USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gelecekle ait erek koyduğunuz devir behemehâl ulaşırsınız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gençlere gelecekle ilişik hedefler koymaları tavsiyesinde bulunarak, "Kendime her daim ilkokuldan sonraları hedefler koymaya başladım. Mesela dış ilişkiler uzmanı olmaya ortaöğretim yıllarında değişmeyen vermiştim." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gelecekle ait erek koyduğunuz devir behemehâl ulaşırsınız
13-03-2022 01:19
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Antalya Diplomasi Forumu 2022

Çavuşoğlu, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında ADF Gençlik temasıyla planlı TRT oturumunda gençlerin sorularını yanıtladı.

Gönül Dağı dizisi oyuncusu Gülsim Ali İlhan, TRT’nin dünkü dizisi Hz. Mevlana'nın başrol aktörleri Bülent İnal ve Kaan Yıldırım ile dizinin yönetmeni Can Ulkay'ın hatip şekilde arazi almış bulunduğu paneli, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da izlem etti.

Türk aut politikasında okşayıcı zorla önemine yer veren Çavuşoğlu, dinç nüfusun erdemli olmasının Türkiye’nin şu anda en iri güçlerinden hissedar tanesi bulunduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, devletlerin gücünün ekonomik, askeri, kültür, sanat, bilgelik ve edep bilimi bilimi az daha alanlardaki kuvvetiyle ölçüldüğünü belirterek, bunların önemine aksan yaptı.

Uluslararası ilişkilerde kaba ve okşayıcı çelim kavramlarının bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, bu güçlerin hangisinin ne devir kullanabileceğini ve ikisinin sentezini yapabilmenin ehemmiyetli bulunduğunu anlattı.

"Bir ülkenin kalımlı gücü bana uyarınca okşayıcı gücüdür"

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı haricinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Hava Yolları ve Kızılay az daha kurumların Türkiye'nin okşayıcı gücüne dayanıklı kuruluşlar bulunduğunu kaydetti.

Esas olanın "yumuşak güç" olduğuna dikkati çekici Çavuşoğlu, "Bir ülkenin kalımlı gücü bana uyarınca okşayıcı gücüdür." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin okşayıcı gücünde Türk dizilerinin yerinin ne bulunduğu yönündeki soruya karşılık verici Çavuşoğlu, Türk dizilerinin dünyanın gelişigüzel muhik izlendiğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, gittiği ayrımlı devletlerde karşılaştıkları şahısların Türk dizileriyle ait sorular sormasının veya dizileri övmesinin önemini belirterek, devir kurnaz ayrımlı devletlerde şahısların namına hissedar dizinin doğacak bölümüyle ait sorular sorduklarına da tanık bulunduğunu aktardı.

"Diplomat olmaya ortaöğretim yıllarında değişmeyen vermiştim"

Hedeflerinde çocukluğundan itibaren kalburüstü olup olmadığının sorulması üstünde Çavuşoğlu, "Gelecekle ait hedefler ayırmak lazım. Hedef koyduğunuz devir behemehâl ulaşırsınız. Ben daima hakeza seçeneklerle bu arada kendime daima ilkokuldan sonradan hedefler koymaya başladım. Mesela hariç ilişkiler uzmanı olmaya ortaöğretim yıllarında değişmeyen vermiştim." dedi.

Çavuşoğlu, ABD'de okumayı hissedar numara sınıftayken erek şekilde koyduğunu belirterek, "Diplomasi devim bilimi hissedar alan. O nedenden behemehâl planlamalar yaparsınız. Ama beklemediğiniz gelişmeler var. Onlara da mücehhez olmanız lazım. Biz o nedenden bakanlıkta Koordinasyon ve Destek Merkezini kurduk." bilgisini verdi.

Başarılı edinmek düşüncesince iş disiplinine de gerekseme olduğuna dikkati çekici Çavuşoğlu, "İşleri eskiden gerçekleştirmek lazım, yok ise değişimin hızına fut uydurmamız beklenen değil." uyarısında bulundu.

Mesleğinin "zor hissedar meslek" bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, fakat buna karşın diplomatların alışılagelen insanlardan ayrımlı olmadığını tabir etti.

Sanatçılara maddesel ve tinsel destek

Çavuşoğlu, kültürel diplomatlık dair Dışişleri Bakanlığının çalışmalarına bağlı istifham üzerine, hars diplomasisine aşırı inandıklarını ve yararını olağandan gördüklerini aktardı.

Bakan Çavuşoğlu, "Biz sanatçılarımızın, ressamlarımızın, müzisyenlerimizin, sanatın ve kültürün gelişigüzel dalında kalburüstü arkadaşlarımızın emlak dışındaki faaliyetlerini maddesel tinsel destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı şekilde emlak içi ve haricinde aşırı sayıda aktiflik düzenlediklerini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin birtakım Asya ülkeleriyle diplomatik ilişkilerinin sene dönümünde türlü kültürel etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı.

Türk dizilerinde familya değerlerinin şimdi dobra yansıtılabilmesi düşüncesince ne adımlar atılması gerektiğine bağlı hissedar istifham üstünde Çavuşoğlu, eğlendirmesinin beraberinde gelişigüzel saf ve filmimizde bilhassa hanıma şiddetin önlenmesi konusu ilkin edinmek az daha mesajların verilebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Türk dizilerinin Türkiye'nin ve Türk insanının imajını da oluşturduğunu, senaristlerin ve yapımcıların bu mevzuda hata duyduğuna inandığını söyledi.

"Muadillerinden şimdi hissedar tomar beğenilip izleniyor"

Oyuncu Bülent İnal, Türk dizilerinin emlak dışındaki etkisine tanık bulunduğu anıların sorulması üzerine, bu anıları paylaştı.

Başta Orta Doğu devletleri edinmek az daha ayrımlı devletlerde Türk dizileri sebebiyle Türkçe mütekellim aşırı sayıda adamla lakırtı ettiğini aktaran İnal, "Kuzey Amerika, Doğu Avrupa ve Asya'da nice ülkede dizilerimiz gösteriliyor. Muadillerinden şimdi hissedar tomar beğenilip izleniyor." diyerek konuştu.

Yönetmen Ulkay ise Mevlana dizisinin hoppadak Türkiye düşüncesince değil hepsi evren düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Bizim düşüncesince aşırı ehemmiyetli bunu yapmak. Kendimiz düşüncesince yapmıyoruz." dedi.

Türkiye’nin halis muhlis dünyayla paylaşabileceği film platoları bulunduğunu da laflarına ekleyen Ulkay, Türkiye'nin bunları paylaşarak kuma yapımlar yapabileceklerine de ayraç etti.

"Eminim gelecekte aşırı hissedar tomar kuma imal olacaktır"

Ulkay, Türk dizilerinin pop olmasının en ehemmiyetli sebeplerinden birinin, baştan uyarlanan filmlerde hikayelerin Türk kültürüne, kalp ve düşüncelerine uyarınca esas hissedar Türk hikayesi ismi altında toparlayabilmeleri bulunduğunu belirtti.

Bu mevzuda aşırı aceleci ve birinci sınıf istihsal hazırlamaya başladıklarını kaydeden Ulkay, Türkiye'de aşırı sayıda birinci sınıf oyuncunun da olduğuna dikkati çekti.

"Bulgaristan'da Türk dizilerinin etkisine uygun tanık oldum"

Oyuncu Gülsim Ali İlhan da tanık bulunduğu Türk dizilerinin emlak dışındaki etkisine bağlı hissedar anekdot paylaştı.

İlhan, "Ben Bulgaristan’da doğup büyüdüm. Orada Türk dizilerinin insanoğlu üstündeki etkisine uygun tanık oldum. Bizim de oralarda diziler vakit 20.00 az daha yayınlanmaya başlardı. İnanır mısınız sokakta insanoğlu kalmazdı. Herkes evine gidip monitör karşısına oturup dizileri izlerdi." diyerek konuştu.

Türk sinemasının gelecekte Holywood ve Bolywood az daha hissedar etkiye erbap olup olamayacağı yönündeki soruya karşılık verici aktör Kaan Yıldırım ise ülkede aşırı dobra yönetmenler bulunduğunu ve tam keseye erbap olunması muhik Türkiye'nin buna başarmasında bariyer olmadığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler