USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin nükteli Türkçe paylaşımları özen topladı

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ziyareti esnasında toplumsal medyadan icra ettiği nükteli ve ısıdam Türkçe paylaşımlarıyla ilkin Türk takipçilerinin nazarıitibar ve merakını kazandı.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin nükteli Türkçe paylaşımları özen topladı
21-01-2022 18:40
Ankara

Orta ABD ülkesi El Salvador’dan Türkiye’ye Devlet Başkanı düzeyinde önceki ziyareti oluşturan Bukele, 3 günce ziyaretinde Twitter hesabından 4 Türkçe ileti paylaştı.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele: Türkiye baş döndürücü büyüyor, kılıç de bu büyümenin ortak parçası peyda etmek istiyoruz

Kot pantolon ve ten ceket kabil yevmi çul tarzıyla mevkidaşlarına mucibince baş döndürücü ayrımlı ortak yanay çizen 40 yaşındaki Bukele'nin esprili ortak üslupla paylaşmış yer aldığı mesajlar, Türk kullanıcılar ilkin peyda etmek az daha on binlerce ferdin merakını topladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı @RTErdogan 'a misafirperverliği ve göstermiş yer aldığı hukuk düşüncesince Teşekkür ediyorum.

İki iklim düşüncesince de baş döndürücü ehemmiyetli adımlar attık. Kendilerini El Salvador'da kıymetlendirmek düşüncesince sabırsızlanıyorum ???????????????? https://t.co/MD4c5OIP29

— Nayib Bukele ???????? (@nayibbukele) January 21, 2022

Kendini "CEO of El Salvador", "El Salvador'un Yönetim Kurulu Başkanı" şekilde tanıttığı Twitter hesabında Bukele'yi 3 milyondan ortak tomar kullanıcı izleme ederken, attığı Türkçe paylaşımlarla baş döndürücü sayıda Türk kullanıcı da kazanmaya başladı.

Ziyaretini Türkçe paylaşımla duyurdu

Bukele, Türkiye ziyaretini Twitter'dan İspanyolca ve İngilizce'nin yanında Türkçe ortak paylaşımla duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bukele'ye İspanyolca ortak yanıtla "hayırlı yolculuklar" temennisinde bulunarak, "Türkiye şekilde sizleri ağırlamaktan şişman ortak sevinme duyacağız. El Salvador ile ilişkilerimizi güçlendireceğine inandığımız ziyaretinizi enikonu önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öncelikle, #Bitcoin diyarı El Salvador’dan kâffesi Türkiye’ye merhabalar ???? pic.twitter.com/jnwJeO8NIy

— Nayib Bukele ???????? (@nayibbukele) January 19, 2022

"Bitcoin diyarı El Salvador’dan kâffesi Türkiye’ye selamlar"

Bukele, Türkiye'ye gelişini ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal'ın da bulunmuş yer aldığı ortak fotoğraflı mesajla duyurdu.

"Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan kâffesi Türkiye’ye selamlar." ifadelerinin arazi almış yer aldığı bu paylaşım, Türk takipçilerinden nice müspet cevap aldı.

Bu paylaşımı, Türk takipçilerinden bazılarının "Çok sempatiksin reis bey ya, El Salvador'a imrendim", "Nayib de Osmanlılı sayılır." yorumlarıyla cevap buldu.

Çok sempatiksin reis bey ya, el salvadora imrendim ????????

— YTDfactory (@CagatayKurt61) January 20, 2022

Öte taraftan Bukele, El Salvador Devlet Başkanlığı Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerine bağlı görüntülerin arazi almış yer aldığı paylaşımları da özlük sayfasında paylaştı.

"Nasıl ponçik ortak büyüklük başkanısınız"

Resmi törende Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe "Merhaba asker" ifadeleriyle selamlamasının arazi almış yer aldığı videoyu "Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben!" ifadeleriyle esprili ortak dille paylaşan Bukele, bu mesajıyla takipçilerin sempatisini topladı.

espiriye bukele

— Okan ÖZKAN (@0knozkn6) January 20, 2022

50 bine benzeyen zevk düzlük bu esprili paylaşım, 5 bin 500'den ortak tomar paylaşılırken, 2 binden ortak tomar da kıymetlendirme aldı.

Bir kullanıcı "Yaaa kesinlikle ponçik ortak büyüklük başkanısınız" yorumunu yaparken, ortak başkası bu videoya cevap "espriye bukele" halinde esprili cevap verdi.

Bu esprili videoya ortak kullanıcı "Bitcoin konuştunuz mu kral?" halinde sualle cevap verirken, Bukele'nin yanay fotoğrafının paylaşılmış yer aldığı ortak başka yorumda ise "Keşke adamı modifiyeli delice konvoyuyla karşılasaydık." ifadelerine arazi verildi.

Keşke adamı modifiyeli delice konvoyuyla karşılasaydık. pic.twitter.com/MnMUwa3qhw

— ???????? ⓑⓞⓡⓐ ⓑⓞⓩⓞⓚ ???????? (@macmilan066) January 20, 2022

El Salvador Devlet Başkanı Bukele’nin haziran 2021'de saklı yazı dünyalık ünitesi Bitcoin'in "yasal ortak dünyalık birimi" şekilde tanınmasına bağlı kanun teklifinin kongreden geçmesinin ardından, El Salvador Bitcoin'i kanuni bir duruma getiren önceki iklim şekilde tarihe geçmişti.

Filistin menşeli ailenin çocuğu

Filistin menşeli ortak aileden mevrut Bukele, Şubat 2019'daki büyüklük başkanlığı seçimlerini şişman farkla kazanarak iktidara gelmişti.

Babası şöhretli ortak Müslüman iş kadını ve domestik önder bulunan Bukele, 1981'de San Salvador'da doğdu, buradaki Cizvit Orta ABD Üniversitesinde (UCA) okudu.

Bukele, 2012'de San Salvador'un güneyindeki Nuevo Cuscatlan beldesinin şehremaneti reisi seçildi.

2015'te hükûmet merkezi San Salvador'un şehremaneti reisi bulunan Bukele, rastgele dü seçimde de iktidardaki sol istekli Farabundo Marti Ulusal Özgürlük Cephesi hesabına yarıştı.

Bukele, 2019 seçimleri öncesinde partisinden ayrılarak 2019 riyaset seçimlerine Ulusal Birlik İçin Büyük İttifak (GANA) partisinin talibi şekilde katıldı.

Ülkeyi akıbet 20 senedir yönetmen dü biçim partinin (FLMN ve ARENA) icraatlarını kaba dille eleştiren Bukele, seçme kampanyasında düzenli suçla ve yolsuzlukla savaş ile yoksulluğu ve dirimsel adaletsizliğini önleme vaatleriyle ön plana çıktı.

Bukele, riyaset kampanyası sürecinde endamsız cümlelerle sansasyonel ortak haberleşme kurdu. Özellikle içtimai medyayı baş döndürücü dobra kullanarak vaatlerini anlattı.

Kampanyasında kullandığı "İktidardakiler çaldıklarını arka verseler, artan dünyalık hepimize yeter" kabil sloganlarla bilhassa çoluk çocuk ortada şişman sıcakkanlılık kazandı.

Kot pantolon ve ten ceket kabil yevmi giysilerle halkın arasına çıkmayı muhip Bukele, politikacı şekilde ayrımlı ortak yanay çizdi.

Bukele, 1984'ten beri ARENA ve FMLN haricinde ortak partiden büyüklük başkanı seçilen önceki insan oldu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler