USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Doğu Karadeniz'de karavan turizminin geliştirilmesi hedefleniyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, "Ajansımızın mesul bulunduğu 6 ilde sürdürülen karavan otopark çalışmalarıyla bölgemizin seçenek turizm türlerine de ahenkli bir duruma getirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Doğu Karadeniz'de karavan turizminin geliştirilmesi hedefleniyor
26-02-2022 14:01
Trabzon

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, hata alanları bulunan Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de sürdürülen karavan otopark çalışmalarıyla bölgenin seçenek turizm türlerine de mevzun bir duruma getirilmesini ve artan, çeşitlenen taleplerin karşılanabilmesini hedeflediklerini söyledi.

Adıyaman, AA muhabirine, karavan endüstrisinin bundan sonradan turizm alanının ehemmiyetli ögelerinden bir tanesi durumuna geldiğini, başta de Kovid-19 salgını sürecinde sonuç etap yeğleme edilir eş turizm aracına dönüştüğünü belirtti.

Karavan turizmindeki yeniliklerin, yeğleme edilirliğini de artırdığını tabir fail Adıyaman, karavan turizminin bireyin hem cümbüş isteğini bununla beraber seyahat gereksinimi ve hürriyet deneyimini birleştiren topyekun eş turizm çeşidi bulunduğunu aktardı.

Adıyaman, karavan turizminin pop bir duruma gelmesi ile karavan talebinde de artma yaşandığına ayraç ederek, "Bu bağlamda üretimde eş diriliş gerçekleşti fakat bu müspet evolüsyon baş başa birtakım gereksinimlerin doğmasına da hastalık oldu. Özellikle hacimsel büyüklükleri ve yararlanma amacındaki ayrımlılık düşünülürse karavanların otopark edileceği arazi gereksinimi ehemmiyetli eş konu." dedi.

Karavanlar düşüncesince gerekseme mahsus fiziksel ortamın oluşturulması ve bunun sürekliliğinin sağlanmasının sonuç etap ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Adıyaman, "Artık, eş eş tatili düşüncesince gerekseme duyulabilecek rastgele şeyi yegâne eş yerde sunan komplekslere erbap seyahat alanları ve karavan parklarını içeren eş bu piyasanın varlığı kendini muhtemelen etmektedir. kent hayatından sonradan eş seçenek arayan ziyaretçiler araçları ile gittikleri yerlerde aileleriyle tehlikesiz biçimde kalabilecekleri, gereksinimlerini giderebilecekleri ve türlü hizmetler alabilecekleri karavan otopark sahalarına gerekseme duymaktadır." sanarak konuştu.

"Turistik çekicilik yönünde Doğu Karadeniz sonuç etap önemlidir"

Adıyaman, gezinsel cazibesi faziletli sahaların katı baş döndürücü turizm şekline de akla yatkın olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Turistik çekicilik yönünde Doğu Karadeniz sonuç etap önemlidir. Doğal peyzaj öğeleri, doğası, yaylaları, zamanı bileşenleri ve kültürü ile rastgele sene yüzbinlerce domestik ve ecnebi turiste ev sahipliği yapmaktadır. Konaklama ve görüşme ika eğilimleri değişmekle beraberce mevrut turistlerin kuma noktası alanı deneyimleme isteğidir. Bu bağlamda mevrut ziyaretçilere türlü katı baş döndürücü konaklama olanağı sunan bölgemiz, sonuç zamanlarda devletimizde de pop bir duruma mevrut karavan turizmi isteklerine de karşılık verebilmek hesabına çalışmalarına bitmeme etmektedir. Ajansımızın mesul bulunduğu 6 ilde sürdürülen karavan otopark çalışmalarıyla bölgemizin seçenek turizm türlerine de mevzun bir duruma getirilmesi, bu sayede küsurat ve çeşitlenen taleplerin karşılanabilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda da önceki olarak, Giresun'un Görele ilçesine ilişkin Çavuşlu beldesinde karavan otopark yapılması planlanıyor. Böylece, Giresun'dan neşet etmek kabilinden 2022'nin önceki yarısından itibaren alanda karavan parklarının kurulumuna müteveccih planlar gayret kazanacak."

Karavan dostu eş semt olabilmek hesabına karavan kullanıcılarının yaşamını kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunmanın ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Adıyaman, "Karavan parklarına mevrut ziyaretçilerin vilayetlerde birtakım imkanlardan imtiyazlı şekilde faydalanmasını sağlayarak, alanımızı karavan kullanıcıları düşüncesince akla yatkın bir duruma getirebiliriz." dedi.

Adıyaman, dünyada karavan kullanımı, ziyaretçi sayısı ve karavan otopark kalitesi en kaslı yurt bulunan Avustralya'nın başarısının peşinde yatan sebeplerden bir tanesi bulunan güzel sağlanan bütünleşme ve tam tanıtımın semt düşüncesince de uygulanabileceğini dile getirdi.

Kentsel bileşenlere bütünleşmiş bir duruma getirilecek karavan parkların akıllıcasına ve şümullü tanıtımı ile bölgenin ilerleyici zamanlarda karavan kullanıcıları düşüncesince alımlı eş lokasyon durumuna gelmesini arzuladıklarını kail Adıyaman, bu yöndeki çalışmalarının bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler