USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Denizcilik Lisesi öğrencileri 15 metre boyunda tekne yaptı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi bünyesindeki sefine imal atölyesinde canlı denizciler, evvel eserleri bulunan 15 metre boyundaki tekneyi tamamlayarak sahiplerine teyit etti.

Denizcilik Lisesi öğrencileri 15 metre boyunda tekne yaptı
24-10-2021 11:24

Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ve Jalem Turizm işbirliğinde gerçekleşen projede "Kontess" isminde motosiklet yatın teslimatı düşüncesince mini müşterek merasim düzenlendi.

Ayvalık'ta ilki meydana gelen kamu-özel tekne inşaat projesinin zaman teyit töreninde Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Liman Başkanı Fırat Çengel, şehremaneti divan üyeleri Ali Jale ve Merih Arslan, Pakmaya Kenan Kaptan MTAL Müdürü Veli Tuncay, Jalem Tur kurucusu Eşref Jale, ilçenin ünlü iş adamları Ali Nazlı, Mehmet Babayiğit, okulun eli uz öğreticileri ile teknenin imalatında fariza meydan öğrenciler anık bulundu.

7 ay üzere çelimsiz müşterek müddette tamamlanan tekne üzerine şirket yetkilisi Ali Jale'den brifing meydan Kaymakam Yaman, Ayvalık'ta hususi bölüm ile meslek öğrencileri kabilinden meydana gelen plan ile okulun sefine inşası atölyesinde ortaya çıkarılan ilkin teknenin sonuç adım doğru dürüst olmasından duyduğu memnuniyeti tabir etti.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de, esas geliri gezim ve zeytincilik sahasından elde fail ilçede ayrımlı işkollarında da dünkü sağlık kapılarının açılması namına gerçekleşen projenin sefine inşası sektörüyle de ek sağlık kapısı olabilmesini dilek etti.

Proje ile ilişik gazetecilerin sorularını cevap veren Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, dü sene ilkin Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'ne Milli Eğitim Bakanlığı kabilinden yaptırılan sefine inşaat atölyesinin ilkin meyvesini vermesinden duyduğu memnuniyeti tabir etti. Pandemi sürecinde yaşanmış olan topu topu olumsuzluklara karşın hususi bölüm ortaklık ile mensur edilmesiyle kurmuş oldukları hayallerin gerçekleştiğini kaydeden Bahadır, “Ayvalık'ta meydana getirilen müşterek tekneyi denize indiren ilkin resmi kasıntı peyda etmek bizim müşterek düşümüzdü. Bugün bunu ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu çalışmada emeği sabık meslek yöneticilerimiz, meydan öğretmenlerimize, eli uz öğreticilerimize, öğrencilerimize ve piyasanın temsilcilerine bitmeyen şükranlarımı sunuyorum. Bu tesisi Ayvalık'ımıza kazandırdığı düşüncesince müşterek kere elan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Mesleki Teknik Genel Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkürname ediyorum. Hayırlı olsun. Bugün ilkin teslimatımızı yapıyoruz. İnşallah devamı gelir” dedi.

Gemi inşası düşüncesince hususi tüketicilere çağrı

Ayvalık'ta derya turizmi ve denizcilik sektöründe çalışkanlık yayınlayan Jalem Turizm'in sahibi Gemi İnşa Mühendisi Ali Jale, dü sene ilkin Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin sefine inşaat atölyesini hizmete soktuğunda burada müşterek im ortaya boşaltmak istediklerini vurgulayarak, “Pandemi devrinde gezim alanındaki işlerimize ilişik temponun aşağıya inmesiyle meslek yönetimiyle kafamızda oluşturduğumuz fikri paylaştık. Okul yönetimi de bu düşüncemize müspet yaklaşınca seremoni düzeni imzaladık. Bu seremoni düzeni ile baş başa çağ burada gördüğünüz ‘Kontess' isminde 15 metrelik motosiklet yatı burada inşaat ettik. Bu imalat esnasında okuldaki mesleksel meydan öğretmenleriyle, eli uz öğreticiler bize bilgelik ve deneyimleriyle dayanak verdi. Öğrenciler projede arazi aldı. Bugün burada okulun müşterek numaralı imalatını teyit almış bulunuyoruz. Bu sonuç adım giranbaha müşterek şey. Çünkü bu işlik Kuzeye Ege Bölgesi'nde önemli atölyeden biri. Ben buradan hususi tüketicilere de çağırma cihazı yapıyorum. Biz burada, bu atölyede öğretmenler, eli uz öğreticiler ve öğrencilerle baş başa bu yapıtı ortaya çıkardık. Gelsinler ve ihtimal de bunun elan iyisini yapabilirler. Onlara da çağrımdır. Gelip atölyeyi kullanabilirler. Devlet buraya sunturlu müşterek envestisman yapmış. Bu sebepten dolayı de bu atölyenin kullanması ve değerlendirilmesi aşırı önemli. Biz aşırı dobra müşterek 7 ay geçirdik. Nice dobra projelere” diyerek konuştu.

Suat Salgın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler