USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

DEİK ile Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği ortada teşrikimesai anlaşması imzalandı

DEİK Başkanı Nail Olpak, ''Almanya, bizim müşterek numaralı iktisadi partnerimiz. Bu yıl tahminî 40 bilyon dolarlık müşterek tecim hacmimiz oluştu. Orta vadede amacımız 50 bilyon dolar." dedi.

DEİK ile Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği ortada teşrikimesai anlaşması imzalandı
28-10-2021 09:29
İstanbul

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Almanya İş Konseyi ile Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) ortada teşrikimesai anlaşması imzalandı.

İmza törenine DEİK Başkanı Nail Olpak, BVMW Genel Müdürü Markus Jerger ve DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young katıldı.

DEİK Başkanı Olpak, imza töreninde meydana getirdiği konuşmada, Alman ekonomisinin de KOBİ'ler karşı mensur edilmiş beraberinde iktisat bulunduğunu söyledi.

Tarihi beraberinde derinti yaptıklarını tabir fail Olpak, "Yapı yerine bizimle benzeşen beraberinde altyapıları var. Onlar da fahri üyelikle çalışıyor. DEİK'te de fahri üyelik sistemi ile çalışıyoruz. Aynı halde dü yapılış da kaynağını üyelerinden mevrut desteklerle sağlıyor. Bu boyut dü kuruluşu birbirine hâlâ da yakınlaştırıyor. Almanya ile beraberce 2 yıldır Afrika iş birliğini konuşuyoruz. Bugün zamanı beraberinde giriş yapıyoruz. Afrika'da eş iş birliğimiz bitmeme edecek." biçiminde konuştu.

Olpak, Almanya'nın Türkiye ile çelimli kazançlı ilişkileri bulunduğunu belirterek, "Almanya, bizim beraberinde numaralı kazançlı partnerimiz. Bu sene kısaca 40 bilyon dolarlık beraberinde tecim hacmimiz oluştu. Orta vadede misyonumuz 50 bilyon dolar. Karşılıklı iş birlikleri ile toy yerlerin açılacağını düşünüyorum." dedi.

"Gelecekteki iş birliğimizi ihya gayeli dü kurum, birbirine hoşgörülü göndermeye değişmeyen verdi"

BVMW Genel Müdürü Markus Jerger de on senelerdir bitmeme fail dostluğun gelecekte iri beraberinde potansiyele ayraç ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Sınır ötesi iş birliklerimizi de bu hukuk çerçevesinde ilerleteceğiz. Hem Türkiye hem Almanya'nın toy pazarlara girmeleri gerekiyor bununla beraber toy teknolojileri kullanmaları gerekiyor. Yeşil tahavvül ve öbür bölgelerde beraberce cereyan etmemiz gerekiyor. Gelecekteki iş birliğimizi ihya gayeli dü kurum, birbirine hoşgörülü göndermeye değişmeyen verdi. Proje yöneticilerimiz aykırı yerine çalışacak. Gelecek sene Türk-Alman İş Zirvesi kombinezon sonucu aldık."

DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young ise dünyada tedbir zincirinde baş döndürücü ağırbaşlı değişimler bulunduğunu tabir ederek, "Türk-Alman şirketlerinin eş emekleri noktasında teşrikimesai yapıyoruz. Tedarik zinciriyle ait dünyada baş döndürücü ağırbaşlı beraberinde değiş var. Türkiye ve Almanya beraberce hâlâ çelimli kesinlikle icraat yapabilir, bunları konuşuyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler