USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin yasa teklifi komisyonda ikrar edildi

Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin yasa teklifi komisyonda ikrar edildi
03-03-2022 18:20
TBMM

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ile AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanunu'nda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda benimseme edildi.

Teklife göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü çeşidinden düzenlenen birtakım faaliyetler, bundan sonra, kurulacak Diyanet Akademisi içerisinde yapılacak.

Diyanet Akademisi, dini erdemli ihtisas, dini duygu ve pedagoji bilimi merkezlerinden oluşacak. Diyanet Akademisi aracısız Başkana ilişkin olacak, Başkanlığın, Din Hizmetleri Sınıfına ilişik kadrolarına atanacak yavuklu ilmek görevlilerinin mesleksel eğitimi ile izlev içi pedagoji bilimi faaliyetlerini ve diyar dışından mevrut mahallin ilmek görevlilerine müteveccih pedagoji bilimi faaliyetlerini yürütecek; Başkanlığın fariza alanıyla alakadar araştırma, yayın, konferans, panel, seminer, bilgi şöleni ve benzer dini, ilmi, sosyal, kültürel etkinlikler, çörek ve şehadetname programları düzenleyecek, reis çeşidinden sunulan gayrı görevleri namına getirecek.

Diyanet Akademisi; Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler, lisans düzeyinde dini pedagoji bilimi sağlayan yükseköğretim kurumları ve müftülükler ile görevinin gerektirdiği gayrı millî ve arsıulusal kurum, yapılış ve kurullarla teşrikimesai ve eş emek vermek yapabilecek, mesleksel ve ilmî münasebat kurabilecek, incelemelerde bulunabilecek, pedagoji bilimi programları uygulayabilecek, istişare kurulları ve komisyonlar oluşturabilecek.

Eğitim görevlisi kadrolarına atanacaklar

Akademide ibret vermek, araştırı ve yürütüm faaliyetlerinde fariza benimseme etmek üzere, dört salname dini erdemli tahsil mezunu olup dini erdemli duygu merkezinde eğitimini tamamlamış yahut teoloji dalında doktora yapmış olanlar arasından; dini musiki, okuma kabilinden hususi kabiliyet mucip mevzularda ise dört salname dini erdemli tahsil mezunu olanlar arasından Başkanlıkça yapılacak sınavda kalburüstü olanlar Diyanet Akademisinde pedagoji bilimi görevlisi kadrolarına atanabilecek.

Ayrıca Diyanet Akademisinde pedagoji bilimi görevlisi kadrolarının yüzdelik 10'una kadar, dini erdemli tahsil haricinde lisans mezunu olup erdemli lisans çalışmasını tamamlayanlar arasından Başkanlıkça yapılacak sınavda kalburüstü olanlar, pedagoji bilimi görevlisi kadrolarında fariza alabilecek.

Diyanet Akademisi Başkanının minimum lisans düzeyinde dini yüksek tahsil mezunu olması gerekecek.

Personel alımı

Diyanet Akademisi Başkanlığında, kontratlı personel istihdam edilebilecek.

657 mahdut kanunda öngörülen umumi koşullar beraberinde Başkanlık mevzuatı ile belirlenen hususi koşulları taşıyanlardan, Kamu Personel Seçme Sınavı benek sırasına vazolunmak kaydıyla tayin yapılacak değme kuma pozisyonun üç katına derece yavuklu arasından Başkanlık çeşidinden Akademiye antre düşüncesince yapılacak oral yahut kılgılı sınavdaki muvaffakiyet sırasına mucibince aday, ilmek görevlisi adına belirlenecek. Başkanlık çeşidinden belirlenen yavuklu ilmek görevlileri, Diyanet Akademisinde mesleksel öğrenime alınacak.

Akademi pedagoji bilimi süresi, adayların pedagoji bilimi durumu, atanacakları konuş ve Akademiye Giriş Sınavı'ndaki muvaffakiyet vaziyeti dikkate alınarak 6 ay ile 3 sene ortada belirlenecek.

Sözleşmeli personel adına atananlar, 3 sene süreyle bambaşka kuma yere atanamayacak. Aile donanması mazeretine ilişkin toprak değiştirmelerde istihdam edilen kontratlı personelin eşi, bu personele yayıncı olacak.

Sözleşme gereği 3 salname emek vermek süresini tamamlayanlar talepleri biçiminde bulundukları yerde pozisyonlarıyla ayrımsız unvanlı görevli kadrolarına atanacak. Bu biçimde atananlar, ayrımsız yerde minimum kuma sene henüz fariza yapacak, bunlar üzerine yavuklu görevli hükümleri uygulanmayacak.

Mesleki pedagoji bilimi görerek ataması yapılanlar, mesleksel pedagoji bilimi süresi derece zorunlu hizmetle mükellef olacak.

Sağlık dolayısıyla vazifesini hazırlamaya bitmeme edemeyecekler aut kazanmak üzere, mesleksel eğitimini tamamlamadan öğrenimden çekilenler ile Başkanlıkça adaylığına sonuç verilenler, kendileri düşüncesince mamul mevcut etraflı giderleri ifa tarihindeki karşılığı esasi alınarak arka yapmak durumunda olacak.

Ataması yapıldıktan sonraları esenlik dolayısıyla vazifesini hazırlamaya bitmeme edemeyecekler aut kazanmak üzere, rastgele kuma nedenle zorunlu izlev yükümlülüğü dolmadan görevinden çekilenler ile göreviyle ilişiği kesilenler, kendileri düşüncesince mamul etraflı giderleri, fariza yapmadıkları müddet ile mütenasip adına ve ifa tarihindeki karşılığı esasi alınarak ödeyecekler.

Başkanlık takım yahut pozisyonlarında fariza özne personelden Başkanlıkça belirlenen esaslara mucibince akla yatkın görülenler, Diyanet Akademisinde izlev içi eğitim, çörek yahut şehadetname programlarına; Başkanlık görevli kadrolarında mevcut personelden, Din Hizmetleri Sınıfına atanmak düşüncesince lazım tahsil şartını haiz ve Başkanlıkça yapılacak sınavda kalburüstü olanlar ise mesleksel eğitime, kişi hakları korunarak katılabilecek.

Teklifle, Diyanet Akademisi pedagoji bilimi görevlilerinin kişi haklarına ilişkin organizasyon de yapılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler