USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dünya Sağlık Örgütünden Türkiye'ye sığınmacı sağlığı düşüncesince övgü

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Kluge, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı düşüncesince İstanbul'u yeğleme etmelerinin sebebinin Türkiye'nin topu topu sığınmacılara keyif hizmetlerini fark gözetmeksizin denktaş biçimde sunması bulunduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünden Türkiye'ye sığınmacı sağlığı düşüncesince övgü
17-03-2022 16:03
İstanbul

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Sağlık Bakanlığı ve DSÖ teşrikimesai ile İstanbul'da planlı Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısında, Türkiye'nin sığınmacı hakları ve sağlığı mevzusundaki başarısını ve tecrübesini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göçmen sağlığı alanındaki yatırımlar toplumların sponsor gücü olacaktır Bakan Koca: Ayrım yapmaksızın göçmenlerin afiyet ihtiyacına bağlı eş minval arkasında ballanmak herkesin birincil görevi

Bu bağlamda toplantının bilhassa İstanbul'da olmasını istediklerini tamlayan Kluge, "İstanbul'da 53 değişik ülkenin bakanı, Dünya Sağlık Örgütü lehçe temsilcileri ve arsıulusal temsilcilerle beraberce burada olmaktan sevinme duyuyorum. Toplantının anne gayesi muhacir sağlığı düşüncesince önümüzdeki devirde toy müşterek görünüş mensur etmektir. Göç konusunu toplumlar üstünde müşterek baskıdan artma fırsata yöneltme dair müşterek görünüş peydahlamak istiyoruz. Bu güruh düşüncesince İstanbul'u yeğleme etmemizin sebebi Türkiye'nin dünyada en çok mülteciye ev sahipliği karşıcı abuhava olması ve elden Suriyelilere değil ev sahipliği icra ettiği kâffesi sığınmacılara afiyet hizmetlerini tek başkalık gözetmeksizin denk müşterek biçimde sunmasıdır." diyerek konuştu.

Göçmenlerin toplumlar düşüncesince tarihi, kültürel, içtimai ve konuşu manada imdat sunan erler olduğuna dikkati çekici Kluge, bu doğrultuda eş icraat olmak istediklerini tabir etti. Türkiye'nin sığınmacı sağlığı dair tecrübesiyle ehemmiyetli müşterek yere cemaat olduğuna ayraç fail Kluge, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sabahki mesajında dillendirdiği kadar sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin muhacir sağlığı yapılmaksızın gerçekleşmesi benzer değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da bilhassa akıbet 2 senedir içinde bulunduğumuz Kovid-19 pandemisi zımnında evren çapında 160 ülkeye afiyet ekipmanları hazırlık etmesinden dolayı, muhacir sağlığı dair da göstermiş bulunduğu liderlikten ve bu güruh ilkin iktisap etmek kadar bundan ahir toy görünüş tekvin sürecinde de göstereceği ameliye analizör yardımıyla müşterek defa şimdi teşekkürname ediyorum. 2021 yılının evren çapında 'Dünya Sağlık Çalışanları Yılı' anons edilme teklifi sayın Fahrettin Koca'dan gelmişti. Bundan ahir süreçte de iş birliğimizin artarak bitmeme edeceğini beklenti ediyorum."

"Savaştan kaçanlara dayanaklık etmek vermeye çalışıyoruz"

Avrupa Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, videoteyp konferansla katılmış bulunduğu toplantıda, Ukrayna'da pırtlak verici savaşla beraberce toy müşterek afiyet kriziyle gönül rahatlığı karşıya kaldıklarını söyledi. Avrupa Birliği'nin harbe bariyer iktisap etmek ve savaşın müşterek an evvela sona ermesi düşüncesince ağırbaşlı icraat yürüttüğünü anımsatan Schinas, "Bir şimdi katiyen harbe izin etmemek üstünde icraat yürütüyoruz. Savaşla beraberce BM ve AB çeşidinden paylaşılan değerler ayaklar dibine alındı. 2 Mart'taki Genel Kurul'da Rusya'ya mücadelesi durdurması düşüncesince çelimli müşterek ileti gönderdik. Bunun belirleyici ve zamanı müşterek an bulunduğunu düşünüyorum. Bu ziyasız dönemlerden geçe eş değerlerimize bağlılığımızı müşterek defa şimdi tasdik ettik." dedi.

Savaşla beraberce AB alanına sığınmacı akını bulunduğunu özetleyen Schinas, AB kurumları, devletler ve ahali yerine bu krizi yönetmeye çalıştıklarını dile getirdi. Schinas, göçlerin arkası esna aceleci müşterek biçimde örgütlü olunduğunu vurgulayarak "AB akıbet günlerde şimdi evvela on paralık fevkalade koşullara gönül rahatlığı tedbirler aldı. Savaştan kaçanlara dayanaklık etmek vermeye çalışıyoruz. İnsanları şartsız ve hemen durma ettirme ve istihdama muvasala üstünde çalışıyoruz. Ortaya çıkan el donanması savaşın ötesine geçti. Bunu sahada ego de izlem fırsatı buldum. Macaristan sınırına derece derece kişilerin göçmenlere nite iane ettiğini, nite seferber olunduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki savaşın müşterek defa şimdi sığınmacı sağlığı konusunu ağırbaşlı biçimde gündeme getirdiğini tamlayan Schinas, şöyleki bitmeme etti:

"İnsanlar hastaneler bombalanırken, nite durabilir? Hamileler, yaşlılar bu durumdayken ki durabilir? Bu mevzuda dayanaklık etmek düşüncesince hazırız ve afiyet hizmeti vermeye, şümullü dayanaklık etmek sunmaya hız ediyoruz. Aynı sürede arsıulusal teşrikimesai hazırlamaya da çalışıyoruz. DSÖ ağırbaşlı çaba sarfiyat ederek insanca aralık açılmasını arzu etti. Uluslararası dayanaklık etmek ve dayanışmaya bitmeme etmemiz gerekiyor. Hiçbir biçimde milyonlarca göçmenin afiyet ihtiyacını unutamayız. Kendilerini itimatsız ve kırılgan buluyorlar ve vesile arıyorlar. Burada AB ve Türk ortaklığı önemli. Türkiye'deki göçmenlere de dayanaklık etmek vermeye çalışıyoruz. Hepimiz Türkiye'deki başarıdan alım çalım duymalıyız. Aynı insanca duygularla muhacir sağlığı arsıulusal müşterek adalet durumuna getirilmeli."

Schinas, hayattaki kâffesi şerik şirketler ve ülkelerle şümullü müşterek muhacir politikasına gerekseme duyulduğunu, hem menşe bununla beraber erek devletlere dayanaklık etmek düşüncesince şimdi ağırbaşlı icraat yürütülmesi icap ettiğini laflarına ekledi.

Toplantıya kâffesi dünyadan yukarı dozaj temsilciler katıldı

DSÖ Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı, nice ülkeden afiyet bakanı ve afiyet alanındaki yukarı dozaj yetkilileri Avrupa bölgesi huruç ve afiyet mevzuları düşüncesince İstanbul'da müşterek araya getirdi. DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Ahmed Al-Mandhari, DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti ve BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan da toplantıya katıldı. Ayrıca, Bosna Hersek, Kırgızistan, San Marino, Litvanya, Sırbistan, Bulgaristan, Tunus, Moldova, Lübnan ve Romanya afiyet bakanları ile Libya Başbakan Yardımcısı ve Letonya Devlet Sekreteri fiziken toplantıya katıldı. Almanya, İtalya, Azerbaycan ve Polonya afiyet bakanlarının devre içi katılım etmiş bulunduğu görüşmede Sırbistan ve Gürcistan afiyet icra vekili yardımcıları da fiziken toprak aldı.

Sağlık ve huruç hikayelerinde karşılaşılan mesail ile doğacak planları konuşulacak

Mülteci ve muhacir sağlığına bağlı doğacak devirde gerçekleştirilebilecek ameliyat ve teşrikimesai hikayelerinde faziletli seviyeli müşterek ağız dalaşı ortamı peydahlamak ve görünüş çerçevesi yemek amacıyla planlı toplantı, faziletli seviyeli açma oturumunun arkası esna 3 açık seksiyon oturumuyla basına bağlı bitmeme etti.

Üst dozaj oturumların ilkinde "Bölünmez Sağlık: Göçmen ve Mülteci Sağlığına Yönelik Yeni Bir Vizyon" teması kapsamında devletlerin afiyet ve huruç mevzularını ele alırken gönül rahatlığı karşıya kaldıkları sorunlara odaklanılacak. İkinci yukarı dozaj celsede "Gelecek İçin Birlikte Çözüm Bulmak" teması kapsamında afiyet ve huruç dair doğacak devirde oluşturulması planlanan politikalara bağlı istişarelerde bulunulacak. Üçüncü seksiyon ise "Bakanlar Oturumu" yerine kurgulanarak elçi bakanların afiyet ve huruç dair DSÖ'nün belirlediği ilkelere ve beklenen teşrikimesai sahalarına bağlı hitaplarının olması bekleniyor. Toplantının evvel günü, meyve dokümanının bildirme edilmesiyle sona erecek.

Politik hususlarda beceri oturumlar yapılacak

Toplantının ikinci gününde, evvel gündüz tartışılan siyasal hususlar çerçevesinde beceri kurda 6 seksiyon gerçekleştirilecek. Teknik oturumlarda, "Acil hallerde huruç ve yerinden edilmenin ahali sağlığı anlamında etkileri", "Giriş noktalarında ahali sağlığı taraması", "Göçmenlerin tutukluluk sırasındaki afiyet sorunları ve alternatifler", "Mülteciler ve göçmenler düşüncesince denyo sağlığı", "Mülteciler ve göçmenler düşüncesince bağışıklama hizmetlerinin iyileştirilmesi", "Göç sağlığı verilerinin toplanması ve data paylaşımı" mevzuları ele alınacak.

Ayrıca, toplantının ikinci gününde Sağlık Bakanı Koca'nın yanı esna Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Ahmed Al-Mandhari, DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti'nin katılacağı matbuat toplantısının yapılması da bekleniyor.

DSÖ, Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığından yukarı dozaj yetkililerin katılımıyla İstanbul Fatih ve Sultangazi'deki muhacir sağlığı merkezlerine müşterek alan ziyareti gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler