USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doç. Dr. Adem Palabıyık’tan ‘Gezi vakaları ve Kavala davası’ açıklaması

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabıyık, Gezi olaylarının bayağı ortak hikâye olmadığını, iddianameye bakıldığında ağır ortak teşekkül ağının bulunduğunu belirterek, “Muhalefetin Kavala feveranı, 15 Temmuz vuruş girişimi ve Gezi vakalarını selamlamadır. Tedbirli olunmalı”

Doç. Dr. Adem Palabıyık’tan ‘Gezi vakaları ve Kavala davası’ açıklaması
26-04-2022 22:06

Doç. Dr. Adem Palabıyık, Osman Kavala ve Gezi vakalarına ilişikli İHA'ya icra ettiği açıklamada, Gezi vakalarına ilişikli kıymetlendirme yapılırken gerçeklenmiş savca okunmasını ve değerlendirmelerin buna layıkıyla yapılması icap ettiğini anlatım etti. Palabıyık, “Osman Kavala, Gezi iddianamesinde ince ehemmiyetli müşterek yerde duruyor. Çünkü CANVAS isminde müşterek yapılanmanın ehemmiyetli müşterek parçası adına Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan düzlük zarfında toprak alıyor. CANVAS denilen bina ise ilkin Soros kabilinden desteklenen müşterek niteliğe cemaat ve nice ülkede ayrımlı isimlerde çalışkanlık gösteriyor. CANVAS'ın açılımı ‘Uygulamalı Şiddet İçermeyen Eylem ve Stratefler Merkezi'dir. Bu tarz Gürcistan'da YETER, Ukrayna'da ZAMANI, Kırgızistan'da BİRLİKTE, İran'da OGGİ, Rusya'da OBORONA ismiyle toprak alıyor. Ve bu devletlerde meydana mevrut el ayaklanmalarında çalışan müşterek gösteriş oynuyor. Mesela Gürcistan'daki turuncu devrimini ehemmiyetli müşterek parçası adına gösteriş aldılar, başkaca Ukrayna ve Kırgızistan'da ağırbaşlı açıdan örgütlendiler. Türkiye'de ise OCOOPYTURKEY etiketi ile Taksim Dayanışması ismi altında örgütlendiler. Fakat bu teşkilatlanma Wall Street süreci ile başladı. ABD'de de çarpıcı olmaya çalıştılar ama müsaade verilmedi. 2012 yılından itibaren ilkin OccopyTurkey sayfası kullanıma açıldı ve koyu şekilde fonksiyonel bir duruma getirildi. Taksim Platformu oluşturuldu. Mesela ABD'de Wall Street eylemi ile baş başa Ayaklan İstanbul etiketi gene CANNAS isminde yapıların Türkiye kolu bulunan Gezi Direnişi etiketi ile güncellenmeye başlandı. Mesela Mısır devriminden sonraları Sisi'yi destekleyen müşterek endam gene CANVAS'a ilişikli binalar kabilinden mensur edildi. Hatta 2012 senesinde kimi adlar derinliğine müddet Mısır'da bulundu, bu adlar ortada Osman Kavala da vardı. Osman Kavala o devirde kimi adlar ile baş döndürücü andıran çalıştı ve bu adlar CANNAS denilen binanın bileşenleriydi. Ivan Maroviç, Slobodan Djinovic, Jelena Djinovic, Breza Race ve kimi adlar ilkin araştırılmalıdır. Bu adların tayyare kayıtlarına bakılınca CANVAS'ın çalışkan bulunduğu devletler ile Türkiye ortada uzay gemisi dokudukları görülmüştür” dedi.

“Bu binalar şiddetsiz ayaklanmayı motivasyon eder, Gezi de anca oldu”

Açıklamalarına bu yapıların nitelikleri ile bitmeme fail Sosyolog Palabıyık, şunları anlatım etti:
“CANNAS kabil binalar şiddete başvurmayı istemez zira okşayıcı intikal içeren müşterek devrimden yanadır. Mesela Gezi'de, el konuşmaları, aykırılık dayanak mektupları, imzalı matbuat açıklamaları, kitlesel imza kampanyaları, sloganlar, pankartlar, el ilanları, alaylı ödüller, takım lobileri, işaretler ve elvan (siyahlı kadın, vb.), yakarma ve perestiş (mesela İftar yemeği düzenlenmişti), soyunmak, temaşa gösterisi (M. A. Alabora dubara sergilemişti), akşam nöbetleri, gerçek olmayan cenazeler, gerçek olmayan matemler, sessizlik, duran eş kabil kestirmece 200 adımdan bahsedilebilir ve bunlar CANVAS kabilinden şahsen öneriliyor. Gezi'de, şu demek oluyor ki OccopyTurkey yahut Taksim Platformu'nda hepsini gördük. Açık Toplum Vakfı ile de Osman Kavala vasıtasıyla Türkiye'ye ağırbaşlı transfer yapılmış oldu ve Gezi vakaları maddesel adına akçalanmış edildi. Gezi'ye katılanların günce gereksinimleri Açık Toplum Vakfı tarafından, şu demek oluyor ki Osman Kavala kabilinden karşılanıyordu”.

“Davutoğlu ve Babacan'da, Kavala'ya dava açanlar ortada toprak alıyor, hatırlanmalı”

Osman Kavala'nın ilkin kimi isimlerle görüşmeler yaptığını laflarına ekleyen Palabıyık, “Unutulmamalıdır ki Osman Kavala o süreçte M. A Alabora ve Can Dündar kabil isimlerle kalın pıtrak telefonda görüşmüştür. Bunlar düzgün değildir. Ayrıca Kavala'nın, Soros destekli yapılarla eş güdüm zarfında bulunduğu da muhtelif devletlere icra ettiği ziyaretlerden de anlaşılmaktadır. Kavala, 15 dakikalık Gezi vakalarına ilişikli videoteyp hazırlatmış, kendisi de bu videoda konuşmuş ve videoyu müşterek yönetmene ileterek Erivan'daki film festivalinde vizyona girmesi düşüncesince maddesel dayanak sağlayacağını anlatım etmiştir. Yine muhtelif mevzuları ahbaplık etmek düşüncesince M. A. Alabora'yı da iklim dışına çağırma etmiş ve rastgele muhtelif giderleri Kavala karşılamıştır. Kavala bununla kalmamış. O çevrim kimi öğrencilere de dayanak olmuştur ancak görüştüğü öğrencilerin telefonlarında Halk Kurtuluş Cephesi ve Öcalan'ın fotoğrafları çıkmıştır. Şimdi istimzaç etmek lazım, o dönem, AK Parti hükümetinde toprak düzlük Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan düşüncesince Gezi eylemleri benimseme edilebilmektedir değildi de demin mi benimseme edilebilmektedir oldu? Yahut Kavala demin mi günahsız bir duruma geldi? Kavala'nın, Gezi'deki görevi bu denli dobra bilinmesine karşın hala nelere itiraz edilir, anlaşılır kabil değildir. Sosyologlar, toplumları nelerin harekete geçirdiğini dobra çözümleme eder, bu çözümleme sürecinde de terörize edilen vakaları ayırır. Gezi vakaları ağız ağıza terörize ergin müşterek organizasyondu” biçiminde konuştu.

Vahit Olcay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler