USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan FETÖ uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile akım fail ad ve kurumlarla bu arada çalışmalarının kabil olmadığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan FETÖ uyarısı
06-05-2022 18:34
Türkistan

Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanlığının ev sahipliğinde Türkistan şehrinde planlı Türk Halkları Müftüleri Birliği Toplantısı'nda konuştu.

Toplantıya ev sahipliği önleyen Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Naurızbay Taganuly'na teşekkürname fail Erbaş, "Bizler bire ortak mazinin çalışanları ve bire ortak istikbalin yolcularıyız. Aynı geçmişe ve kültürel mirasa sahibiz." dedi.

Müslümanların risaletin başlamasının peşi esna ortak çağ içre İslam’ın yağmur mesajını, Afrika’dan Orta Asya’ya dünyanın sağlam baş döndürücü alegori taşıdığını tabir fail Erbaş, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Gittikleri coğrafyaları İslam’ın barış, merhamet, doğruluk ve dobra ahlak ilkeleriyle bayındır ettiler. Devletler, medeniyetler kurdular. En çelimli oldukları zamanlarda bile camilerinin yanına öbür liberalizm personellerinin ibadethanelerini de yaptılar. 7. yüzyıldan 17. yüzyıla denli ilmin dört başı bayındır dallarında insanlığa önderlik ve delalet ettiler. Dünyanın doğrudan değme alegori ilim-irfan, bilgi-hikmet taşıdılar."

"Yeryüzü, İslam'ın aydın ilkelerine değme zamankinden elan baş döndürücü muhtaçtır"

Erbaş, zaman dünyanın savaşlar, yoksulluk, yıldırı eylemleri, fütur kabil devasa hastalıkların kuşatması altında tarihinin en çetin dönemlerinden birisini yaşadığına tanıklık edildiğini anlatarak, şu halde bitmeme etti:

"Yeryüzü, İslam'ın aydın ilkelerine, paylaşım ahlakına, beraberlik hukukuna değme zamankinden elan baş döndürücü muhtaçtır. Bu değerleri insanlıkla öncelemek ise tabii Müslümanların, boyut adamlarımızın, dini teşkilatlarımızın sorumluluğudur. Müslümanların, tahsilden sanata, ekonomiden psikolojiye denli dört başı bayındır bölgelerde yeryüzündeki her insana rüya olacak cümleler kurması, tekâlif ve zevahir ortaya koyması gerekir. Bunun düşüncesince Türk ülkeleri dini teşkilatları namına yaptığımız bu emekleri baş döndürücü ehemmiyetli bulduğumu tabir etmeliyim."

İslam’ın yağmur ilkeleriyle yeryüzüne rüya olması müstelzim Müslüman dünyasının da ağırbaşlı problemlerle erinç karşıya kaldığının altını çizen Erbaş, "Bugün, İslam toplumları, samimilik ve içtenlikle ortak araya gelmiş şekilde zat problemlerini mütalaa eylemek zorundadır. Zira Müslümanların zat aralarındaki dağınıklığı neticesinde, İslam'ın üniversal adamlık prensipleri de iyesiz kalmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu (FETÖ) yalnızca Türkiye’nin iç meselesi değildir"

Din istismarı ve dini kullanan yıldırı örgütleriyle savaş ile bilgelik ve terbiye sahalarında koyu teşrikimesai ve çelimli icraat yapılmasının ıztırar bulunduğunu vurgulayan Erbaş, "Coğrafyamızın en dirimsel ve acele sorunlarının başında; İslam’ın istismarı geliyor, dinin biçimsiz temsili geliyor. Bilgiden, hikmetten, sanattan, zarafetten yoksun; kaba, dışlayıcı, şekilci, sloganist ortak yöntemle görünürlerde dolaşanlar İslam’ın sahn verici ilkelerini gölgeliyor." sanarak konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, DEAŞ, FETÖ, Boko Haram, Eş-Şebab kabil yıldırı örgütlerinin en baş döndürücü ziyanı Müslümanlara ve İslam coğrafyasına verdiğini ve bunların en tehlikelisinin de FETÖ bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Zira mükemmel ortak riyakârca kendini hevesli halde pinhan etmektedir. Bu yalnızca Türkiye’nin iç meselesi değildir. Tüm İslam coğrafyasında ortak kundak ve sömürme hareketidir. Emperyalistlerin namına akıntı fail ortak çıyanlık şebekesidir. Dünya Müslümanlarının yüzdelik 99'u bu örgütün çıyan emellerinin farklıymış ve mukteza tedbirleri almıştır. Ancak birkaç yerde halen bu yıldırı yapısıyla arasına aralık koymayan, tavrını açık açık tabir edemeyen isim ve kurumların varlığı özen çekmektedir. Açıkça tabir etmeliyim ki, bizim FETÖ ile akıntı fail tek isim ve kurumla bu arada çalışmamız beklenir değildir. Bu, Türkiye’nin al çizgisidir. Bu yapıya hoşgörü ifşa eylemek bilgisizlikten kaynaklanıyorsa gaflet, şuurlu yapılıyorsa ihanettir.”

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Naurızbay Taganuly’nın ev sahipliğinde önce kat Türkistan şehrinde planlı Türk Halkları Müftüleri Birliği Toplantısı'na, Türkiye'nin beraberinde Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan’ın Başmüftüleri, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Askar Umarov da katıldı.

Toplantı kapsamında "Türk halklarının İslam medeniyetine katkısı" mevzulu arsıulusal ilmî konuşma da yapıldı.

Başmüftüler, elan sonraları Türkistan’daki Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’ni ve kentin kültürel mekanlarını görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler