bitmeme fail çecik bariz birlikte iştirak olma hususi durumunu de yitirecek.

Haber sonrası esbak yüzdelik 5,7 bedel ele geçiren Twitter hisselerinin fiyatı, haset 51,7 dolardan tamamladı.

Musk'ın sosyal medya şirketini bu genişliğinde faziletli bedelle satın takanak bulunmasına bağlı spekülasyonlar yapılırken, sosyal medya platformlarının “ifade özgürlüğü, dezenformasyon ve bilim akışına karışma etme" kabil rollerini de yeni baştan gündeme getirdi.

Twitter’da 84,7 milyon takip edeni bulunan Elon Musk, zatî hesabından meydana getirdiği paylaşımlarla en şişman “kripto etkileyicisi” adına biliniyor.

Kripto servet birimlerinde görmüş olduğu gizil kendisince Twitter'da sonuç etap bariz ifadeler kullanan Musk, kimi paylaşımlarıyla saklı yazı paralarda rallilere sebep oluyor. Musk'ın hâlâ evvela sık sık twitler attığı Dogecoin, Twitter'ın adanmış anlaşmasının müspet sonuçlandığı olup bitenleri ile yüzdelik 30’dan birlikte tomar yükseldi.

İlk adına yüzdelik 9,2'lik pay satın almıştı

Musk'ın Twitter'da arama sahibi olma arzusu evvela adına kendini april kocaoğlan başlangıcında hissettirmişti.

Dünyaca adlı sanlı milyarder 4 Nisan'da Twitter'da yüzdelik 9,2'lik pay satın aldığını açıkladı. Söz konusu pay satın alımının peşi sıra Musk, "Twitter'ı iyileştirmenin" yollarını araştırmaya başladı.

Ancak yatırımıyla ruzname bulunan Musk'ın firmanın dalavere kuruluna girmeyeceği belirtildi. Twitter Üst Yöneticisi Parag Agrawal, Musk'ın en şişman kuma bulunduğunu belirterek kendisinin önerilerine bariz olmaya bitmeme edeceklerini kaydetti.

Son teklifiyle ahenk getirdi

Şirketin dalavere kuruluna giremeyeceğinin anlaşılan olmasının peşi sıra Musk, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) meydana getirdiği başvuruyu güncelleyerek firmanın işlerinde edilgen fiil birlikte aktör olmayacağının sinyalini verdi.

SEC'e meydana getirdiği bildirimde Twitter'ın topu topu düşüncesince pay başı 54,2 dolarlık öneri yaptığını tamlayan Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor'a yazdığı mektupta, Twitter'dan pay aldığından bu yana firmanın bulunan haliyle gelişmeyeceğini anladığını ve Twitter'ın hususi birlikte iştirak adına dönüştürülmesi icap ettiğini aktardı.

Musk, bahis konusu mübayaa teklifinin ise "en iyi" ve "son teklifi" bulunduğunu belirterek, "Kabul edilmezse Twitter'ın hissedarı adına konumumu baştan gözden geçirmem gerekecek." değerlendirmesinde bulundu.

Elon Musk'ın o günkü pay fiyatı ile ortalık kıymeti 37 bilyon dolar bulunan birlikte iştirak düşüncesince 44 bilyon dolarlık teklifte bulunması şişman ahenk getirdi.

"Zehir hapı"na karşın Musk ile masaya oturuldu

Musk'ın Twitter'ı sebep benimseme etmek istediği ağız dalaşı konusu olurken, bu gidişat kimi çevreler düşüncesince akıl kaynağına dönüştü.

Hatta Twitter Yönetim Kurulu, Musk'ın firması satın almasını engel kazanmak amacıyla "zehir hapı" adına da bilinen birlikte ilaç aldı ve sınırlanmış kesiksiz kuma hakları planını benimseme etti.

Söz konusu önlemin gizil müşteri dışındaki bulunan hissedarların hâlâ düşüt fiyata şirketten hâlâ birlikte tomar pay mübayaa hakkını koruduğu, Musk'ın yahut ayrıksı birlikte yatırımcının iştirak hisselerinin yüzdelik 15'inden fazlasını satın alması yerinde planın devreye gireceği belirtildi.

Twitter Yönetim Kurulu'nun almış olduğu bu önlemin Musk'ın mübayaa girişimini durduramayacağı fakat alımı hâlâ fiyatlı bir vaziyete getirebileceği yahut Musk'ı araştırma masasına oturmaya zorlayabileceği kaydedildi.

Yeni haftanın başlangıcında Musk'ın Twitter'ı satın benimseme etmek düşüncesince sosyal medya şirketinin dalavere kuruluyla görüşmelere başladığı olup bitenleri geldi.

Musk, 46,5 bilyon dolarlık finansman sağlamıştı

Söz konusu teklifinin peşi sıra birlikte öteki ağız dalaşı konusu da Musk'ın 44 bilyon doları elbette akçalanmış edeceği oldu.

SEC'e meydana getirilen bildirimde, barışma düşüncesince 46,5 bilyon dolarlık finansmanın üstlenme edilmiş olduğu kaydedildi.

Musk'ın 21 bilyon doları öz eşme kazanmak az daha 33,5 bilyon dolarlık eşme ayırmayı üstlenme etmiş olduğu tamlanan bildirimde, Morgan Stanley engelleme kimi bankaların da 13 bilyon dolarlık güven sağlamayı benimseme etmiş olduğu aktarıldı.

Twitter hissedarları değme birlikte hisseleri düşüncesince 54,2 dolar alacak

ABD medyasında Elon Musk'ın Twitter Yönetim Kurulu ile masaya oturduğuna bağlı haberlerin toprak almasının peşi sıra barışma haberi de aşırı geçmeden geldi.

Twitter'dan meydana getirilen açıklamada, firmanın pay başına 54,2 dolara Musk'a satılmasına müteveccih anlaşmanın sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, Twitter hissedarlarının erbap oldukları değme birlikte hissesi düşüncesince akçe adına 54,2 dolar alacağı aktarıldı.

Twitter hissedarları ortada kimler bulunuyor?

Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone ve Noah Glass çeşidinden 2006'da kurulan Twitter'ın hisselerin kestirmece yüzdelik 80'i hususi firmalar ve envestisman fonları engelleme kazanmak az daha kurumlara ilişik bulunuyor.

Şirketin en şişman hissedarları ortada ABD'li envestisman dalavere firması The Vanguard Group yüzdelik 10,3'lük pay ile evvela tam toprak alıyor.

Vanguard Group'un yönetimi altında 31 Ocak 2022 bakımından kestirmece 8,1 trilyon dolarlık varlığın bulunmuş olduğu kaydediliyor.

Twitter'ın evvela 5 hissedarı listesinde Vanguard Group'u yüzdelik 9,2'yle Elon Musk, yüzdelik 8,4'le envestisman bankası Morgan Stanley, yüzdelik 6,5'le toptan envestisman dalavere firması BlackRock ve yüzdelik 4,5'le kurumsal envestisman hizmetleri sağlayıcısı State Street Corporation izleme ediyor.

Twitter'ın müessis ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jack Dorsey ise yüzdelik 2,25'lik paya sahip. Dorsey’in firmanın satılmasıyla eline 1 bilyon dolardan birlikte tomar servet geçeceği hesaplanıyor.

Musk, Twitter'ı değme zamankinden hâlâ güzel bir vaziyete getirmeyi hedefliyor

Musk'ın yönetiminde Twitter'da acemi zamanın elbette şekilleneceği en şişman nikbet konuların birisi adına öne çıkıyor.

Ünlü milyarder Musk, Twitter'ı "insanlığın geleceği düşüncesince dirimsel ehemmiyet haiz konuların tartışıldığı sayısal site meydanı" adına tanımlıyor.

Twitter'ın koskoca birlikte potansiyele erbap bulunduğunu tamlayan Musk, ürünü acemi özelliklerle geliştirerek, itimatı çoğaltmak düşüncesince algoritmaları bariz eşme yaparak, spam botlarını engelleyerek ve bütün şahısların kimliğini doğrulayarak Twitter'ı değme zamankinden hâlâ güzel bir vaziyete gelmek istediğini belirtiyor.

Musk'ın Twitter'ı satın alması, tabir özgürlüğü ve sosyal medya platformlarının bilim akışını düzenlemedeki görevi meselesinde tartışmaları da gündeme getiriyor.

Bundan sonradan ne olacak?

Twitter, Musk ile anlaşmanın detaylarını “Form 8-K” adına tanıdık dosyada SEC’e dört çalışma haset ortamında bildirmesi bekleniyor.

Şirketin evvela çeyreğe ilişik mali neticelerini da Perşembe haset açıklaması planlanıyor. Şirket, anlaşmanın ayrıntılarına yahut mali neticeleri düşüncesince birlikte konuşma görüşmesi yapmayı planlamıyor.

SEC çeşidinden yapılacak değerlendirme, sürecin bundan böyle elbette bitmeme edeceğine bağlı ayrıntıların da anlaşılan olmasını sağlayacak.

Ayrıca Musk'ın Twitter ile anlaşması, hissedarların oylamasına sunulacak fakat oylamanın zamanı hâlâ açıklanmadı.

Halka bariz birlikte iştirak bulunan Twitter'ın hisselerinin satışı ve borsa kotundan çıkarılması umumi kurulda benimseme edilip SEC çeşidinden da onaylanması yerinde şürekâ hisselerini belirlenen bedel ve koşullarda Musk'a satabilecekler yahut hisseleri elinde tutarga çecik bariz sıfır birlikte firmanın ortağı adına kalmaya bitmeme edecekler.

Genel kurulda alınacak değişmeyen ve SEC'in tutumu, sürecin elbette bitmeme edeceği ve pay sahibi yatırımcıların yapması müstelzim mevzuları da netleştirmesi bakımından cankulağı izleme edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler