USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki deyiş Karma Komisyona sunuldu

TBMM Hazırlık Komisyonu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki raporunu, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sundu.

DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki deyiş Karma Komisyona sunuldu
18-07-2022 17:05
TBMM

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya başkanlığındaki Hazırlık Komisyonu, Aydeniz hakkında, "terör örgütü propagandası yapma", "kamu görevlisine vazifesini yaptırmamak düşüncesince direnme", "kamu görevlisine görevinden ötürü gizlemeden hakaret" ile "kanuna karşıt derinti ve demonstrasyon yürüyüşleri düzenleme, düzen ve bunlara katılma" iddiasıyla planlı 5 teşrii masuniyet dosyası ile ekleri üstündeki çalışmalarını tamamladı.

TBMM Hazırlık Komisyonu, DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına değişmeyen verdiPolise sumsuk atan DBP'li Aydeniz'in kusur dosyası kabarık

Hazırlık Komisyonu, Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması anlamında hazırladığı raporunu Karma Komisyona sundu. Raporun sunulmasıyla Karma Komisyonda 1 maaş proses başladı.

"Dokunulmazlığının kaldırılması en müşterek tomar istem edilen milletvekili"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkaya, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Hazırlık Komisyonunda ihtilaf şerhi düşüncesince maruz sürenin dolduğunu, HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'un ihtilaf şerhini sunduğunu söyledi.

Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki tutanağı Karma Komisyona verdiklerini bildiren Özkaya, "Karma Komisyon, kestirim ediyorum, Genel Kuruldan mezuniyet de almış olduğu düşüncesince çalışmalarını sürdürecek. Savunma isteyecek, akabinde de şişman ihtimalle 26 Temmuz'da toplanarak çalışmalarına bitmeme edecek. Karma Komisyonun ne değişmeyen vereceğini daima bu arada göreceğiz." niteleyerek konuştu.

Meclis'e maruz 1631 dokunulmaz dosyasının 1308'inin HDP milletvekilleri ile DBP'li Aydeniz'e ilgilendiren bulunduğunu tamlayan Özkaya, Aydeniz'in, 77 özet ile dokunulmazlığının kaldırılması en müşterek tomar istem edilen mebus bulunduğunu kaydetti.

"İtiyat durumuna getirmiş"

Bu dosyaların tamamının yıldırı örgütünün propagandası ve faaliyetleri kapsamındaki derinti ve demonstrasyon yürüyüşlerine muhalefet, polise vazifesini yaptırmamak kıl payı direnmek, polise dirlik sonuçlu ivaz ve hakaretleri içerdiğini aktaran Özkaya, şu şekilde konuştu:

"Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, bu suçları işlemeyi alışkanlık durumuna getirmiş ve daima benzeşim suçları işliyor. Komisyonumuzun görüştüğü 5 dosyanın tamamında ya hekim tutanağı mevcut yahut sonuçlu fiilde bulunduğu, polise çifte attığı, sumsuk attığı, ısırdığı ve benzeşim hadiseler var. Somut tutanağa bağlanan, konkre tespitli dosyalarla ilişik komisyonumuz görüştü ve dokunulmazlığının kaldırılması anlamında Karma Komisyona teklifte bulunduk.

Diğer HDP milletvekillerine de söyledim; 5-6 mebus müşterek toplantı, demonstrasyon yürüyüşünde orada bulunuyor, sadece Salihe Aydeniz polislere daima saldırıyor, müşterek yalan söylüyor, çifte atıyor, sumsuk atıyor, ısırıyor. Yani öbür milletvekilleriyle ilişik bu çeşit tavırlar baş döndürücü elan az. O devir müşterek ayrımlılık var.

Arkadaşlarımız, 'Bu suçlardan dokunulmaz kaldırılır mı?' niteleyerek itiraz ettiklerinde ilke bakımından Meclisimiz de bu suçlardan dokunulmazlığı kaldırmıyor. Ama daima bu suçları gene ediyorsanız mebus saygınlığını aşan, mebus itibarını ve Meclisin itibarını zedeleyen müşterek gidişat var. Burada da Meclisin devreye girmesi ve dokunulmazlıkla ilişik süreçleri yürütmesi, Meclisin saygınlığını arkalamak düşüncesince gerekli."

Süreç nite ilerleyecek?

Karma Komisyon, 1 ay ortamında Hazırlık Komisyonu raporunu ve eklerini görüşerek sonuçlandıracak.

Karma Komisyon, dokunulmazlığın kaldırılmasına yahut kovuşturmanın mebusluk sıfatının sona ermesine denli ertelenmesine değişmeyen verecek.

Mevzuata göre, dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki Karma Komisyon raporları, aracısız Genel Kurul gündemine giriyor. Genel Kurulda, umumi uygulamaya uyarınca açıkça oylama yapılıyor. Karar kâfi sayısı bulunan 151 oy, dokunulmazlığın kaldırılması düşüncesince ehliyetli oluyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler