USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Elektrik teknikeri yerine başladı, 55 ülkeye ihracat özne firmanın patronu oldu

Bursa'da 27 sene ilk elektrik teknikeriyken biriktirdiği parayla 60 metrekarelik bölgede 3 tür sınai elektrik ekipmanı imal ederek zat işini kuran Şinasi Güneş, dakika 55 ülkeye ihracat yapıyor.

Elektrik teknikeri yerine başladı, 55 ülkeye ihracat özne firmanın patronu oldu
28-12-2021 14:35
Bursa

Çocuk yaşlarda köyüne elektrik gelmesinden etkilenerek bu işi hazırlamaya değişmeyen sağlayan Güneş, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 11 bin metrekare mestur bölgede müesses şirketinde, 5 bin türlü sınai elektrik ekipmanı üretiyor.

BEMİS Teknik Elektrik AŞ kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, AA muhabirine, deminden rustik mahalle statüsündeki Mustafakemalpaşa ilçesi Hacıali köyünde fukara müşterek ailenin evladı namına imkansızlıklarla çetince koşullarda yetiştiğini söyledi.

Hayatını yöneltmek düşüncesince mücadeleler verdiğini, çobanlık yaptığını tamlayan Güneş, "Elektrikle aşırı önemsiz yaşlarda tanıştım. Köyümüze elektrik geldiğinde, köyün elektrik işlerini dayımın evlatları yaptı. Onlar yaparken ego de yanlarında çıraktım. Elektrik, elbette evvel kat gördüğüm müşterek şeydi. Çok çarpıcıydı gerçekten. Beni de çarptı. Vuruldum ego elektriğe. 'Bunu behemehâl öğrenmeliyim' dedim. Serüven hakeza başladı ve elektrik teknikeri oldum." ifadelerini kullandı.

Elektrikçi namına çıraklık, kalfalık, hüner yaptığını aktaran Güneş, hâlâ sonraları şehirde istihsal fail müşterek elektrik firmasında laboratuvar sorumlusu namına işe başladığını dile getirdi.

Güneş, bu iş durumunda yaşadıklarını şöyleki anlattı:

"Laboratuvar sorumlusu namına başladığım aha evvel 3 ayda etraflı işletmenin mesuliyeti bana verildi. Her şeyi öğrenme, hâlâ iyisini etme isteğim vardı. Hayatım süresince daim mesaili işleri yeğleme ettim. Mesaili çalışmak, dünyalık depo etmek ve tarihi yöneltmek düşüncesince ehemmiyetli müşterek avantajdır. Elektrik teknikeriydim. Bu evrede 1,5 sene takside de çalıştım ve 5,5 sene böylelikle işten ayrıldım. Son 3 ayak tabanı derece işten ayrılıp da toy müşterek arazi ihdas düşüncem yoktu. Ancak müşterek cerrahi müdahale geçirdim. Patronumun yaklaşımı, hissî bağlarımı kopardı, müşterek 'geçmiş olsun'a caba gelmedi. Son yıllarda satışa da çıkmaya başlamıştım. Satışla ait müşterek söyleyiş düzenleyip yapılması gerekenleri patronuma sundum. Bu söylediklerim yapılmadı. Yapılmayınca, hissî bağlarım da kopunca 'Bu işi kendim yapabilirim. Ürünü elhak ego üretiyorum, satışı da başarabiliyorum' dedim."

"İş kurduktan sonraları liyakatsiz olma korkusuyla oldukça müşterek tomar çalıştım"

Güneş, taksicilikten de müşterek hacim dünyalık biriktirdiğini ve bunun verdiği cesurca infirak sonucu aldığını fakat sonrasında ne işi yapacağını bilmediğini tabir etti.

Bildiği işi hazırlamaya değişmeyen verdiğini, firması 1994'te 31 yaşlarındayken kurduğunu tamlayan Güneş, "İş kurduktan sonraları liyakatsiz olma korkusuyla oldukça müşterek tomar çalıştım. Tasarruflu ve müdebbir davrandım ve kararında da buralara geldim. Hiçbir yerden dayanak noktası almadım. 'İleride müşterek şeyler yaparım' düşüncesiyle dünyalık biriktirmiştim. Bana 'Neden bu derece aşırı çalışıyorsun? Ne yapıyorsun bu paraları?' dediklerinde 'Bilmiyorum. Para biriksin, kafamız çalışır' diyordum. Hakikaten de anca oldu." diyerek konuştu.

"İhracat yaptığımız 55 ülkeyi 155'e çıkarmayı hedefliyoruz"

Firmasının "emekleme" devrinde yaşadıklarına ve bugüne derece mevrut sürece yer veren Güneş, şunları kaydetti:

"Biz, 3 tür ürünle 60 metrekarede, müşterek habbe altında başladık. Sürekli biçim yatırımı yaptık ve toy mahsulat üretmeye bitmeme ettik. Birçok akse atlattık. Hiçbir krizde yatırımımızı kesmedik. Bugün geldiğimiz aşamada, Türkiye'nin evvel birleştirme endüstri bölgesi bulunan Bursa OSB'de 11 bin metrekare mestur alanda, 5 bin türlü ürünle 55 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'de kesim lideriyiz. Durmadan, evvel günkü heyecanımızla dünyada reis müşterek şirket ballanmak amacıyla çalışmalara bitmeme ediyoruz. Avrupa ilkin ballanmak kıl payı Rusya, Mısır, Cezayir, İngiltere, Amerika, Çin'e derece verim gönderiyoruz. Endüstriyel elektrik ekipmanları üretiyoruz. Ana verim gruplarımızda fiş, priz, kablo taşıyıcı, elektrik dağıtma panosu bulunuyor. Fabrikalara, şantiyelere, mermer ocaklarına, iletişim araçları sektörüne, defans piyasasına müteveccih istihsal yapıyoruz. İşletmemizle, istihsal tesisimizle, adanmış modelimizle, ticari duruşumuzla, rastgele şeyimizle benzer olmaya çalışıyoruz. Alanımızda ihtisaslaşmak, kaliteyle anımsanan, dünyada bildik müşterek bellik ballanmak istiyoruz ve ihracat yaptığımız 55 ülkeyi 155'e çıkarmayı hedefliyoruz. Çevreye duyarlı, doğurgan istihsal yapan, çatısındaki gün enerjisinden istihsal yapan, rahmet suyu art kazanımı olan, tek atığı sıfır çevreci müşterek firmayız."

Güneş, bütünleşmiş müşterek kuruluş kimliğiyle bünyelerinde biçim dizaynı yapmış olup ürettiklerini, başkaca defans piyasasına müteveccih verim ihya çalışmalarının bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler