USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Maarif Vakfı dünyanın en iri 5. terbiye bilimi bilimi kurumu biçimine geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maarif Vakfı Kolombiya Temsilciliğinin açılışında icra ettiği konuşmada, Maarif Vakfının dünyanın en iri 5. terbiye kurumu durumuna geldiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Maarif Vakfı dünyanın en iri 5. terbiye bilimi bilimi kurumu biçimine geldi
27-04-2022 21:46
Bogota

Çavuşoğlu, resmi görüşme kapsamında bulunmuş olduğu Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, Maarif Vakfının dünya temsilciliği binasının açılışı töreninde konuştu.

İki dünya ulusal marşlarının okunmasıyla başlamış olan törende davetlilere seslenen Çavuşoğlu, Kolombiya'nın Latin ABD turunda görüşme etmiş olduğu 6. dünya bulunduğunu söyledi.

Türkiye ile Kolombiya ilişkilerine değinen Çavuşoğlu, Kolombiya'nın bölgedeki ehemmiyetli ortaklarından bir tanesi bulunduğunu kaydederek, ev sahibi Dışişleri Bakanı Marta Lucia ile ehemmiyetli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, zaman Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque başkanlığında ilişik bakanlarla düet ve lehçe mevzuları ele aldıklarını aktararak, "Hüsnükabul düşüncesince Duque'ye müşterek kat hâlâ huzurunuzda teşekkürname kılmak istiyorum. Kolombiya Latin ABD açılımımızda ehemmiyetli müşterek merkezdir." niteleyerek konuştu.

Türk Hava Yolları (THY), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Anadolu Ajansının Bogota'da bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Kurumlarımızın lehçe ofisleri burada, Maarifimizin de bu kurumlara eklenmesi sevinme vericidir. Kurumlarımızın bütünü bizim cezaevi bebeğimizidir." ifadelerini kullandı.

Maarif Vakfının 67 ülkede değişik düzeylerde çalışkanlık gösterdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Vakfımız, zaman dünyanın en iri 5 pedagoji bilimi kurumu durumuna geldi. Biliyorsunuz diplomatik ağ ve amaç sayısı bakımından Türkiye kendisine gene dünyada 5. sıradayız. Maarif, Türkiye'nin arsıulusal eğitimdeki markası ve gururu oldu." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Köklü medeniyetimiz ve insanca değerlerimiz yardımıyla akıbet zamanlarda Türk kültürü ve dili nazarıitibar çekiyor. Maarif Vakfımız, bu mevzuda baş döndürücü ehemmiyetli müşterek fonksiyon görüyor. Aynı biçimde Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerimiz de bu manada mevrut talepleri istikbal kılmak düşüncesince acemi programlar düzenliyor. Farklı üniversitelerimiz başta Ankara Üniversitesi benim de izinli olduğum üniversite, Kolombiya ve Latin ABD ülkelerindeki üniversitelerle andıran teşrikimesai yaparak Türkçe eğitimi düşüncesince güç harcama ediyor. " değerlendirmesinde bulundu.

"Kolombiya, Maarif Vakfımızın Güney Amerika'daki ikinci temsilciliğidir"

Bakan Çavuşoğlu, Güney Amerika'daki mümessillik ve meslek sayısının artacağına inandıklarını ve Dışişleri Bakanlığı kendisine Maarif Vakfına en çelimli desteği vereceklerini söyledi.

Temsilciliğin Türkçe eğitimine Kolombiya'da katkıda bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, "Kolombiya, Maarif Vakfımızın Güney Amerika'daki ikinci temsilciliğidir. Bogota'da Maarif Temsilciliğimiz başkaca Türk tarihi, kültürü ve diplomasisi dalında faziletkâr lisans ve doktora programlarının oluşturulması, ülkelerimiz ortada öğretim üyesi ve mektepli değişiminin artırılması kabilinden ameliyat göstermektedir. " dedi.

Çavuşoğlu, Maarif Vakfının şimdiden Kolombiya'da ehemmiyetli işleri yaptığına ayraç ederek, "Kolombiya'nın önde mevrut üniversitelerinden Nacional ve Externado ile teşrikimesai hazırlamaya başlamış bulunmaktadır." bilgisini verdi.

Geçen hafta "Bogota Uluslararası Kitap Fuarında" Maarif Vakfının müşterek standı bulunduğunu özetleyen Çavuşoğlu, "Bilgi güçtür' niteleyerek müşterek lakırtı var, çelimli edinmek hata sahihi olmayı gerektirir. Sorumsuzca makbul güç, insanlığa dokunca verebiliyor." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Kolombiya Maarif Vakfı Temsilciliğinde alın teri dökenlere teşekkürname ederek, şöyleki konuştu:

"Medeniyetimizde bilginin insanlığın yararına kullanılması icap ettiğini öğreten ilim, kültür ve hüner kabilinden kavramlarımız var. Mevlana Hazretleri, 'Nice ulema mevcut ki, esas irfandan nasipsizdirler' derken bunu kastediyor. İrfan anlayışına vizyonunda ve misyonunda arazi sağlayan Maarif Vakfımız bu manada baş döndürücü önemlidir. Bu duygularla Maarif Vakfımızın Kolombiya Temsilciliğinin yararlı olmasını ve iyi hizmetlere okazyon olmasını diliyorum."

İki dünya ortada güreşçi köprüsü vazifesi olmasını dilek ediyoruz

Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık da konuşmasında, Maarif Vakfının Türkiye ile Kolombiya ortada acemi afak açacağına inandıklarını belirterek, "21 Ocak 2020 zamanı bakımından beniz yüze pedagoji bilimi vermeye başlamış olan Kolombiya eğitimi merkezimizin dü ülkeyi yakınlaştırarak güreşçi köprüsü görevini adına getirmesini dilek ediyoruz." ifadesini kullandı.

Maarif Vakfının, kar maksadı gütmeyen müşterek pedagoji bilimi vakfı bulunduğunu dile getiren Işık, "Dünya genelinde 67 ülkede çalışkanlık yürütürken, 49 ülkede 21 pedagoji bilimi merkezi ve müşterek darülfünun de karışma edinmek kıl payı 427 pedagoji bilimi kurumunda, toplamda 48 bin 687 öğrenciye pedagoji bilimi vermektedir. " dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler