USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Egeli turizmci 1915 Çanakkale Köprüsü'yle Balkan pazarına odaklandı

Egeli turizmciler, açılışı meydana getirilen 1915 Çanakkale Köprüsü yardımıyla Balkan ülkelerinden mevrut gezmen sayısında ehemmiyetli müşterek çoğalma bekliyor.

Egeli turizmci 1915 Çanakkale Köprüsü'yle Balkan pazarına odaklandı
19-03-2022 14:06
İzmir

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, AA muhabirine turizmin gelişmesinde ulaşımın baş döndürücü ehemmiyetli olduğunu, Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu'nun açılmasıyla İzmir ve çevresinin ağırladığı gezmen sayısının arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü herhangi ortak tek uygulayım özelliği ile değişik anlamlar taşıyor'Marmara Otoyol Ringi' 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla tamamlandıAçılışı meydana getirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'ne sürücüler koyu nazarıitibar gösterdi

İzmir çevresindeki dinlence merkezlerinin İstanbul sebebi ile gelenler düşüncesince bundan sonra hafta sonu alternatifleri arasına girdiğini aktaran İşler, açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile hâlâ degaje ortak coğrafyadan ulaşımın kolaylaştığına ayraç etti.

"Türk turizminde duyurulmayan eksik defineler keşfedilebilecek"

İşler, güreşçi köprüsü yardımıyla ilkin İstanbul'un Avrupa yakası ve Trakya illeri iktisap etmek neredeyse Balkan ve Orta Avrupa ülkelerinden erişim imkanlarının hâlâ havadan bir duruma geldiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kuzey Ege aksı, ecnebi gezmen açısından istediğimiz sayılara ulaşamadığımız ortak yerdi. Bunun en iri sebeplerinden birisi de başka destinasyonlara ulaşımın çetince olmasıydı. O alanda Kaz Dağları, Assos, Truva, Bergama, Foça ve İzmir kabilinden baş döndürücü ehemmiyetli tasrif gücü noktalarımız var. Yerli ve ecnebi turistler, acemi oluşturulan 1915 Çanakkale Köprüsü yardımıyla Türk turizminde duyurulmayan eksik kıymetli şeyleri keşfedilebilecek. Köprünün açılması turizm açısından da ortak milat olacak."