USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Diriliş Ertuğrul' hayranı Pakistanlı doktor, Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi

“Diriliş Ertuğrul” dizisi ile Türkiye'ye dikkat duymaya süregelen Pakistanlı ortak tababet doktoru, Türkçe öğrenmek için Çorum'a geldi.

'Diriliş Ertuğrul' hayranı Pakistanlı doktor, Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi
14-11-2021 09:38

Hitit Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (TÖMER) pırtı yaptıran Pakistanlı doktor, Türkçeyi öğrendikten sonradan Tıpta Uzmanlık Sınavı'na girerek, kardiyoloji dalında emek harcamayı planlıyor.

Güney Amerika'dan Rusya'ya, ABD'den Pakistan'a denli dünyanın ciharıyek indinde candan izlenen Türk dizileri, Türk halkının yevmi hayat tarzı, firez ve değerlerinin tanıtılmasına ehemmiyetli yardım sağlarken, bu ülkelerden Türkiye'ye Türkçe öğrenmek için mevrut arsıulusal mektepli sayısının da artmasında ehemmiyetli gösteriş oynuyor.
Türk inşası diziler sebebiyle Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye mevrut arsıulusal öğrenciler ortada Hitit Üniversitesi TÖMER öğrencilerinden Pakistanlı tababet doktoru İman Baloch da toprak alıyor.

Hitit TÖMER'de Türkçe kursuna dahil bulunan Baloch, icra ettiği açıklamada, Pakistan'da, Tıp Fakültesinde edep bilimi bilimi görmüş bulunduğu çağda piyasaya çıkan Diriliş Ertuğrul dizisi sebebiyle Türkiye'yi yakından tanışıklık olanağı bulduğunu söyledi.

İnternetten icra ettiği tetkikat sonrasında, Türkiye'de tıpta eksperlik eğitimi almaya değişmeyen verdiğini özetleyen Baloch, "Yaptığım incelemelerden sonradan Türkiye'ye ortak güzel emniyet duymaya başladım. Burada, Türkçeyi öğrendikten sonradan TUS sınavına girip kardiyoloji dalında ortak müddet emek harcamayı planlıyorum. Burada alacağım edep bilimi bilimi ve tecrübeyle ülkeme kullanmak istiyorum” niteleyerek konuştu.

"Türkçeyi, Türk dizilerinden öğrenmeye başladım"

Türkiye'yi ve Çorum'u beklediğinden aşırı henüz hamam ve şefik kişilerin bulunduğu ortak toprak adına bulduğunu dile getiren Baloch, şunları söyledi:

“Pakistan'da Diriliş Ertuğrul dizisini seyrederken Türkçeye merakım oluşmuştu. Türkçeyi aşırı enteresan halde izlediğim Türk dizilerinden öğrenmeye başlamıştım. Ardından Türk yemeklerine ve Türk kültürüne DOĞRU alaka duydum. Gördüğüm kadarıyla Türkiye ve Pakistan karındaş devletlerin birbirine DOĞRU kültürleri var. Buraya geldiğim için mutluyum.”

Pakistanlı doktorun kardeşi de Hitit Üniversitesi'nde edep bilimi bilimi görüyor

Dr. Baloch, Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye baş başa kız kardeşi Bakhtawar Baloch ile beraberce geldiğini belirterek, “Ben Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye gelmeye değişmeyen verince, kardeşim de lisans eğitimi için Hitit Üniversitesi'ni yeğleme etti. Eğitim dili yüzdelik 100 İngilizce bulunan Uluslararası İlişkiler Bölümü 1. sınıfta edep bilimi bilimi görüyor” dedi.

"Eğitim için mevrut öğrencilerin çoğunluğunun Türk dizileri sebebiyle Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye geldiğini görüyoruz"

Hitit Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Murat Toman da mevzuyla ilgilendiren icra ettiği açıklamada, Hitit Üniversitesi'nde edep bilimi bilimi gören arsıulusal mektepli sayısının herhangi ortak güzeşte sene henüz da arttığını belirterek, bu artışta en ehemmiyetli faktörlerden birinin Türk kol alanının dünya dışındaki başarısı bulunduğunu söyledi.

Hitit Üniversitesi'nde önceki zamanlarda 60-80 yöresinde bulunan arsıulusal mektepli sayısının, bu sene bini geçtiğine ayraç fail Dr. Öğretim Üyesi Toman, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin akıbet çağda çalışkan aut politikası, amme diplomasisi alanındaki başarısı hayattaki konumunu tedricen güçlendiriyor. Türk amme diplomasisinin başarısında ehemmiyetli ortak diyalog ve kültürel lansman ara bulucu bulunan kol sektörü, ağırbaşlı gösteriş oynuyor. Üniversitemize edep bilimi bilimi için mevrut arsıulusal öğrencilerin çoğunluğunun Türk dizileri sebebiyle Türk halkını tanışıklık olanağı bulduğunu ve bu vesileyle lisans eğitimi için, Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye geldiğini görüyoruz. Bu oranla özen çekici ortak düzeyde. Şu anda dünyanın ciharıyek çeşidinden mevrut arsıulusal mektepli üniversitemizde edep bilimi bilimi görüyor.”

Muhammed Muttalip Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler