USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DHKP-C'nin sanki İstanbul Anadolu semt sorumlusu itirafçı oldu, can alıcı bilgiler verdi

Silahlı terör örgütü DHKP-C'ye müteveccih jandarma operasyonuyla yakalanan örgütün neymiş İstanbul Anadolu semt sorumlusu K.K, çalışan nedamet hükümlerinden faydalanmak düşüncesince itirafçı ha ve ehemmiyetli bilgiler paylaştı.

DHKP-C'nin sanki İstanbul Anadolu semt sorumlusu itirafçı oldu, can alıcı bilgiler verdi
30-01-2022 13:34
İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu kabilinden ölçülü soruşturmada jandarma görevlilerince ifadesi tahsil edilen örgütün neymiş İstanbul Anadolu semt sorumlusu K.K, 45 sayfalık beyanında ehemmiyetli beraberinde konumda bulunmuş yer aldığı örgütle alakadar bütün bildiklerini anlattı.

Üniversiteden politik vakalara katılmaktan gözaltına alındığı düşüncesince atıldığını ve gönül rahatlığı küşade nice dosya bulunduğunu tamlayan K.K, "Terör örgütüne illet ve nerede girdiği" sorusuna karşılık, "yaşadıkları birtakım hadisat ondan sonra arayış içine girdiği, beraberinde sene hayattaki ihtilalci hareketleri araştırmış yer aldığı ve Türkiye'de en aşırı DHKP-C'nin eylemlerini gördüğü" beyanında bulundu.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a müteveccih eylemi YouTube'da seyrederek örgüte sıcakkanlılık duymaya başladığını özetleyen K.K, örgüte ilişik "Yürüyüş" dergisi adanmış standında DHKP-C ile huzur bağlantısını kurduğunu, Okmeydanı Gençlik Derneğine pıtrak kesif gidip geldiğini ve bu biçimde devrimciliğe başladığını söyledi.

"Bayrampaşa Çevik Kuvvet'e müteveccih silahlı hamle evveliyat eylemci bizlere halay çektirdi"

Okmeydanı'nda tutuklanıp Silivri Cezaevi'nde yattığını ve 60 çağ sonraları boşaltma edildiğini tamlayan K.K, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Emniyet Müdürlüğüne örgüt kabilinden meydana getirilen saldırıyla alakadar şunları kaydetti:

"Üniversite eyleminde gene gözaltına alınıp başıboş bırakıldık. Avukatım B.T. idi. Gençlik binasında geçirdiğimiz beraberinde günde D.U. bana gelip A.K. ve A.T. ile Grup Yorum'un '5. Tam Bağımsız Konseri Komitesi'nde işyar olduğumuzu söyledi. İdil Kültür Merkezi'nde katıldığımız komisyon toplantısında A.A, H.B, B.K. ve adını hatırlamadığım beş altı isim hâlâ vardı. Ertesi çağ D.U'nun da bulunmuş yer aldığı komisyon toplantısında 'Grup Yorum konserinin yasaklanması şeklinde kuvvetle bu konseri yapacağız, icabında insanoğlu bizim talimatlarımızla ölecek.' denildi. 3 Mart 2016'daki Bayrampaşa Çevik Kuvvet'e Çiğdem bacı ve Berna'nın meydana getirmiş yer aldığı silahlı eylemden 1-2 tün evvela Çiğdem abla, gençlikte akşam ezanı evlere dağılmadan evvela bizlere orada halay çektirdi. Şarkı, yırlamak söyleyerek dağıldık. Birkaç çağ sonraları sabahleyin çaylaklık binasına gittiğimde, televizyondan Çiğdem bacı ve Berna'nın meydana getirmiş yer aldığı silahlı eylemi gördüm. Örnektepe Mahallesi'nde duvarlara 'Berna Yılmaz, Çiğdem Yakşi ölümsüzdür, Halk Cephesi' yazdık."

Gerilla kazanmak istediğini bildikleri düşüncesince namına disk içre yetişek talimatlarının verildiğini, Anadolu mesuliyeti vazifesini birine devrettikten sonraları Yürüyüş dergisinde tezyinî beraberinde göreve bitmeme ettiğini fakat gerçek işinin materyal mesuliyeti bulunduğunu dile getiren K.K, 10 bin liraya silah aldığını da söyledi.

"Dilek Doğan savcısını iple boğun' buyruğu aldım"

Örgütte gerilla olma talebinin onama edildiğini 2016 Aralık ayında Karaköy'de G.S. adlı birinden öğrendiğini, namına Bolu'da dağ bayır görevine başlayacağının iletildiğini özetleyen K.K, İstanbul Adliyesi'nde işyar beraberinde savcının öldürülmesiyle alakadar almış yer aldığı buyruğu da ifadelerle açıkladı:

"Keşif yaptık. Armutlu'da kaldığımız bölgelere dominant olunca ego ve G.S, E.G'nin evine gittik. Böylece 2017 Eylül ayında yasa dışı bölgeye eskiden olduk. E.G'nin silah bulmasını istedik. Ertesi sabahleyin evdekiler işe ve okula gidince G.S. bana, hareketin buyruğu doğrultusunda benim ve yanımızda sıfır üçüncü beraberinde ferdin değişik cenkçi takımı olduğumuzu, komutanın da kendisi bulunduğunu söyledi. İlk amacımızın Dilek Doğan dosyasının savcısı olduğunu, Çağlayan Adliyesi'ne girerek cezalandırma, iple boğarak ve benzeşim biçimde katil eylemi yapmamız icap ettiğini söyledi. Daha evvela de G.S. bana, hâlâ resmi giyinmemizi ve avukat üzere davranmamız icap ettiğini söylemişti. Bugünün akşamında E.G. kendisinden beraberinde tün öncesinde istediğimiz silahları ve 50 sayı de kurşun getirdi. Bu silahı G.S. namına aldı. Ben de gayrı 9 milimetrelik tabancayı 100 mermisiyle aldım. İkimiz bu arada kalmayalım dedik. Ben Ç.G'nin evinde kaldım. Kişisel samimiyetimizden çevre iane etmişti.

Kaldığım süreçte Ç.G'nin eşi, A. abinin E.G'ye lakırtı sırasında, binada oturan beraberinde bilge bulunduğunu ve bunun da D. düşüncesince başağrısı çıkarabileceğini' söylediğini bana söyledi. Asansörde hasbelkader karşılaştığım aklık giyinmiş kişinin, bahsedilen bilge olabileceğinden şüphelendim. Akşam bu isim gönül rahatlığı bilgelik toplamamız icap ettiğini kararlaştırdık. O çelimsiz müddette Kartal Adliyesi'nde bilge bulunduğunu öğrendiğim ferdin bulunak ve iş noktayı bilgisini harekete derece şekilde gönderdim. Ancak Ç.G. ve ailesinin oradan nakil sonucu üstünde rastgele beraberinde hisse senedi gerçekleştirilmedi. İleride oluşturulmuş oldu mu bilmiyorum."

Taleplerine edim Taksim'de polisi tutu onama ika eylemi talimatı

E.G. ile yetişek gördüklerini, G.S'ye beraberinde SD kartla örgütten mevrut emirde "Yakalanmayacaksınız" ifadesinin mukayyet bulunduğunu ve E.G'nin evine stüdyo melce yaptıklarını tamlayan K.K, S.Ö. adlı örgüt üyesinin kalmış yer aldığı eve gelip getirmiş yer aldığı dağarcık kartını namına verdiğini ve açtığında beraberinde askeri izlence bulunduğunu gördüğünü anlattı.

İtirafçı K.K, şu biçimde bitmeme etti:

"İçeriği, Taksim Meydanı'nda iklim kararmadan 2 sayaç evvela rastgele beraberinde kolluk memurunun 3 isim kabilinden tutu alınıp Taksim Anıtı önüne getirilerek 4 arzu karşılığında (SEGBİS ve duyurulmayan delil yasasının kaldırılması, ihtilalci tutsakların başıboş bırakılması ve adaletli yargılanma hakkı), taleplerimizin onama edildiğine değgin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kabilinden yıvışık imzayla taleplerimizin onaylanması, karşılığında tutu aldığımız kolluk memurunu başıboş bırakacağımızı, onama edilmemesi yerinde kolluk memurunu öldürerek cezalandıracağımızı tamlayan beraberinde programdı. Bunun olanaksız bulunduğunu düşünüp derece ilettim. Bedel ödediğimizden korktuğumuz söylenip 'Tarihimizdeki şehitlerimiz imkansızı başarmıştır, siz de imkansızı başarabilirsiniz.' denildi. Tüm örgüt tarihinde değerli beraberinde hisse senedi örneği gösterirlerse yapacağımı söylediğimde cevaben anca beraberinde misal gelmedi."

"Savunma istediler, örgüte bulunan bütün inancım yıkıldı"

Örgütün planına edim "Olmaz" söylediğini ve bunu örgüte yazdığını kaydeden K.K, "Bir hafta sonraları gene derece geldi. 'Taksim programının bozma yer aldığı ve S.Ö. ile baş başa çalışmayacağımız' söylendi. '30 Temmuz 2020'de orada ol!' notu vardı. Notla baş başa çam kozalağından mamul beraberinde lama kuşu modelini masaya koyarak Bakırköy'deki beraberinde pidecide beklememi söylediler. 'Deve kuşu güzelmiş.' diyen birinin geleceği belirtildi. Gittiğimde H.Ç. bire beraberinde lafla yanıma oturdu." beyanında bulundu.

Kendisine "örgüte yakışan davranışlar sergilemediği"nin söylendiğini aktaran K.K, "Savunma yaptım. Yaşadığımız sorunları dağarcık kartına yazıp G.Ç'ye vererek gönderdim. Bir hafta sonraları örgütten beraberinde makale geldi ve benim öz tenkit vermem istendi. Olayların bu bir duruma gelmesine benim etmen olduğum belirtildi. Benim de bundan sonraları örgüte gönül rahatlığı bütün inancım yıkıldı. Fakat beraberinde boşlukta kaldığımdan, korktuğum ve o anne denli mutluluk ve kolluk gönül rahatlığı hep, 'İşkenceciler ve herkesi kullanıp atarlar' düşüncesinde olduğum düşüncesince gene de örgütte kalmaya bitmeme ettim." ifadelerini kullandı.

Örgütün silah transfer alternatifini anlattı

K.K, örgütün silah transfer yöntemiyle alakadar şu beyanlarda bulundu:

"8 Mart 2021'de hareketten mevrut notta, 'artık beraberinde sene süresince fukaralık emek vermesi yapacağım, gerilla olma talebim beraberinde sene sonraları hala aynıysa o devir değerlendirileceği' söylendi. Talebime erişmek düşüncesince kendimi yakalatmamam icap ettiğini söylediler. Tekrar Esenyurt'taki beraberinde parktaki kavuşma namına gitmemi istediler. Beni bekleyenin harf ismi 'Engin' bulunan G.T. bulunduğunu gördüm. Kuaför H. ablanın evine gittik. Burada april ayına denli kaldım. Kod etap Cevat'tı. G.T. beni emektar vakaları kapatmaya kandırma etmeye çalışıyordu. Silahımı görür görmez H. bacı korktu, çıkmamı istedi. G.T. ile konuştum. Gezdiğimizde, örgütün bendeki silahı istediğini söyledi. H. bacı ile çay paketine koyduk silahı. Daha sonraları G.T. çayı, şekeri ve kurabiyeyi alıp gitti. Örgüt silahı genel anlamda bu yöntemle taşır. Bu süreçte G.T, aranması yer aldığı düşüncesince 19 Mart'ta gözaltına alınmıştı. G.T. çıktı, sonraları Esenyurt'a gittim. Orada parklarda uyuşturucuya gönül rahatlığı bildiriler hazırlıyordum."

"Akın Gürlek'i cezalandıracağız" yazışması

K.K, beraberinde örgüt üyesinin namına "milis yetişek filmleri" verdiğini anlatarak, Dink cinayeti ve MİT tırlarının durdurulması üzere ehemmiyetli davalara icra vekili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek'e müteveccih planlanan eylemin de arazi almış yer aldığı şu detayları paylaştı:

"İlk milis eğitimi çalışmasına gittiğimde o isim bana, 2 esas programımız olduğunu, bunların üstünde duracağımızı söyledi. Bu programlar beraberinde askeri, beraberinde de ideolojikti, tulum patlatma gibi. 'Akın Gürlek'i cezalandıracağız, imza DKPC' yazışmaları vardı. Mahalledeki polislerin istihbaratı, polislerin GBT tasni noktaları ve saatleri, mahalleye antre ve depar belgesi güzergahlarının öğrenilmesi, mahallelerde polislere gönül rahatlığı tecziye eylemleri, öldürmenin örgütlenmesi, ideolojik şekilde da 'Vietnam Devrimi milis eylemi örnekleri, Nikaragua Devrimi'nin milis örnekleri' üzere bilgiler vardı. evvel Armutlu'da milis eğitimine gideceğim söylendi. Daha sonraları Esenyurt İstiklal Mahallesi'nde gözaltına alındım."

"Örgütte partinin idare organı, cephenin de infaz ve yaşama nakil organı bulunduğunu biliyorum." ifadesini kullanan K.K, örgütün TAYAD, DİH, Halk Meclisleri, Grup Yorum, Halkın Hukuk Bürosu, Kamu Emekçileri Cephesi, Dev-Genç, Liseli Dev-Genç, Yürüyüş Dergisi, gereksinim Komitesi ve en yukarı destek Merkez Komite'den oluştuğunu, başkaca silahlı yaymaca birliklerinin (SPB) örgütün hisse senedi karşılayıcı kanadı olduğunu, beraberinde de kırda çalışkanlık örümcek "Kır SPB"nin bulunduğunu anlattı.

"Merkez komisyon altyapılarla iletişimi kuryelerle gönderilmiş yer aldığı SD kartlarla sağlar"

Örgütteki tarz komitenin almış yer aldığı kararları ve altyapılarla iletişimi kuryeler kanalıyla gönderilmiş yer aldığı SD kartlarla sağladığını itiraf fail K.K, "Örgüte ne biçimde öge kazandırıldığına" müteveccih soruya da "Dev-Genç yapılanmasının, üniversitelerde ve yerel alanlardaki darülfünun gençleri yahut darülfünun çağındaki çoluk çocuk ortada kütle emek vermesi yaparak örgüte öge kazandırmaya çalıştığı, DİH'in ise bire beraberinde emek vermeyi işçiler ortada ve yerel bölgelerde yaptığı" beyanıyla yanıt verdi.

Örgütün konserler, piknikler, sinevizyonlar, film gösterileri, iz kıraat günleri, içtimai etkinlik şekilde aşındırmak yapma, kamp, başkaca Grup Yorum konserlerinin mülk gerçekleştirme ika emek harcamaları bulunduğunu vurgulayan K.K, "Örgüt yasal yahut yasa dışı yapılanmaya örgüt mensubunu nite seçer?" sorusuna edim da şunları anlattı:

"Kişi zat talebiyle aranması çıkması yerinde örgütün talebiyle yasa dışı bölgeye geçilebilir. Aranması çıkana denli demokratik bölgede kütle emek vermesi meydana getirmiş yer aldığı müddet içerisinde örgüt insanları birtakım testlere yayıncı tutar. Uzun kesiksiz sütun dağıtmak, sokakta kalmak, marazlı eğlenmek gibi. Kadrosunda repertuvar vermek düşüncesince bu süreçte meydana getirilen deniz hırsızı eylemlere katılarak askeri repertuvar kazanır. Ayrıca yasa dışı bölgeye geçmeden evvela illegaldeymiş üzere ameliye yapar. Halk meclislerinde çalıştırarak halkı düzenlemek hesabına idarecilik tecrübesi kazanmasını gerek ve idarecilik becerilerini sınar. Sorun bozma alternatifini gözetler. Kadronun sorumlusunun teklifi üstünde tarz komisyon seçer."

Örgütün mal kaynakları

İtirafçı K.K, "Örgütün mal kaynakları nelerdir?" şeklindeki suali da şu biçimde yanıtladı:

"Örgütün en esas mal kaynaklarından bir tanesi gerekseme komitesidir. Örgüt hesabına belediyelerden, başkaca örgütün kadrolarından, tanıdıklarından, mahallelerdeki iş noktayı malikleri ve maddesel vaziyeti güzel bulunan insanların para, kurumları basıldığında kuruluşlarının gereksinimleri (bilgisayar, göstergeç masa, iskemle gibi) silah, yapım malzemeleri ve günce sahn içerisinde ne gerekseme olursa karşılamaktadır. Başkaca örgütün mahallelerden, alanlardan bağlantılarla kurduğu dükkanlar ve insanlardan değme ay toplamış yer aldığı belli miktarlarda paralardır. Ayrıca kestiği cezalardır. İddia bayileri, Tekel bayileri, mevhum iş oynatan genel ağ kafeler gibi. Maddi vaziyeti güzel bulunan esnaflardan yegâne seferlik erdemli meblağlar alınır."

"Örgüt hesabına aldığınız bombalı yahut silahlı yetişek mevcut mı?" sorusunun yöneltildiği K.K, beraberinde üyeden pompalı tüfek ve bunun fişekleri konusunda, beraberinde üyeden tabancalar konusunda, beraberinde üyeden silahsız askeri akıntı eğitimi, beraberinde üyeden de harita kıraat ve haritada istikamet bulma, örgüte ilişik ameliye el kitabında bulunan bomba düzenekleri eğitimi almış yer aldığı bilgisini verdi.

K.K. başkaca 3 insandan molotofkokteyli ve 2 insandan de EYP zerre etkili bomba yapımını öğrendiğini belirtti.

"Silah ve cephane hâlâ evvela mahkûk depolara gömülür"

"DHKP-C'nin silah ve cephane gerçekleştirme ika alternatifleri nelerdir, nerede saklarlar, nite dağıtırlar?" sorusuna edim K.K, şunları kaydetti:

"İlişkide yer aldığı halktan insanların evlerinde yahut kendilerinde mevcut silahlar, mahallelerde örgütten bihaber geçer silahların ukubet kesilerek insanların ellerinden katılması olur. Silah kaçakçılarıyla kurduğu bağlantılarla parayla satın alarak gerçekleştirme ayar yahut maddesel vaziyeti güzel bulunan şahıslara aldırır. Bekçiler, polisler ve mutluluk hesabına yahut hususi beraberinde büyüklenme hesabına silah transfer yetkisine eş insanların pusuya düşürülerek silahlarının çalınması yahut ellerinden katılması vardır. Örgütün hâlâ eskiden yasa dışı yayınlarında okuduğum 'Halkın silah atölyeleri' başlıklı yazıda, 'Halkın evlerine silah yapılabilecek atölyeleri kurmalı ve işletmeliyiz.' söylediğini gördüm. Silah ve mühimmat, düzenli kişiler kabilinden parçalarına ayrılarak bütünü sert gres yağına ağız ağıza bulanıp beraberinde gübür poşeti yahut dayanabilen balıketinde beraberinde torba içine koyulup ağzı koli bandı yahut iklim almayacak rastgele beraberinde nesneyle bağlanıp hâlâ ilkin mahkûk depolara gömülür.

Örgütle ilişkide bulunan insanların evlerindeki zulalarda saklanır. kent ve mahalle içindeki park, bahçe, inşaat, toprak üzere yerlerde, zulalarda saklanır. Silaha gerekseme duyan takım yahut savaşçı, örgüte talebini iletir. Örgüt, silahları zulalarda, silahların yerini bilici takımı kanalıyla hâlâ ilkin ayarladığı tampon (doküman yahut silahların iare şekilde beş altı sayaç yahut beş altı çağ tutulduğu yer) sanarak anlatım edilen bölgelere bırakır ve silahı talip cenkçi yahut ekibine bu tamponların adreslerini ve tariflerini beraberinde parola ile baş başa vererek oradan aldırır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler