USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştüğü aktarılarak, ABD'nin Türkiye'nin Ukrayna'ya müteveccih yardımlarından ötürü teşekkürname etmiş olduğu tabir edildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü
16-03-2022 23:54

ABD Dışişleri Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen yazılmış açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Bakanların görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı başlatmış olduğu mücadelesi ve bu mücadelesi kapatmak düşüncesince bitmeme fail diplomatik çabaları ele aldıkları dökme açıklamada, Blinken'ın Çavuşoğlu'na Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bahis konusu savaştan mesul avlamak düşüncesince meydana getirilen gayretler üzerine bilgilendirdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Bakan Blinken, Türkiye'ye Ukrayna'nın egemenliğine ve yer bütünlüğüne bulunan bağlılığının yanında Türkiye'nin gerekseme duyduğu anda Ukrayna'ya iane ika çabalarından çevre teşekkürname etti” denildi.

Öte taraftan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çağ Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düet ve heyetlerarası musahabe gerçekleştirmişti. Çavuşoğlu'nun erte ise Ukrayna'da temaslarda bulunması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler