USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Güzel ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Güzel ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız. Gençlerimize, çocuklarımıza öğüt verirken, cemaatimize anlatırken dobra ahlakın mizanda en ciddi basan ecir bulunduğunu her devir anlatıyoruz. Bunu ilk kendimiz yaşayacağız” d

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Güzel ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız'
08-01-2022 19:38

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kars'ta ilmek görevlileriyle ortak araya geldi. Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi'nde meydana gelen programda ilmek görevlilerine seslenme fail Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ilmek görevlilerinin Hazreti Peygamberin varisi bulunduğunu anlatım ederek, “Peygamber Efendimiz kesintisiz elbette çalıştı ise, elbette en sert kalpleri kabartmak düşüncesince mücahede içinde he ise kılıç de varisleri adına onun bıraktığı yerden bu işi bitmeme ettireceğiz” dedi.

Başkan Erbaş, ilmek görevlisinin en ehemmiyetli vasıflarından birinin İslam'a bağlılaşım ve insanlığa fonksiyon aşkı bulunduğunu belirterek, “Zaten Peygamber varisi ile İslam'a bağlılaşım kelimesinin ayrı düşünülmesi muhtemel değil. İslam'a o denli bağlıyız ki, Peygamberlere arabozan olmuşuz. Biz, Allah'ın dinine ve halis muhlis insanlığın istikbaline fonksiyon hedefi ile etkin ortak ümmetiz. Biz, hayırda yarışın talimatı ilahisini umde edinip insanlığın hayat ve refahı, yeryüzünün bayındırlık ve ıslahı düşüncesince etkin insanlarız” niteleyerek konuştu.

“Kardeşliğin filizlenmesi, nefretin silinmesi düşüncesince mücahede ediyoruz”

Din görevlisinin gayretinin yeryüzünde selamet hükümran oluncaya, kötülükler ortadan kalkıncaya denli bitmeme etmesi icap ettiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Kardeşliğin filizlenmesi, nefretin silinmesi düşüncesince mücahede ediyoruz. Bu doğrultuda ümmetin ve insanlığın istikbaline delalet etmek, dönemin gereksinim ve beklentilerini adisyona katarak fonksiyon üretmeyi mukteza kılmaktadır. Diğer yandan bu günah akla yatkın bilgelik ile delalet etme, hikmetli lafla hakka çağırma, ahlaklı davranışla metanetli olma üzere şişman güçlükle şişman bulunduğu denli kutsal ortak yükü yıkılmak demektir. Sizler üstlenme ettiğiniz bu fariza vesilesiyle buradaki kardeşlerimize fonksiyon ve delalet ediyorsunuz. Allah kaş ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

“Toplumumuzun üsve-i hasenesi iktisap eylemek zorundayız”

Başkan Erbaş, evren üstünde yaşanmış olan bireysel, lehçe yahut toptan halis muhlis hastalıkların fakat İslam'ın bilgelik ve hikmete alakalı faik ahlakı ve bakışıyla çözülebileceğine aksan yaparak, “ ‘Ben dobra ahlakı tümlemek düşüncesince gönderildim' buyuran Allah Resulü Efendimizin varisleri adına dobra ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız. Gençlerimize, çocuklarımıza öğüt verirken, cemaatimize anlatırken dobra ahlakın mizanda en ağırbaşlı basan ecir bulunduğunu her devir anlatıyoruz. Bunu evvel kendimiz yaşayacağız. Onun düşüncesince giranbaha hocalarım elbette ki Peygamber Efendimiz Kur'an-ı Kerim'de üsve-i hasene adına tanıtılıyorsa hepimiz de toplumumuzun üsve-i hasenesi iktisap eylemek zorundayız. misal olmalıyız. O devir onların gönlüne girmemiz baş döndürücü hazırlop olacaktır. O devir sözümüzün geçerliliği kolaylaşacaktır. Biz söylediklerimizi evvel yapmalıyız, bu mevzuda baş döndürücü tetik davranmalıyız. Bu anlayışı topluma taşıyacak olanlar bizleriz” değerlendirmesinde bulundu.

“Disiplinli ortak okumaya ve çalışmaya mecburuz”

“En bozulmamış dayanağımız, Kur'an ve Sünneti tavsiye almamızdır” diyen Başkan Erbaş, şu şekilde bitmeme etti:
“Kalplere el eylemek ve akılları doğruya çevirmek düşüncesince Kur'an-ı Kerim ve sünnet-i seniyyeden hâlâ çelimli ve hâlâ çarpıcı uydurma kabil mi? Elbette sözümüzü har etmek düşüncesince asliye kaynağımız Kur'an ve Sünnet olmalı. Bunun beraberinde elbette ki edimsel bilgiyi de boşlama edemeyiz. Sosyal bilimler, edebiyat, tarih, maşer bilim, teknoloji, fizik, kimya ve benzer sağ baş döndürücü bölgede okuyarak kendimizi yetiştirmemiz lazım. Bu bağlamda mesleksel ve ferdî adına kendimizi geliştirmeye ve disiplinli ortak okumaya, disiplinli ortak çalışmaya mecburuz. Özellikle fonksiyon ettiğimiz bölgeyi, mahalleyi, fariza yerimizi ve muhatap kitlemizi halis muhlis özellikleriyle aşina çekmek ve ona uyarınca delalet gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz.”

“Dinimiz aracısız gitmesin niteleyerek martir oldular”

Başkan Erbaş, Sarıkamış'ta 107 sene evvel 90 bin Mehmetçiğin martir bulunduğunu anımsatarak, “Niye martir oldular biliyor musunuz? Dinimiz aracısız gitmesin, mukaddesatımıza, değerlerimize saldırılmasın diye, bunun düşüncesince martir oldular. Biz bugün şayet onların yoluna martir oldukları din, iman, vatan, ezan, sembol düşüncesince onlar denli çalışmazsak ki onlar en kutsal vardıklarını feda ettiler. Biz zamanımızı feda edeceğiz, emeğimizi vereceğiz, terimizi dökeceğiz. Can vermekten hâlâ mı zor. Onlar canını verdi” halinde konuştu.
Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş ve bölgede fariza karşıcı ilmek görevlileri katıldı.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler