USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DIGIATHON 2022'de kazananlar muhtemelen oldu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi çeşidinden planlı Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu-DIGIATHON 2022'de kazananlar anlaşılan oldu.

DIGIATHON 2022'de kazananlar muhtemelen oldu
14-11-2022 03:09
İstanbul

Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu-DIGIATHON 2022'nin kapanışı İstanbul Ataşehir'de yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, törende meydana getirmiş bulunduğu konuşmada, Taksim'de yaşanmış bulunan patlamaya değinerek, "Rabbim inşallah şişman acılardan bizi esirgeyerek bu sıkkın süreci de atlatmayı kader etsin diyorum." niteleyerek konuştu.

Yapay zeka teknolojilerinin ahit geldiği noktada sektörleri ne etkilediği, onlar düşüncesince ne bedel ürettiğiyle ait bundan sonra kimsenin şüphesi kalmadığını özetleyen Varank, ümranlı ve büyümekte bulunan kâffesi devletlerin bireşimli zekanın gizil kazanımlarına müteveccih ağırbaşlı adımlar attığı yanında dönemden geçildiğini söyledi. Varank, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Biz de çabucak gelişen bu teknolojiden layıkıyla yararlanma edebilmek düşüncesince Kalkınma Planlarımız ile Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde bireşimli zekayı konuşu etki, maşeri yarar ve millî asayiş açısından memleketimiz düşüncesince eleştiri uygulayım bilimi sahalarından birisi adına belirledik. Bu itibarla, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve ait kâffesi paydaşlarla hazırlamış olduğumuz Ulusal Yapay Zeka Stratejimizi geçtiğimiz sene yayımladık. Önceliklerimiz doğrultusunda 'beşeri sermaye, Ar-Ge ve girişimciliğin desteklenmesi, altyapının geliştirilmesi, sosyoekonomik uzlaşma düşüncesince tensikat ve arsıulusal iş birliği' mevzularına odaklandık."

Bakan Varank, bireşimli zeka teknolojilerine doğrultu verecek kalifiye insanoğlu kaynağına envestisman yaptıklarına değinerek, 2025 yılına derece bu alandaki istihdamın minimum 50 bine ulaşmasını istediklerini belirtti.

Türkiye Açık Kaynak Platformundan 42 yazılım okullarına, DENEYAP Türkiye Atölyelerinden Uluslararası Lider Araştırmacılar Programına ve TEKNOFEST'e derece aşırı yenilikçi projeleri olduğuna aksan karşılayıcı Varank, "96 uygulayım bilimi ihya bölgemiz, 1600'e DOĞRU Ar-Ge ve Tasarım merkezimiz bu anlamda Ar-Ge ve yenilikçilik ekosistemimizi besliyor." dedi.

Bakanlık adına ortaya koydukları stratejiler ile global ölçekte bedel üreten sürdürülebilir yanında bireşimli zeka ekosistemi bina kılmak istediklerine dikkati çekici Varank, geliştirilecek projelerle kamu, hususi sektör, uygulayım bilimi girişimcileri ve gayrı paydaşların beraberce iş etme modelini benimsemesini sağlayacaklarını anlattı.

Bakan Varank, desteklenmeye doğruluk ele geçiren 10 konsorsiyumun temsilcilerini kutlama kartı ederek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Üretim teknolojilerinden mali teknolojilere, hava değişikliğinden tarım, besin ve hayvancılığa derece rüçhan adına belirlediğimiz kâffesi bölgelerde inşallah verim ve hizmetler geliştireceksiniz. Geliştirdiğiniz teknolojiler yardımıyla hatlarınızda okunabilen üretimi sağlayabilecek, verimliliğinizi ve kalitenizi artırabilecek, maliyetlerinizi azaltacak, pazarlama, adanmış ve dış satım gücünüzü yükseltebileceksiniz. Kısaca elan kompetitif olacaksınız. Şundan sakıncasız olabilirsiniz tığ bundan ahir süreçte ahit bulunduğu üzere gelişigüzel daim yanınızda olacağız."

"Kağıdın yerini icraat aldı"

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu'na önceden ellerinde çabucak açacak kelimeler bulunan "e-Devlet kapısı", "blokzincir", "Milli Teknoloji Hamlesi" ve "dijitalin yüzyılı"nın bulunduğunu belirtti.

Koç, dayanıklı sabık 30 saatlik maratonun arkası sıra bundan sonra ellerinde e-Devlet kapısı düşüncesince geliştirilen mahsulat ve birbirinden ibdai geliştirilen blokzinciri projeleri bulunduğunu söyledi.

Teknolojinin insanoğlu yaşamına getirmiş bulunduğu dönüşümün himmet kesmeden bitmeme ettiğine ayraç fail Koç, beniz yüze ve kağıt tabanlı sürecin yerini mekandan ve vakitten özgür uygulamaların aldığını anlattı.

Koç, sayısal dönüşümün deli dolu yanında proses bulunduğunu belirterek, zamanın acemi başrol teknolojisinin de bundan sonra demci defter teknolojileri bulunduğunun altını çizdi. Koç, şunları söyledi:

"Bu düzensiz defter teknolojilerinden birisi bulunan blok zinciri ise vadettiği güvenilir, şeffaf, değiştirilemez ve merkezi sıfır mimarlık yardımıyla gelişigüzel devir elan yanında tomar yararlanma oranına ulaşıyor ve maşeri yaşantımızda şişman yanında gizil gösteriyor. Dünya ekonomisindeki dengeleri muhavvil anadan görme iktisat düşüncesince çevrilme sayılabilecek bitcoin de sizler üzere araştırman yaşayan plan üreten şahıslar kabilinden ortaya çıkartıldı. Sizler de bu 30 zaman devam eden DIGIATHON finalinde sayısal mevki uygulamalarına blok zincir çözümleri aradınız ve e-Devlet kapısına acemi yanında nefes getirecek planlar oluşturdunuz. Belki de burada evvel adımlarını attığınız projeleriniz sayısal mevki uygulamalarına yenilikler getirecek."

Koç, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi adına gelişigüzel sene değişik yanında mevzuyu gündeme alıp DIGIATHON'ları bitmeme yol açmak istediklerinin altını çizerek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Yüzyılı"nda vurguladığı üzere dönemi yakalamaya etkin ülkeden döneme doğrultu sağlayan ülkeye revan yanında seyahat içerisindeyiz." halinde konuştu.

Yarışmada yanında numara TKM-M060, ikinci 0XA1E1ACE1E, üçüncü BİLKENTDEV takımları olurken, konuşmaların arkası sıra kazananlara ödülleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler