USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Devlet Bahçeli'den ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki ekip toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ayçiçek yağındaki yığılım tartışmalarına bağlı "İnternette oluşan karaca borsada neymiş değerli satar kabil yağ satanlar onurlarını da satmışlardır" ifadelerini

Devlet Bahçeli'den ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili açıklama
08-03-2022 13:23

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin Grup Toplantısında konuştu. Konuşmasında Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalara da yer veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye, siyasal ve önemli pozisyonu uyarınca Rusya ile Ukrayna arasındaki vahametli çatışmaları yatıştıracak, bu mevzuda arabuluculuk meydana getirecek yegâne abuhava şekilde öne çıkmak durumdadır. Rusya'nın sataşkan askeri operasyonları semere bulmalıdır. Ateşkes ortamı kesin surette kuruluş edilmelidir. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ekonomik, ticari, insancasına ve vicdani faturasının tedricen ağırlaştığı görülmektedir. Masumlar amaç alınmaktadır, dirilik kayıpları fazlalaşmaktadır, insancasına buhran dinamit seviyelere tırmanmaktadır, sınırlar yerinden yurdundan kopan insanlarla dolup taşmaktadır. Sadece Türkiye'ye mevrut Ukraynalı sayısı şu anne genişliğinde 20 bini bulmuştur. Putin'in, beraberinde yanda mütalaa çağrılarına müspet karşılık verip kurulan mütalaa masalarına vazifeli heyetlerini gönderirken, öbür yanda askeri operasyonların belli tasar ve programa akla yatkın halde yürütüldüğünü anlatım etmesi semere aşama ikircimli beraberinde tutumdur” ifadelerini kullandı.

“İlk kurşunu atan, Ukrayna topraklarına musallat bulunan Rusya'dır”

Rusya-Ukrayna heyetleri ortada meydana getirilen görüşmelerin bugüne genişliğinde semere vermediğine uyanıklık çekici Bahçeli, “Karşımızda Rusya'nın kanıt etmiş olduğu az daha dü yönlü beraberinde ağız tatsızlığı değil, yegâne yönlü beraberinde karışma tahakkümü yalan konusudur. Burada doğruluk ve rüçhan yazık Rusya'nındır. Çünkü geçmiş kurşunu atan, Ukrayna topraklarına musallat bulunan Rusya'dır. Dışişleri Bakanımızın Antalya Diplomasi Forumu'na Rusya ile Ukrayna Dışişleri Bakanlarını çağırma etmesi, bu davete dü ülkenin dışişleri bakanlarının gelmeye değişmeyen vermeleri ve 10 Mart'ta zamanı buluşmanın yapılacak olması rastgele beraberinde şeye karşın kayda bedel ve beklenti donör beraberinde gelişmedir” biçiminde konuştu.

“Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların kazananı değil, adetçe hareketli kaybedenler kulübü olacaktır”

Ukrayna işgalinin taşları yerinden oynatmakla kalmayacağını, müteakiben benzeşim skandalların dünyanın değişkin coğrafyalarında sahnelenmesine de denk yapılanma edeceğini vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:
“Barış yanlısı olmak, barışın safında sarılmak rahat ve tehlikesiz beraberinde dünyanın yegane çaresidir. Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların kazananı değil, adetçe hareketli kaybedenler kulübü olacaktır. Türkiye ilkin iktisap etmek az daha dayanıklı başlangıç döndürücü abuhava bu savaşın ekonomik, ticari, insancasına ve diplomatik devamlı vahametli sonuçlarına aracısız verilen kalmaktadır. Zira gelişmelerin ilerleyiş ve serencamı bunu göstermektedir. Buğday ithalatımızın yüzdelik 87'si Rusya ve Ukrayna'dan karşılanmaktadır. Doğal doğal doğal kavara yağı lambası ithalatımızın yüzdelik 40'ıyla, yer yağı ithalatımızın yüzdelik 25'i yegâne başına Rusya'dan realizasyon edilmektedir. Bu ülkeden mevrut tahminî 7 milyon gezmen vatanımızda ağırlanmaktadır. Savaşın sürmesi, elan vahimi uzaması, tecim yayınlarını tıkayacak, diyalogları kapatacak, abuhava ekonomilerini koronadan sonraları öngörülmesi başlangıç döndürücü mütekait bulunan alevli beraberinde türbülansa sokacaktır.”

“İnternette oluşan kişmiri borsada güya giranbaha satar az daha yağ satanlar onurlarını da satmışlardır”

Son günlerde ayçiçek yağları dair yaşanmış bulunan spekülasyonlara da yer veren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Talebi kamçılayarak ayçiçek yağının fiyat artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla başlangıç başa internette oluşan kişmiri borsada güya giranbaha satar az daha yağ satanlar onurlarını da satmışlardır. 5 Litrelik yağın fiyatı beraberinde güneş süresince 150 teklik sınırına dayanmıştır. İstanbul ve Ankara'daki marketlerde milletimizin asaletine yaraşıksız barbar sahneler herkesin, her insanın yüreğini sızlatmıştır. Sosyal iletişim araçları üstünden tahrik rüzgarı estirilmiştir. Yağ fiyatlarının zamlanacağı, stokların ise tükendiği kanıt edilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı bu akrep yalanı yalanlama etmiş olsa da, marketlerde yığılma oluşmuş, raflar hücuma uğramış, insanlarımız birbirine girmiştir. Toplam ayçiçek üretimimizin 2021 yılında, beraberinde esbak yıla layıkıyla yüzdelik 17 yükseldiği, iç istihlak ve ilginin artmasından ötürü yağ ihtiyacının beraberinde bölümünün dışarı alım kanalıyla karşılandığı bildik beraberinde husustur. Rusya-Ukrayna arasındaki savaştan meydana gelen hastalıkların telafisi ve nebati yağ arzında rastgele beraberinde dava yaşanmaması has lüzumlu tedbirlerin alındığı Tarım ve Orman Bakanlığı çeşidinden açıklanmıştır. Ülkemizde 1 yahut 1,5 maaş tüketime kafi gelecek ayçiçek tohumu ve ayçiçek yağı kaldığına çevrik iddialar tümden yalandır, aldatmadır, saptırmadır. Çok terbiyeli ve alıngan günlerden geçtiğimiz beraberinde sırada, iç karışma cephesinin yağ üstünden doğruluk dışı beyanlarla sosyal ürkü durumunu körüklemesi en ferah tabirle şerefsizliktir.”

“Sanal ve ısmarlama yağ krizinin orkestra şefi gine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur”

Muhalefet demenin Türkiye'ye gönül rahatlığı harp alanı açmak, ayağa pranga çarpmak olmadığını kaydeden Bahçeli, “Sanal ve ısmarlama yağ krizinin orkestra şefi gine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Ey CHP, beraberinde kat olsun bizi şaşırtın, dekoratif de olsa bizi yanıltın. Bu genişliğinde mı tiksinti dolusunuz? Bu genişliğinde mı öfkenize yenildiniz? Akaryakıt ve yağ kuyruğundan bahseden siyasal keneler, doğruluk siz söyleyeniz, kimin kuyruğu, kimin uyruğu, kimlerin uydusu oldunuz? CHP'liler diyor ki, kavim evine ayçiçek yağı alamaz bir duruma gelmiş. Kemal Derviş'in yetiştirmesi demiş ki, ‘savaş Ukrayna'da, engelleyim Rusya'da, kesat ve kuyruklar Türkiye'de.' Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana icap yoktur. Bugünkü CHP hâl almışken, ulusal güvenliğimizin, ulusal ekonomimizin, ulusal bütünlük ve el birliği ruhumuzun aut kaynaklı atılım ve suikastlara uğramasına gerekseme bulunmamaktadır. Zalimlerin vekâleti CHP'dedir. Küresel emperyalizmin hunriz eli CHP'nin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

“Yağsız kemirmek olabilir da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz”

Ucuz yağ alabilmek düşüncesince marketlere tahaşşüt yapılmasının, kişilerin birbirinin hesabına çıkacak pahasına yağ onama etmek düşüncesince telaşlanmasının yakışmayan, vakarı ve sağduyuyu yansıtmayan çağ dışı sahneler bulunduğunu vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:

“Yağsız kemirmek olabilir da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz. Hamd olsun yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var, tuzumuz da var. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin, Azak Denizi'nde Türkiye'ye ilgili 15 geminin geçmesine müsaade verilmemesiyle yurdumuzdaki yağ stoklarının azaldığını ve gidişat böyleyken Nisan ayının ortasına genişliğinde kafi gelecek yağımızın kaldığını açıklaması da sorumsuzluktur. Türkiye sulh ikliminin yeşermesi düşüncesince uğraş ederken, mütareke düşüncesince davet cihazı hesabına davet cihazı yaparken, ortalığı karıştırmanın manası ve açıklayıcı amacı nedir? Hiç kimesne düşkünlük etmesin, haset saati geldiğinde, gerilim düştüğünde Azak Denizi'nde bekletilen gemilerimiz de limanlarımıza katışıksız esen yanaşacaktır. Bölge yanarken, evren çalı üstündeyken, Türkiye'de sinekten yağ çıkarıp sosyal huzuru bozmaya, gerçekleri çarpıtmaya kalkışanlar ak olmayan, içten olmayan, yurtsever sıfır çevrelerdir.”

Fırsatçıların, ara bozuculuk yuvalarının, karaborsa şebekelerinin üzerinde gidilmesi icap ettiğinin altını çizen Bahçeli, “Spekülatörleri doğduklarına nadim etmeliyiz. Toplumsal huzura kast etmeyi hedefleyen mihrakları yağ bağlamış açgözlü kursaklarıyla adisyona çekmeli, burunlarından fitil fitil çıkartmalıyız. Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler faktör olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ciddi halde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki, yağımıza kıymazsak çöreği döşenmemiş yeriz. Emperyalizmin dönen çarkında yağ olanların, Batı'ya dalkavukluk yapanların, Türkiye düşmanlarıyla talihli börekli bir duruma gelenlerin tuzaklarını bozacağız, tezgahlarını kıracağız, oyunlarını madun yukarı edeceğiz” dedi.

"Hep söyledim, gine gene ediyorum, dalımızı kıranın ağacını köklü sökeriz"

Ukrayna sınırlarında yalanan çatışmaların Türkiye içerisinde ayrı ayrı kişilerce ayrı ayrı yorumlanmasına da uyanıklık çekici Bahçeli şunları kaydetti:

“Bazı aklı evvellerin, beraberinde fasıl zeka fukaralarının, ‘Putin'in kafasındaki az parçaların Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını ki ferah ferah söyleyebilir' lafları Türkiye'yi ve Türk milletini tanımadıklarının beyanıdır. Bu görüşte olanların sığınağı ve arzusu Batı emperyalizmidir. Bu açıklama sahiplerinin durup dururken Türkiye'yi münakaşaya açma, ortalığı alevlendirme çabaları üstlendikleri aut irtibatlı rolü millete genişletme ika sinsiliğinden apayrı beraberinde nesne değildir. Biden muhalefetinin Batı'nın bulaşık ajanlığına isteyen şekilde beşinci saf faaliyetine susamış olması kalıcılık düzeyinde beraberinde tehdittir. Kars Türk'tür, Ardahan Türk'tür, Erzurum Türk'tür. Bu yurt topraklarımızda kuruntu kaldırmak kötülüğün en kötüsüdür. Hep söyledim, gine gene ediyorum, dalımızı kıranın ağacını köklü sökeriz. Dikkatleri Ukrayna'dan Türkiye'ye yöneltme amacı taşıyanlar ya gafletin yahut ihanetin içindedir.”

“‘NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü' düşünmek Türk milletine en etli hakarettir”

Bazı kesimlerce, NATO üyesi olunmasaydı ABD'nin Türkiye'yi çoktan parçalayacağının da kanıt edildiğini anımsatan Bahçeli, “Sorsak en dobra stratejist, en aranan bilirkişi bunlardır. Moderatörler ve izlence yapımcıları bu çeşit doğruluk sıfır ve köle münfail sanki uzmanları ne vakte genişliğinde göstergeç ekranlarına çıkarmaya bitmeme edeceklerdir? NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü düşünmek ABD'ye mermi askeriye yapanların hüsranla çerçevelenmiş hezeyanıdır. 1952'ye genişliğinde NATO mu vardı? 15 Temmuz gecesi Ankara semalarında deniz hırsızı tayyare uçuran, bombalar fırlatan, vatandaşlarımızı katleden vakarsız teröristler acep nerenin ve kimin adına işgale girişmişlerdi? FETÖ'yü üzerimize salan kimdir? Hain Fethullah Gülen'i koruyan, kollayan, barındıran, besleyici kimlerdir? ‘NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü' düşünmek Türk milletine en etli hakarettir. Türk devletinin itibarını ve erkli vasfını açık açık ve sefihane sorgulamaktır” biçiminde konuştu.

“Ölürsek şehit, kalırsak da gazi oluruz”

Türkiye'nin diplomatlık ve diyalog ile çözülemeyecek nazar boncuğu dava olmadığını bildiğini, fakat beraberinde harp mübrem olursa da vatanın yiğitçe savunulacağını tamlayan Bahçeli, “Geniş evren görüşüne dayalı aut siyasa kapsamında diplomatlık ve diyalog adımlarıyla çözemeyeceğimiz nazar boncuğu probleminin olamayacağını beraberinde an olsun hatırımızdan çıkarmamalıyız. Eğer ulusal bağımsızlığımızı destek iktisap etmek düşüncesince harp mübrem ise, rahmetlik Hüseyin Nihal Atsız'ın söylediği gibi, buyursunlar, bizim düşüncesince harp düğündür. Bu suretle güle oynaya vatanımızı, namusumuzu, bayrağımızı, ulusal haklarımızı yiğitçe savunuruz. Ölürsek şehit, kalırsak da gazi oluruz” dedi.

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının, esasi bakımından omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir”

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem düşüncesinin, siyasal muvazenesizlik yıllarına mahsus özlem, karışma edilen, iradesi tutu dibine tahsil edilen beraberinde çağa özenti olduğuna uyanıklık çekici Bahçeli şunları kaydetti:

“Aynı yoldan gömlek grado değişkin beraberinde yere ulaşılamaz. Aynı şeyleri yaparak apayrı gayri neticeler bekleyivermek berhava beraberinde çırpınmadır. İki yanlıştan beraberinde akıllıcasına da çıkamaz. Parlamenter Sistem günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, aksaklık sinyali veren bu sistemin bakım, onarma ve onarma olanağı ise kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hile yaşamımıza büsbütün beraberinde soluk, çelimli beraberinde irade, çalışan ve aceleci değişmeyen onama ika mekanizması kazandırmış, ak pak beraberinde düzeltme şekilde milletimizin başlangıç tacı biçimine gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ertelenemez ulusal ihtiyacın ve kalıcılık hassasiyetinin eş akılla birleşmesinden zade ve doğrulmuştur. İkinci 28 Şubat bildirisiyle açıklayan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının, esasi bakımından omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir. Yeni nazar boncuğu nesne söylenmemiştir. 6 partinin döşenmemiş gürültüsü baştan sona Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne elverişsizlik üzerinde yapı edilmiştir. Yani etki-tepki üzerinde şekillenmiş reaksiyoner beraberinde dizge teklifi karşımızdadır. Zillet ittifakı şuursuzdur, yoğun beraberinde dikkatsizlik çukurundadır.”

Bahçeli ayrıca, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Türk milleti kurmuş ve onama etmiştir. Koruyup geleceğe imanla ve hümayun beraberinde iradeyle taşıyacak bulunan da Türk milletidir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in doğruluk ismi, güçlendirilmiş yalan sistemidir, güçsüzleştirilmiş Türkiye'ye çağrıdır” dedi.
 

Utku Şimşek
 

İLGİLİ HABER
Bakan Nebati: Türkiye ekincilik ülkesi, temmuza genişliğinde Ayçiçek yağımız var Bakan Nebati: 'Türkiye ekincilik ülkesi, temmuza genişliğinde Ayçiçek yağımız var’'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler