USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya-Ukrayna cenginde mihman mütareke düşüncesince çalışıyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna-Rusya harbinde geçmiş insani, sonraları kalımlı mütareke düşüncesince çalıştıklarını belirterek, "Ortada müşterek düşkün mevcut ve söndürülmezse herkesi elan aşırı etkileyecek. Yangını itfa etmek düşüncesince iri müşterek e

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya-Ukrayna cenginde mihman mütareke düşüncesince çalışıyoruz
20-03-2022 17:45
Antalya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde planlı "İl Danışma Meclis Toplantısı"nda meydana getirdiği konuşmada, Çanakkale'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Dünyanın 1915'te, hem aynısı benzeşim yepyeni ortak saldırıya bununla beraber yegâne ortak direnişe tanıklık ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Başta Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk edinmek neredeyse şehitlerimizi ve Hakk'ın rahmetine mülaki gazilerimizi gönül borcuyla yad ediyoruz. Biz topraklarımızı, vatanımızı salt harp olduğunda savunmuyoruz. 

Bugün, milletimiz yatağına erinç zarfında girsin diye, bitmiş karakollarımızda, askeri birliklerde, dağlarda, limit ötesinde, komandolarımız, askerlerimiz, polisimiz, jandarmamız elleri müteyakkız herhangi ortak sürekli yurt savunmasındalar." niteleyerek konuştu.

Türkiye'yi korumanın çabucak başkaları tetikte, er nöbetinde beklemekle de olamayacağını tabir fail Çavuşoğlu, Türkiye'yi müdafaa etmek demek, bu vatana menfez dikmiş hainlerin karşısına gecenin ortak yarısında dikilmek, sabah erkenden onların aşağılık emellerini boşa boşaltmak düşünmek bulunduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, siyasal istikballerini, namevcut ika ve bozma üstüne çatı etmeye çalışanların, Türkiye'nin izlemsel konumundan ve elde etmiş yer aldığı kazanımlarından iğbirar duyduklarının baş döndürücü açıkça bulunduğunu belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bunların maksadı Türkiye'yi müdafaa etmek değil, Türkiye'nin önünü kesmek, Türkiye'yi geçmişin pusarık ve biçare günlerine arka götürmektir. Bugün Türkiye, aceleci ve sansasyonel kararlar alarak dünyanın muhtelif bölgelerinde varlığını çalışan ortak halde sürdürüyorsa bunun sebebi, çelimli ortak liderlikle stabil ve çalışan ortak halde yönetiliyor olmasıdır. Biz yerel ve ulusal savunma, yerel ve ulusal uygulayım bilimi derken, kalkınan ve gelişen ortak Türkiye hedeflerken, ihracatta ve üretimde önder ortak abuhava edinmek düşüncesince uğraşırken, yerel arabasını en sonuç teknolojiyle dünyanın en prestijli markalarından birisi yaparak evren sahnesine çıkarırken, vizyoner ortak dümen anlayışıyla ilerleyici ortak ülkede, önemsiz ve atlatılabilecek krizleri, baş döndürücü büyükmüş denli gösterip provokasyona ve itibarsızlaştırma siyasetine dönüştürenleri milletimiz görüyor, biliyor."

Antalya Diplomasi Forumu

Üstesinden gelinmesi müstelzim mesail olduğuna ayraç fail Çavuşoğlu, dünyanın zarfında bulunmuş yer aldığı krizin etkilerini olanaklı olduğunca Türkiye'ye, millete yansıtmamaya çalıştıklarını söyledi.

Terörle, enflasyonla global krizlerle Türkiye'ye hakkında oynanmak maksut oyunlarla uğraş etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'yi çaresiz, tükenmiş, sistemi kilitli ortak abuhava denli gösterenin, ki olursa olsun bu ülkeye işlev etmediğini kaydetti.

Çavuşoğlu, bugün hepsi dünyanın tanık yer aldığı ortak Türkiye profili bulunduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin gücünü, global ortak oyuncu olduğunu, arsıulusal bölgede oynadığı rolün önemini, muhip sevmeyen hacısı hocası benimseme ediyor. Bunun en sonuç örneğini güzeşte hafta düzenlediğimiz Antalya Diplomasi Forumu'nda hacısı hocası gördü." dedi.

Forumda üç devir süresince diplomasinin kalbinin Antalya'da attığına yer veren Çavuşoğlu, 17 mevki ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 arsıulusal organizasyon önderi ve temsilcisinin foruma katıldığını, 200'den ortak tomar musahabe yapıldığını aktardı.

Bu çeşit faaliyetlere vaktiyle Davos ve Münih denli merkezlerin ev sahipliği yaptığını anımsatan Çavuşoğlu, "Bugün bundan böyle bu haritada en merkezde Antalya da var. Uluslararası siyasetin geleceği Antalya'da konuşuluyor. Antalya Diplomasi Forumu bugüne derece ezilen Afrika ülkeleri ve az ümranlı devletler düşüncesince de seslerini duyurdukları ortak ortam oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, forumdan sonraları diplomatlık tempolarının elan da arttığını ve sonuç ortak haftada da koyu diplomatlık yaşadıklarını bildirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı

Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi düşüncesince şişman ortak efor zarfında bulunduğunu tabir fail Çavuşoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Maalesef Avrupa'da ortak ayrıksı harbe elan tanık oluyoruz. Kuzeyimizdeki dü şişman komşumuzun savaşı, hepsi evren denli bizi de direkt etkiliyor. Bu krizin esasen buyana prensipli ortak davranış sergiledik. Eğilip bükülmeden, doğruya 'doğru', yanlışa 'yanlış' dedik. 2014'te Kırım'ın ilhakına en çelimli tepkiyi verdik. Cumhurbaşkanı'mız, Antalya Diplomasi Forumu'ndaki zamanı konuşmasında da söyledi. O devir evren müstelzim tepkiyi verseydi, bugün bunlar yaşanmazdı. Rusya ile nice bölgede yaklaşan ilişkilerimiz var. Ancak, bu ilgiler hakkı hukuku savunmamıza bariyer olmadı. Suriye'de, Libya'da bunu yaşadık. olanak olduğunda, Kafkaslar, Libya ve Suriye denli ağır dosyalarda hal düşüncesince beraberce çalıştık, çalışıyoruz. Ukrayna ile de baş döndürücü yaklaşan ilgiler bünye ettik. Birbirimize kimlikle yolculuk edecek derece yakınlaştık. Bu dü komşumuz arasındaki yüklülük tırmanınca, ısıdam arbede çıkmaması düşüncesince şişman himmet gösterdik. Hatta savaştan ortak devir önceki Cumhurbaşkanı'mız, Putin ile görüştü. Maalesef, Rusya çağrıları dinlemedi ve bugünlere geldik. Rusya'nın saldırısını hepsi dünyayla beraberce kılıç de eleştirdik. Birleşmiş Milletler ilkin edinmek neredeyse hepsi kuruluşlarda bu saldırıyı reddettik, Ukrayna'nın arazi bütünlüğüne çelimli dayanak verdik."

Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi arasında ortak âşık mevcut ve söndürülmezse bu âşık herkesi elan baş döndürücü etkileyecek. Yangını sönümlemek düşüncesince şişman ortak efor içindeyiz. Cumhurbaşkanı'mız ve biz seferber ergin durumdayız. Her dü tarafla konuşarak, önceki insanca ateşkes, sonraları kalımlı mütareke düşüncesince çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna yanlarını önceki Antalya'da ortak araya getirdiklerini hatırlattı. Bu hafta da Rusya ve Ukrayna'da mevkidaşlarıyla gine görüştüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Tarafların bazısı konkre mevzular üstünde müzakereleri sürüyor. Müzakere ekipleriyle de dek şeklinde olduğumuz düşüncesince bu detaylarla ait bilgiye sahibiz. Tüm detaylarını açıklamamız bahis konusu olmaz. Çünkü kılıç yanlışsız ortak arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık görevi oynuyoruz. Tüm bu temaslarımızda tarafların esas mevzularda anlaşmaya yaklaşan bulunduğunu görüyoruz. Tabii harp bitmeme ederken, siviller ölürken barışmak anca hazırlop ortak nesne değil. Yine de ortak ivme yakalandığını bildirmek isterim. Ukrayna yansızlık statüsü karşılığında güvenliğinin güvence edilmesini istiyor. Güvenlik Konseyi sürekli üyeleriyle Türkiye ve Almanya'nın da bu anlaşmanın garantörü olmasını istiyor. Bu da bizlere mahsus güvenin ortak ayrıksı göstergesi."

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herhangi ortak dü liderle temaslarını sürdürdüğünü aktararak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i ortak araya getirme çabalarının bitmeme ettiğini bildirdi.

Bu liderleri Türkiye'de ortak araya getirmeyi dilek ettiklerini özetleyen Çavuşoğlu, "Tıpkı Belarus müzakereleri önceden söylediğimiz, isteklendirme ettiğimiz denli yeri, nerede yer aldığı baş döndürücü ehemmiyetli değil. Biz isteriz, en dobra halde mefruşat hazırlarız. mühim bulunan dü abuhava arasındaki müzakerelerin, dü liderin ortak araya gelmesini gerektirecek düzeye çıkması." niteleyerek konuştu.

- "Barış düşüncesince aralıksız çalışıyoruz"

İnsani mütareke düşüncesince başkaca çalıştıklarına aksan karşıcı Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler, Kızılay, Kızılhaç denli kuruluşları harekete geçirdik. Bu harp şartlarında 15 binden ortak tomar kardeşimizi ülkemize getirdik. Kırım Tatarı, Ahıska Türkü, Azerbaycanlı, Türkmen denli kardeşlerimizin tahliyelerine de dayanak olduk. Barış düşüncesince aralıksız çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya diplomatlık haritasında biçim konumunda olduklarına dikkati çekici Çavuşoğlu, yola "oyun kurucu" olma iddiasıyla çıktıklarını, oyunu kurarak, oynanan oyunları da bozduklarını dile getirdi.

Dış politikada çalışan edinmek düşüncesince güçlü, kararlı, prensipli ve adaletli olmanın önemine ayraç fail Çavuşoğlu, şöyleki konuştu:

"Masada çelimli edinmek düşüncesince sahada çelimli olacağız. Yeri geldiğinde, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Libya'da sahaya indik, kılıç olmaksızın hile kurulamayacağını dosta düşmana her insana gösterdik. 'Kendi hikayemizi yazarız, kimsenin senaristliğini oynamayız' dedik. Diğer taraftan prensipli ve adaletli edinmek gerekir. Eğilip bükülmedik, cemi doğruları söyledik beyaza 'beyaz', siyaha 'siyah' dedik. Bugün dünyada arabuluculuk dair ortak markaysak, hem Rusya hem Ukrayna bizlere güveniyorsa, bu prensipli ve adaletli tavrımızdan dolayı. BM, AGİT ve İİT denli en şişman arsıulusal teşkilatlarda arabuluculuk yâran grubunun eş başkanlığını yapıyoruz. Bizdeki ortak endam aykırılık dışında, hepsi evren Türkiye'nin bu aktif, ezber bozan aut politikasını ölçüm ediyor."

Yarın Abu Dabi'de Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiler Konferansı'na öz saygı misafiri kendisine seslenme edeceğine yer veren Çavuşoğlu, ahir devir Pakistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı, arkası sıra Brüksel'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde NATO Zirvesi'ne katılacaklarını aktardı.

- "Bizler muhtemel Türkleriz, dünyanın umuduyuz"

Çavuşoğlu, doğuda-batıda dünyanın herhangi ortak durumunda edinmek icap ettiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bizler muhtemel Türkleriz, dünyanın umuduyuz. Türk beklenendir, dünyanın herhangi ortak indinde olmaya bitmeme edeceğiz. 253 temsilciliğimiz, dışarı satım kapasitemiz, TİKA'mız, Yunus Emre'miz, Maarif, Yurtdışı Türkler Başkanlığımız, Diyanetimiz, Türk Hava Yollarımız, çırçıplak maşer kuruluşlarımız, defans sanayimiz. Fakat en ilkin milletimizin nitelikleri, medeniyetimizin derinliği. 2023 hedeflerimize erişmek düşüncesince mukteza liderliğe, izlemsel bakışa, olanak ve yeteneklere sahibiz. Dünya barışı düşüncesince içtenlikli kendisine çalışan, konkre ıslah önerisinde mevcut biricik önder Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."

AK Parti'de siyasa yapmanın en herşeyden ilk olarak bu mesuliyeti üstlenmeye isteyen edinmek düşünmek bulunduğunu özetleyen Çavuşoğlu, Antalya'yı kara, hava, kükremek ve demiryoluyla hazırlop ulaşılabilir ortak memleket durumuna getirdiklerini söyledi.

Antalya'da 677 kilometre mukassem kere ağına ulaştıklarını tabir fail Çavuşoğlu, nice yolu, tüneli tamamladıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'ni yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkaracaklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, memleket merkezi, Serik ve Korkuteli ilçelerine doğalgaz getirdiklerini, Elmalı, Kumluca, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ile Mersin'in Anamur ilçesine derece herhangi ortak noktayı en endamsız sürede doğalgazla buluşturacaklarını bildirdi.

- Manavgat yangını

Manavgat'ta temmuzda Cumhuriyet tarihinin en şişman âşık afetini yaşadıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Yangında 6 bin 522 çiftçimiz ve 35 bin 160 dekar meydan dokunca gördü. Vatandaşlarımızın zararlarını istikbal etmek düşüncesince nakdi kendisine 236 milyon lirası ekincilik ziyanı edinmek neredeyse 300 milyon liranın üstünde iane yaptık. Çiftçilerimizin yanan traktörlerinin hesabına yenilerini verdik. Yangında dokunca gören konut, ahır ve samanlığın yenilerinin inşaatına başladık." dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti devrinde Antalya'da 18 mevki hastanesi, 24 karı sağlığı merkezi, 2 diş sağlığı merkezi, 8'i 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu edinmek neredeyse toplamda 56 keyif tesisini hizmete sunduklarını belirtti.

Türkiye'nin makus talihini değiştirenin Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Cumhur İttifakı'nın iddiası çabucak kudret edinmek değil, herhangi ortak bölgede ülkemizi en yukarı lige transfer iddiasıdır. Bu nedenden Cumhur İttifakı'mızı güçlendiriyoruz, elan da güçlendireceğiz ve 2023'e elan çelimli gireceğiz. Bu davanın neferleri de sizlersiniz." dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da hayattaki gelişimleri ve AK Parti hükümetinin meydana getirdiği emek harcamaları anlattı.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, haşat gelişmek bilmeden, hüzne kapılmadan ulus düşüncesince çalışmaya bitmeme ettiklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler