USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Panama kıymetli birlikte ortak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diplomatik, ticari ve hesaplı kapasitesiyle dalında ehemmiyetli eş gösteriş oynayan Panama'yı kalburüstü eş eş namına gördüklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Panama kıymetli birlikte ortak
28-04-2022 22:46
Panama

Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunmuş olduğu Panama'da Dışişleri Bakanı Erika Mouynes ile yanında araya geldi, yanı sıra ve heyetler arası görüşmelerin arkası sıra planlı eş matbuat toplantısında konuştu.

Panama'da bulunmaktan çevre memnuniyetini dile getiren Çavuşoğlu, "Sayın Erika Mouynes'e beni buraya çağırma etmiş olduğu düşüncesince aşırı teşekkürname ediyorum. Latin ABD turunda Panama'yı ziyaret etmekten çevre talih duyuyorum." dedi.

Çavuşoğlu, sonuç yıllarda dü diyar ortada sıklaşan temaslara ayraç ederek, "Panama ve Türkiye, tecim ve geri hizmet düşüncesince ehemmiyetli lehçe merkezlerdir. Özellikle parlamenterler düzeyinde meydana getirilen ziyaretler ve aykırı dışişleri bakanların ziyaretleri başkaca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Panama Cumhurbaşkanı Laurentino Cortizo'ya davetini ilettik." diyerek konuştu.

İlerleyen süreçlerde dü diyar arasındaki ziyaretleri arttıracak girişimlerde bulunacaklarını aktaran Çavuşoğlu, "Sayın Mouynes'i Antalya Diplomasi Forumunda ağırlamaktan talih duyacağız. Bugün kendisiyle konkre mevzuları arkadaşlarımızla yanı sıra ele aldık. Siyasi diyaloğumuzu, iktisadi ilişkilerimizi koyulaştırma dair uygun kaldık." değerlendirmesinde bulundu.

"Panama'yı kalburüstü yanında eş namına görüyoruz"

Çavuşoğlu, dü diyar arasındaki iktisadi iş birliğinin hâlâ da gelişim göstermesi icap ettiğini vurgulayarak, "İkili tecim hacmimiz sabık sene yüzdelik 50 artarak 323 milyon dolara ulaştı. Diplomatik, ticari ve iktisadi kapasitesiyle alanında ehemmiyetli yanında gösteriş oynayan Panama'yı kalburüstü yanında eş namına görüyoruz." ifadesini kullandı.

İki diyar ticaretinde özlük lehlerine müteveccih ağırbaşlı yanında açıkça olduğuna dikkati çekici Çavuşoğlu, bunun dengelenmesi düşüncesince bakanların bu mevzuları çalıştığını söyledi.

Çavuşoğlu, inşaat, enerji, transport ve terbiye mevzularını danışma ettiklerini belirterek, "Özellikle, turizm, erke ve geri hizmet hikayelerinde şişman yanında gizil bulunuyor. İmzalayacağımız ticaret, gezim ve iktisadi teşrikimesai anlaşması, ülkelerimiz ortada muhtelit iktisadi komisyonunun ve iş konseyinin kurulmasını sağlayacak." dedi.

"Son yıllarda firmalarımızın Panama'ya merakı artıyor"

En sonuç Panama'da planlı fuara 18 Türk firmasının katıldığının altını çizen Çavuşoğlu, "Türk firmalarının Panama'da envestisman yapması düşüncesince isteklendirme ediyoruz. Özellikle ulaşım, lojistik, mal ve ticarette Panama'nın sunmuş olduğu izlemsel fırsatlardan yararlanmalarını istiyoruz. Görüyoruz ki, sonuç yıllarda firmalarımızın Panama'ya merakı artıyor." diyerek konuştu.

Çavuşoğlu, dakika imzalanacak "Turizm İş donanması Anlaşmasıyla" dü ülkenin hâlâ da yakınlaşacağını belirterek, "Türkiye ve Panama dü gezim ülkesidir. Türk Hava Yollarının (THY) Panama ile İstanbul ortada kesiksiz direkt pervaz yapması dair da uygun kaldık." ifadesini kullandı.

Eğitim ve ekin hikayelerinde Türk dilinin Panama Üniversitelerinde okutulması düşüncesince iş birliğinin güçlendirileceğini dile getiren Çavuşoğlu, bu mevzuda dişi görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Latin ABD ve Karayipler bölgesiyle ilişik mevkidaşından bilim aldıklarını kaydederek, "Ben de Ukrayna mücadelesi özellikle iktisap etmek neredeyse bizim bölgemizdeki mevzular üzerine bilim verdim. Bu krizlerin yansımaları karşısında ve bu cins sınamalarla nite savaşım edebileceğimizi konuştuk." diyerek konuştu.

"Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ağırlamaktan talih duyuyoruz"

Bakan Mouynes de Çavuşoğlu ziyaretinin dü diyar arasındaki önce resmi ziyaret bulunduğunu hatırlatarak, "Sayın Çavuşoğlu'nun ülkemize meydana getirdiği ziyaret çerçevesinde değme dü ülkeye de faydasına olacak biçimde iktisat ve ticari iş birliğini mevzularını ele aldığımızı beyan etmek isterim. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ağırlamaktan talih duyuyoruz." dedi.

Düzensiz muhaceret mevzularını Çavuşoğlu ile değerlendirdiklerini dile getiren Mouynes, bu ziyaret vesilesiyle ehemmiyetli global mevzuları paylaştıklarını başkaca terbiye ve bilimsel nitelikli mevzular özellikle iktisap etmek neredeyse nice mevzuyu masaya yatırdıklarını belirtti.

"Çavuşoğlu'ndan 3. Antalya Diplomasi Forumuna ortaklık daveti aldık"

Mouynes, Panama'nın izlemsel yanında alanda bulunulduğunu anımsatarak, "THY'nin direkt uçuşlarını baştan gündeme aldık, Panama'dan Türkiye'ye meydana getirilen ihracatı arttırmayı konuştuk. Aynı biçimde Türkiye'nin de Panama'ya yapacağı yatırımların teşvikini ele aldık. Çavuşoğlu'ndan dünyaca üne cemaat 3. Antalya Diplomasi Forumu ortaklık daveti aldık. Türkiye ile Panama arasındaki fersah bariyer bulunmadığı neredeyse bilakis bunu yükseltmek düşüncesince fırsatları kullanacağız." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler